• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Radiatoren & convectoren

   Radiatoren & convectoren

   Radiatoren, ze houden ons behaaglijk tijdens de frisse herfstavonden en de koude winters. Maar welke radiotor is nu geschikt voor uw huis? Met de diverse soorten, maten en stijlen in ons assortiment helpen wij je graag verder met het kiezen van je radiator. Bekijk onze verschillende type radiatoren voor een aangenaam leeftklimaat in huis.

    

   Hoe werkt een radiator?

   Radiatoren werken door de lucht in een kamer te verwarmen, wat zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige temperatuur in huis. Er zijn hoofdzakelijk twee types radiatoren: de watergevoede radiatoren die aangesloten zijn op het centrale verwarmingssysteem en elektrische radiatoren die functioneren als stand-alone eenheden.

    

   Watergevoede radiatoren

   Deze worden het meest gebruikt in huizen. Ze zijn verbonden aan de ketel en gebruiken heet water om de ruimte te verwarmen. Ze zijn efficiënt in het gebruik en kunnen worden geregeld met een thermostaat voor een optimale warmteverdeling.

    

   Elektrische radiatoren

   Elektrische radiatoren bieden flexibiliteit omdat ze niet aangesloten hoeven te worden op het centrale verwarmingssysteem. Ze zijn ideaal voor aanbouwen, zolderkamers of als bijverwarming in kamers die niet regelmatig gebruikt worden.

    

   Hoe kiest u de juiste grootte?

   Het kiezen van de juiste grootte van de radiator is cruciaal voor een efficiënte verwarming van uw ruimte. Een te kleine radiator zal uw kamer niet voldoende kunnen verwarmen, terwijl een te grote radiator meer energie verbruikt dan nodig. Over het algemeen wordt de benodigde capaciteit van een radiator uitgedrukt in watt en afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de kamer, isolatie en venstertypes.

    

   Plaatsing en installatie

   De plaatsing van uw radiator kan een grote invloed hebben op de verwarmingsprestatie. Idealiter plaatst u de radiator onder het raam of aan de koudste muur van de ruimte om koude luchtstromen tegen te gaan. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de radiator voor een optimale luchtcirculatie.

    

   Laatste overwegingen

   Bij de aanschaf van een radiator is het ook belangrijk om naar het materiaal te kijken. Aluminium radiatoren warmen snel op en zijn licht in gewicht. Stalen radiatoren zijn robuust en duurzaam, perfect voor een langdurig gebruik. Gietijzeren radiatoren behouden hun warmte langer, ideaal voor het behouden van warmte in uw huis. Vergeet niet dat de radiator moet passen bij de stijl van uw huis. Met onze brede assortiment aan beschikbare stijlen, is er altijd een radiator die past bij uw interieur.

    

   elektrische radiator kopen           elektrische radiator kopen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking