• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: isolatieplaten

   Isolatieplaten zijn een essentieel onderdeel van vloerverwarmingssystemen. De belangrijkste functie is het isoleren van de verwarmde vloeren zoals elektrische vloerverwarming, om de warmte wordt vastgehouden, wat leidt tot een efficiënt en effectief energiegebruik, lagere energiekosten en vooral een optimaal comfort in uw huis. 

    

   Isolatieplaten dienen als stevige basis om uw vloerverwarmingsbuizen op te leggen wanneer u uw vloerverwarmingssysteem onderlegt. Ze bestaan uit hoogwaardige isolatiematerialen van hardschuim die een belangrijke barrière vormen tussen de koude ondervloer en de verwarmde vloer. Dit betekent dat alle warmte die door de vloerverwarming wordt gegenereerd naar boven gaat, waardoor de warmte en warmte in de kamer wordt vastgehouden, in plaats van naar beneden naar de ondervloer, wat tot warmteverlies leidt.

    

   Soorten isolatieplaten voor vloerverwarming

   Er zijn verschillende soorten isolatieplaten voor vloerverwarming. De meest voorkomende zijn echter polystyreenschuim, geëxpandeerd polystyreenschuim en geëxtrudeerd polystyreenschuim. Polystyreenschuim isolatieplaten, ook wel EPS platen genoemd, zijn over het algemeen de meest betaalbare optie. EPS-platen worden vaak gebruikt en zijn perfect voor algemene ondervloeren waar isolatie nodig is, maar geen bijzondere efficiëntie of snelheid vereist is. Isolatieplaten van geëxtrudeerd polystyreenschuim bieden echter een betere thermische isolatie voor gebieden met een hoge belasting en een hoge weerstand tegen fysieke belasting, waterabsorptie en veroudering.

    

   Voordelen van isolatieplaten voor vloerverwarming

   Isolatieplaten spelen een belangrijke rol bij het efficiënter laten werken van uw vloerverwarmingssysteem. Ten eerste voorkomen ze dat warmte ontsnapt naar de ondervloer of cementdekvloer, waardoor de effectiviteit en snelheid van uw vloerverwarmingssysteem toeneemt. Ten tweede helpen isolatieplaten uw vloer te beschermen tegen eventuele vocht- of waterschade, zodat ze lang hun uitstekende conditie behouden. Ten slotte zijn isolatieplaten milieuvriendelijk, omdat ze gemaakt zijn van recycleerbare materialen, waardoor ze een duurzame optie zijn voor huiseigenaren.

    

   Hoe installeer ik isolatieplaten?

   Het plaatsen van isolatieplaten is een eenvoudig proces, op voorwaarde dat u over het juiste gereedschap en een stap-voor-stap handleiding beschikt. Voordat u isolatieplaten plaatst, is het belangrijk dat u de vloer waarop de platen worden gelegd, schoonmaakt en voorbereidt. Zodra dat is gebeurd, kunt u met de installatie beginnen door de oppervlakte van de kamer op te meten, de maat van de platen te markeren, de platen met een handzaag te zagen en ze ten slotte op de vloer te leggen.

    

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking