• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: WTW unit

   WTW unit is een innovatieve unit die warmte uit afvallucht terugwint en gebruikt om verse lucht te verwarmen. Het systeem werkt door de warmte te onttrekken aan de lucht die wordt afgevoerd uit de binnenomgeving van een gebouw. Denk hierbij aan keukens, badkamers of andere ruimtes, waarbij vervolgens de warmte overgedragen wordt aan de binnenkomende verse lucht. Het proces van warmteterugwinning gebeurt door een metalen platenwarmtewisselaar, die de inkomende verse lucht scheidt van de uitgaande afvallucht. Dit zorgt ervoor dat verse lucht wordt verwarmd voordat het een gebouw binnenkomt, waardoor warmteverlies wordt beperkt en de energie-efficiëntie wordt verbeterd.

    

   Voordelen van een WTW unit

   Een van de voordelen van een WTW-unit is de energie-efficiëntie. Wanneer een WTW-unit is geïnstalleerd, kunnen woningen en gebouwen tot 90% besparen op de energie die wordt gebruikt om het gebouw of de woning te verwarmen. Dit is belangrijk omdat warmteterugwinning de vraag naar energie vermindert. Om die reden helpen energie-efficiënte woningen met WTW-unit om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en een gezondere omgeving te creëren.

    

   Daarnaast helpt WTW-unit ook bij het beheersen van de luchtvochtigheid in een gebouw. De unit onttrekt vocht aan de muffe lucht en brengt dit vervolgens over naar de verse lucht, waardoor een gereguleerd vochtigheidsniveau in het gebouw ontstaat. Een gereguleerde vochtigheidsgraad is essentieel voor het handhaven van een goede luchtkwaliteit binnenshuis, omdat het helpt de lucht vochtig genoeg te houden, waardoor een comfortabele leefomgeving ontstaat.

    

   Onderhoud van een WTW unit

   U wilt een WTW unit kopen? Dan zit u met onderhoud wel goed. Wat het onderhoud betreft, is de WTW-unit relatief eenvoudig. Het systeem vergt minder onderhoud dan andere verwarmings- en ventilatiesystemen in gebouwen. Een WTW-unit vereist dat filters periodiek worden schoongemaakt of vervangen, maar deze handeling kan gemakkelijk worden uitgevoerd door huiseigenaren of gebouwbeheerders. WTW-units zijn ook ontworpen om stil en efficiënt te werken, waardoor het geluidsniveau tot een minimum wordt beperkt.

    

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking