• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Boilers

   Boilers

   Snel beschikken over warm water en weinig water verspillen? Dan is een elektrische boiler geschikt voor u! Elektrische boilers verwarmen zelfstandig, zonder tussenkomst van de cv ketel. Een elektrische boiler kopen kan uitermate geschikt zijn voor direct warm water in de badkamer of keuken. De boilers staan erom bekend dat ze voordelig zijn in aanschaf en eenvoudig te installeren.

    

   Wat is een elektrische boiler?

   Een boiler is een goed geïsoleerd vat gevuld met water, voorzien van verwarmingselementen die door middel van elektriciteit het water verwarmen. Een thermostaat meet constant de watertemperatuur en staat in verbinding met de verwarmingselementen. De boiler bevat een veiligheidsaggregaat die oververhitting van water voorkomt.

   Het waterpeil in een boiler blijft constant hetzelfde, wanneer er echter meer warm water wordt verbruikt dan de boiler aan kan is het mogelijk dat de boiler dit niet op tijd kan bijverwarmen. Bij grotere vraag naar warm water is een grotere waterinhoud aan te raden.

    

   Verspilling van water tegengaan met een elektrische boiler

   Doordat elektrische boilers zeer snel warm water leveren gaat er minder water verloren. U hoeft namelijk niet eerst de kraan een tijdje te laten door stromen voordat u warm water hebt. Doordat de boilers elektriciteit in plaats van gas gebruiken liggen de kosten wel iets hoger dan andere boilers. Het is ook mogelijk om de boiler alleen ‘s nachts water te laten verwarmen voor de volgende dag. Dit kan interessant zijn wanneer u in de nacht een ander stroomtarief heeft dan overdag.

    

   Een elektrische boiler kopen die bij uw situatie past

   Een goede boiler is voor veel huishoudens van groot belang, zeker in de wintermaanden wanneer we graag een warm bad of douche nemen. Maar hoe kunt u nou de juiste elektrische boilers kopen die passen bij uw situatie? Er zijn verschillende soorten factoren waar u rekening mee moet houden.

    

   Capaciteit

   De capaciteit van een boiler is erg belangrijk. Het is een indicatie van hoeveel warm water de boiler kan leveren. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het aantal personen in uw huishouden en het aantal waterpunten zoals kranen, douche en bad. Als u een groot gezin heeft en veel gebruik maakt van warm water, dan heeft u een boiler nodig met een hogere capaciteit. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, anders is de kans dat u niet genoeg warm water heeft en de boiler snel leeggetrokken wordt.

    

   Type boiler

   Er zijn verschillende soorten boilers op de markt zoals de doorstroomboiler, close-in boiler of een warmtepompboiler. Welk type voor u geschikt is, hangt af van verschillende factoren zoals persoonlijke voorkeur, budget en woonsituatie. Wilt u weten welke boiler precies past bij uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen.

    

   Plaatsing

   De plaatsing van een boiler is ook van belang. Het is aan te raden om te kijken of de boiler past in de ruimte waar u deze wilt plaatsen. Sommige modellen zijn groter dan anderen en hebben meer ruimte nodig. Daarnaast moet de boiler ook aangesloten worden op de waterleiding en kan dit verschillen per type boiler. Bij een elektrische boiler kopen is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

    

   Energieverbruik

   Een boiler verbruikt energie en dit kan flink oplopen als je niet let op het energieverbruik. Sommige boilers zijn energiezuiniger dan andere, zoals de nieuwe modellen die op een slimme manier het water verwarmen. Dit kan je flink wat geld besparen op je energierekening. Kijk daarom altijd naar het energielabel en het verbruik van de boiler. Bij 123InstallatieMaterialen maken wij uitsluitend gebruik van duurzame boilers. Op die manier zorgen we ervoor dat u op lange termijn kosten kunt besparen in een comfortabel leefklimaat.

    

   Onderhoud

   Een boiler heeft ook onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Het is aan te raden om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een erkend installateur. Dit zorgt ervoor dat de boiler langer meegaat en minder snel stuk gaat.

    

   Veelgestelde vragen

   Waarom een elektrische boiler kopen?

   Een elektrische boiler kopen kan verschillende voordelen hebben, waaronder lagere energiekosten en een constante en efficiënte warmwatervoorziening. Bovendien zijn elektrische boilers vaak kleiner en compacter dan traditionele gasboilers, waardoor ze ideaal zijn voor huizen zonder gasaansluiting of met beperkte ruimte.

    

   Wat kost een elektrische boiler?

   De kosten van een elektrische boiler variëren afhankelijk van de grootte, capaciteit en merk. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €200 en €1000. Het is belangrijk om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken, maar ook naar de energiekosten op lange termijn, aangezien een energiezuinige boiler u op de lange termijn kosten kan besparen.

    

   Kan ik de boiler zelf plaatsen?

   Het is mogelijk om een elektrische boiler zelf te plaatsen als u ervaring heeft met het werken aan elektrische bedrading en sanitair. Houd er echter rekening mee dat het installeren van een boiler mis kan gaan als het niet goed wordt uitgevoerd. Om die reden wordt ook geadviseerd om een gecertificeerde monteur in te huren om de boiler te installeren en om ervoor te zorgen dat het veilig en volgens de voorschriften wordt uitgevoerd.

    

   Hoe kan ik de levensduur van mijn boiler verlengen en eventuele problemen voorkomen?

   Om de levensduur van uw boiler te verlengen en mogelijke problemen te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Allereerst is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een professional om ervoor te zorgen dat uw boiler efficiënt blijft werken. Daarnaast is het raadzaam om regelmatig controles uit te voeren op eventuele lekkages of storingen. Zorg ook voor voldoende waterdruk en controleer regelmatig op drukverlies.

    

   Het ontluchten van radiatoren kan helpen om luchtbellen te verwijderen en de efficiëntie te verbeteren. Het verminderen van kalkaanslag is ook belangrijk. Dit kunt u verminderen door bijvoorbeeld regelmatig te ontkalken of een waterontharder te gebruiken. Verder is het advies om de boiler niet overmatig te belasten en de watertemperatuur en druk binnen aanbevolen niveaus te houden. Verder is het essentieel om de ruimte rondom de boiler schoon en vrij van vuil te houden. Door deze maatregelen te nemen en de specifieke onderhoudsinstructies van uw boiler te volgen, kunt u de levensduur van uw boiler verlengen en mogelijke problemen voorkomen.

    

   Hoe lang gaat een boiler gemiddeld mee voordat deze moet worden vervangen?

   Over het algemeen heeft een boiler een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit betekent dat na verloop van tijd onderdelen van de boiler kunnen verslijten en dat het rendement van het verwarmingssysteem kan afnemen. Naarmate de boiler ouder wordt, neemt ook het risico op storingen en lekkages toe, wat kan leiden tot ongemak en mogelijk dure reparaties. Zorg er daarom voor dat u de boiler om de zoveel tijd controleerd en onderhoud.

    

   Zijn er subsidies of financiële voordelen beschikbaar bij het kopen van een energiezuinige boiler?

   Ja, er zijn subsidies en financiële voordelen beschikbaar bij het kopen van een energiezuinige boiler. In België kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor premies van de overheid voor de installatie van een energiezuinige verwarmingsinstallatie, waaronder zonneboilers, warmtepompboilers en warmtepompen. De bedragen van deze premies kunnen variëren en oplopen tot €4.000 voor een geothermische warmtepomp en €1.500 voor een zonneboiler.

    

   Ook in Nederland zijn er subsidies beschikbaar, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Het precieze bedrag en de voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk de regio waarin u woont. Het is raadzaam om de lokale overheid of energiebesparingsinstanties te raadplegen voor meer informatie over specifieke subsidies en financiële voordelen bij het kopen van een energiezuinige boiler.

    

    

   elektrische boiler kopen           elektrische boiler kopen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking