Sluiten

Categorieën

Filters

  Boilers

  Boilers

  Snel beschikken over warm water en weinig water verspillen? Dan is een elektrische boiler geschikt voor u! Elektrische boilers verwarmen zelfstandig, zonder tussenkomst van de cv ketel. Elektrische boilers zijn uitermate geschikt voor direct warm water in de badkamer of keuken. De boilers staan erom bekend dat ze voordelig zijn in aanschaf en eenvoudig te installeren.

   

  Wat is een elektrische boiler?

  Een boiler is een goed geïsoleerd vat gevuld met water, voorzien van verwarmingselementen die door middel van elektriciteit het water verwarmen. Een thermostaat meet constant de watertemperatuur en staat in verbinding met de verwarmingselementen. De boiler bevat een veiligheidsaggregaat die oververhitting van water voorkomt.

  Het waterpeil in een boiler blijft constant hetzelfde, wanneer er echter meer warm water wordt verbruikt dan de boiler aan kan is het mogelijk dat de boiler dit niet op tijd kan bijverwarmen. Bij grotere vraag naar warm water is een grotere waterinhoud aan te raden.

   

  Verspilling van water tegengaan met een elektrische boiler

  Doordat elektrische boilers zeer snel warm water leveren gaat er minder water verloren. U hoeft namelijk niet eerst de kraan een tijdje te laten door stromen voordat u warm water hebt. Doordat de boilers elektriciteit in plaats van gas gebruiken liggen de kosten wel iets hoger dan andere boilers. Het is ook mogelijk om de boiler alleen ‘s nachts water te laten verwarmen voor de volgende dag. Dit kan interessant zijn wanneer u in de nacht een ander stroomtarief heeft dan overdag.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »