• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: egaline

   Egaline, ook bekend als egalisatiemortel is een soort dunne laag cement die gelijkmatig over een vloer wordt verspreid om het oppervlak te egaliseren. Eenmaal gedroogd, vormt egaline een glad en vlak oppervlak, dat klaar is voor verdere afwerkingen. Denk hierbij aan afwerkingen voor tegels, laminaat of parket. Het wordt vaak gebruikt in renovatieprojecten om een oude, ongelijke vloer glad te strijken voordat er bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming en een nieuwe vloerbedekking op wordt gelegd.

    

   Egaline is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Te dunne egaline kan barsten en loskomen, terwijl te dikke egaline moeilijk te verspreiden is en een onregelmatig oppervlak achterlaat. Het is daarom belangrijk om op voorhand te achterhalen welke egaline het best is voor uw situatie.

    

   Het belangrijkste voordeel van egaline is dat het zorgt voor een vlak en glad oppervlak, zelfs als de ondergrond oorspronkelijk ongelijk of hobbelig was. Dit maakt het gemakkelijker om andere afwerkingsmaterialen op de vloer te leggen. Hierdoor bespaart u tijd en geld bespaart bij het uitvoeren van uw project. Daarnaast kan egaline helpen om de levensduur van de uiteindelijke afwerking te verlengen door te voorkomen dat er scheuren of barsten ontstaan.

    

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking