• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 20 Maart 2023

   Waar plaats ik een vloerverwarmingverdeler?

   Een van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat het een gelijkmatige warmteverdeling biedt. Om dit te realiseren is er een belangrijk element nodig: de vloerverwarming verdeler. Deze verdeler is het centrale punt van het vloerverwarmingssysteem en zorgt voor een evenwichtige verdeling van warm water door de vloer. Maar waar moet je de verdeler van de vloerverwarming plaatsen? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

    

   Waarom is de plaatsing zo belangrijk?

   De vloerverwarmingverdeler speelt een essentiële rol in het vloerverwarmingssysteem. Het is het centrale punt waar hete water uit de ketel wordt verdeeld over de verschillende vloerverwarmingscircuits. Een verkeerde plaatsing kan namelijk leiden tot inefficiëntie, warmteverlies en ongelijkmatige verwarming van de ruimtes.

    

   Plaatsing van de vloerverwarming verdeler

   Een vloerverwarming verdeler kan op verschillende plaatsen in huis worden gemonteerd. De meest voorkomende locatie is de kelder of de technische ruimte waar de ketel staat opgesteld. het is daarnaast ook mogelijk om de verdeler in de badkamer, keuken of bijkeuken te monteren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende plaatsen om de verdeler te installeren:

    

   1. In de kelder of technische ruimte: dit is de meest voorkomende plek om de vloerverwarming verdeler te installeren. Het voordeel is dat dit vaak de plaats is waar de ketel staat, en dus de watertoevoer gemakkelijk kan worden aangesloten. Bovendien nemen verdeler kasten niet veel ruimte in beslag en passen ze vaak gemakkelijk naast de ketel.

   2. In de badkamer: een andere veel voorkomende plaats voor de verdeler is in de badkamer. Dit is vooral geschikt voor badkamers met een houten vloerconstructie, waarbij het belangrijk is om de verdeler dicht bij de vloer te houden. Hierdoor kun je de hoogte van de vloer minimaliseren, en verminder je het risico dat de vloer hoger wordt dan de drempel van de badkamer.

   3. In de keuken of bijkeuken: wanneer de keuken of bijkeuken zich op de begane grond bevindt, kan dit een goede plek zijn voor de verdeler. Het voordeel hiervan is dat de verdeler gemakkelijk toegankelijk is, en hardware- en leidingwerk wordt niet in het zicht geplaatst.

   4. In de meterkast: voor kleinere woningen zonder een technische ruimte of kelder kan de verdeler worden geplaatst in de meterkast. Dit zorgt ervoor dat de installatie weinig ruimte in beslag neemt. Het nadeel is dat de kast wellicht moeilijker toegankelijk is, en dat het bij verkleuring van de vloer niet zichtbaar is.

   5. In de vloer: Het is theoretisch mogelijk om de verdeler in de vloer zelf te plaatsen. Dit is vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen waar de vloerconstructie hierop is aangepast. Het voordeel van deze plaatsing is dat de verdeler volledig wordt weggewerkt en weinig ruimte in beslag neemt.

    

   Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van de juiste locatie voor de verdeler voor vloerverwarming. Overweeg bijvoorbeeld het soort vloer, de locatie van de ketel en toekomstige veranderingen van de ruimte. Laat je altijd informeren door een ervaren installateur.


   De verdeler voor vloerverwarming is cruciaal voor een efficiënte verwarming en moet op de juiste manier worden geïnstalleerd. De meest geschikte plaats hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om een ervaren installateur in te schakelen om de verdeler op de juiste locatie te plaatsen. Onthoud dat de verdeler het hart vormt van de vloerverwarming en zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmteverdeling in huis.

    

   Veelgemaakte fouten bij plaatsing

   • De verdeler verstoppen in een moeilijk bereikbare plek
   • Niet denken aan de esthetiek, een verdeler kan groot en opvallend zijn
   • Vergeten van de ruimte te isoleren

    

   Uw vloerverwarmingspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan vloerverwarming. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat. Met onze kwalitatief hoogwaardige magnum verwarming zorgt u ervoor dat u op lange termijn kunt genieten van warme voeten. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking