• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Elektrische vloerverwarming

   Elektrische vloerverwarming

   Bij het installeren van elektrische vloerverwarming worden elementen onder de vloer geplaatst die vervolgens worden opgewarmd. Elektrische vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast in verschillende soorten woningen. De reden hiervan is dat het installeren van een elektrisch vloerverwarmingssysteem veel voordelen met zich meebrengt.

    

   Elektrische vloerverwarmingssystemen maken gebruik van elektrische spoelen of matten die onder de vloer worden geplaatst om warmte te creëren. Dit type systeem kan gemakkelijk in afzonderlijke kamers worden geïnstalleerd en vereist geen ingewikkeld netwerk van leidingen. Het kan echter minder energie-efficiënt zijn en tot hogere elektriciteitsrekeningen leiden. Een besparende keuze dus! Het is daarnaast belangrijk dat de elektrische matten goed geïsoleerd zijn om brandgevaar te voorkomen. Al met al hangt de beslissing tussen hydronische en elektrische vloerverwarming uiteindelijk af van persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van een ruimte.

    

   elektrische vloerverwarming

    

   Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming van 123InstallatieMaterialen?

   Wilt u geen koude voeten meer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We bieden een ruime keuze aan vloerverwarmingssystemen, waaronder verwarmingsmat, dekvloerkabel, droogbouw, verwarmingsfolie, thermostaten en isolatie en toebehoren. Al onze producten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze specialisten adviseren u graag bij het kiezen van de juiste en duurzame elektrische vloerverwarming.

    

   Voordelen van elektrische vloerverwarming kopen

   Het gebruik van elektrische vloerverwarmingssystemen brengt veel voordelen met zich mee. Bij de meeste vloerverwarmingssystemen wordt gebruik gemaakt van de warmte van de cv-installatie. Bij een elektrisch vloerverwarmingssysteem kies je voor vloerverwarming die zelf op basis van stroom warmte kan generen. Hier een aantal onderstaande voordelen van elektrische vloerverwarming:

    

   Welke soorten elektrische vloerverwarming zijn er?

   Er zijn er twee hoofdtypen beschikbaar: vloermatten en systemen met losse draden. Vloermatten bestaan uit voorbedrade matten die gemakkelijk onder het door u gekozen vloermateriaal kunnen worden geïnstalleerd zonder bestaande ondervloeren of muren te moeten slopen. Losse draadsystemen bieden meer flexibiliteit omdat ze tussen balken of over een multiplex ondervloer kunnen worden geïnstalleerd, voordat ze worden bedekt met een laag isolatie en vervolgens met het door u gekozen vloermateriaal. U kunt ervoor kiezen om de elektrische vloerverwarming zelf te leggen of te laten leggen door een specialist. Dit is afhankelijk van de situatie waar u zich in bevindt.

    

   Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

   Bij een goed geïsoleerde woning kunt u elektrische vloerverwarming instellen als hoofdverwarming. Dit is een zeer duurzame optie. Daarnaast kan uw ruimte zeer efficiënt worden verwarmd aangezien dit per ruimte kan worden afgestemd. Woont u in nieuwbouw dat adviseren wij om uw vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. 

    

   Vloerverwarmingsmat

   De MAGNUM verwarmingsmat is een unieke vloerverwarmingsmat die speciaal is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of reeds aangebrachte afwerkvloer vloerverwarming te installeren. Daarnaast heeft deze vloerverwarmingsmat een unieke blinde verbinding tussen verwarmings- en aasluitkabel. De vloerverwarmingsmat is ongeveer 4 mm dun en kan in de lijmlaag worden meegenomen, waardoor deze eenvoudig op tegels kan worden aangebracht. Met de MAGNUM mat wordt uw vloer snel opgewarmd omdat de mat vrijwel direct onder het vloeroppervlak ligt.

    

   Elektrische vloerverwarming kabel

   Op zoek naar een elektrische vloerverwarming kabel? Met onze kennis en ervaringen geven we je graag advies op maat. Wij leveren de MAGNUM cable in verschillende varianten. Deze MAGNUM vloerverwarming kabel biedt de vrijheid om meer of minder vermogen te installeren. Daarnaast is de kabel vervormbaar, waardoor de installatie zeer eenvoudig is. De kabel zijn verkrijgbaar in totaalvermogens van 300 tot 3300 Watt.

    

   Isolatie voor elektrische vloerverwarming

   Isolatie onder uw elektrische vloerverwarmingssysteem? 123installatiematerialen is gespecialiseerd op het gebied van isolatiemateriaal. Wij als ervaren leverancier, leveren isolatie voor elektrische vloerverwarming in diverse soorten. Daarbij vinden wij het van belang dat we kwalitatieve isolatie bieden die energiezuinig waarmee efficiënt mee kan worden verwarmt. Door onze hoogwaardige isolatiematerialen voorkomt u warmteverlies en kunt u profiteren van de aangename temperatuur die snel wordt aangebracht.

    

   Thermostaat

   De elektrische vloerverwarming thermostaat is speciaal ontwikkeld voor elektrische vloerverwarmingssystemen. Deze programmeerbare thermostaat voor elektrische vloerverwarming zorgt voor een zeer nauwkeurige regeling van de vloertemperatuur. Zo is deze MAGNUM Remote Control Wi-Fi inbouw klokthermostaat eenvoudig te controleren en voor elke dag apart te programmeren. Wij bieden u de juiste thermostaat voor elektrische vloerverwarming en hebben een uitgebreid assortiment als het gaat om thermostaten.

    

   Zo bieden wij de innovatieve thermostaat met Z-Wave technologie, die via smartphone of tablet zeer eenvoudig te besturen is. Deze MAGNUM Z-Wave Control is een thermostaat die is ingebouwd met een Z-Wave 500 chip die kan worden aangesloten met diverse automatiseringssystemen als Fibaro, Sensio, Vera, Zipato. Daarnaast is de innovatieve thermostaat met Z-Wave voorzien van een vloerlimiteitsensor en een ingebouwde ruimtesensor.

    

   De stijlvolle AAN/UIT-thermostaat is speciaal ontworpen voor aansturing van elektrische verwarmingssystemen waarbij digitale tijdregeling minder noodzakelijk is en de voorkeur uitgaat naar een eenvoudige bediening. Deze thermostaat voor elektrische vloerverwarming heeft een maximaal vermogen van 3500W en 230 Volt.

    

   Welke vloer bij vloerverwarming?

   Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Bij de de ene vloer is vloerverwarming een goede combinatie, bij de andere geen. Belangrijk dus om te weten welke vloer bij welke vloerverwarming past. Over het algemeen zijn er een hoop vloeren te combineren met vloerverwarming. Denk daarbij aan laminaat, pvc, natuursteen en tapijt. Elke vloer is verschillend. Houd dus rekening met met de dikte van de vloer en hoe deze is gelegd. Zo weet u precies welke vloer bij vloerverwarming past.

    

   Hoe elektrische vloerverwarming leggen?

   Allereerst is het van belang om het vermogen te kiezen. Vervolgens kunt u gaan berekenen hoeveel vloerverwarming u nodig om uw oppervlakte volledig te voorzien van warmte. Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk voordat u daadwerkelijk vloerverwarming gaat leggen. Zorg er daarom voor dat de ondergrond vooraf goed gereinigd wordt. Bij het leggen plaatst u eerst de thermostaat. Vervolgens kunt u beginnen met het leggen van de elektische vloerverwarming. Let op: controleer altijd of uw vloerverwarming goed gelegd is. Zo voorkomt u dat er later nog aanpassingen moeten worden gedaan. Bij het afsluiten zorgt u ervoor dat alles goed wordt afgedicht.

    

    

   Waar moet ik op letten bij het kiezen van een elektrisch vloerverwarmingssysteem?

   Bij het kiezen van een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor uw woonkamer zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Sommige systemen werken bijvoorbeeld beter dan andere, afhankelijk van het type vloer dat u gebruikt (bijvoorbeeld tegels of hout). Als u in een gebied woont waar het in de wintermaanden extreem warm is, kunt u misschien beter kiezen voor een systeem met een hoger wattage of een systeem dat de temperatuur kan regelen, zodat u het het hele jaar door kunt aanpassen aan uw eigen voorkeuren. Ten slotte, als u een vloermatensysteem installeert, zorg er dan voor dat alle noodzakelijke onderdelen zoals een vloerverwarming thermostaat worden meegeleverd, zodat het bij levering klaar is voor gebruik!

    

   Veelgestelde vragen omtrent elektrische vloerverwarming

   Waarom elektrische vloerverwarming kopen?

   Elektrische vloerverwarming is zeer eenvoudig te plaatsen. Daarnaast zitten de verwarmingselementen in een dun matje, waardoor je een dunne overvloer nodig hebt. Elektrische vloerverwarming wordt steeds toegankelijker omdat de aankoop en installatie goedkoper andere vloerverwarmingssystemen. Verder heeft elektrische vloerverwarming het voordeel dat er in zeer korte tijd warmte wordt gegeneerd.

    

   Wat kost elektrische vloerverwarming?

   Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. De verschillende soorten (aanleg)kosten hebben impact op de prijs. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een vloerverwarming op basis van warm water dan zijn de aanlegkosten vele malen hoger dan de kosten van elektrische vloerverwarming.

    

   Elektrische vloerverwarming leggen en installeren?

   Het installeren van vloerverwarming vereist nauwkeurigheid en deskundigheid om te voorkomen dat de vloerbedekking of het verwarmingselement wordt beschadigd en om de veiligheid van uw huis te waarborgen. De elektrische vloerverwarmingssystemen van 123installatiematerialen zijn eenvoudig te leggen en te installeren. Bekijk de handleidingen hoe u het het beste de elektrische vloerverwarming kunt aanleggen.

    

   Is het veilig om elektrische vloerverwarming te gebruiken en zijn er gezondheidsrisico's verbonden aan het systeem?

   Ja, elektrische vloerverwarming wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Er zijn namelijk geen gezondheidsrisico's verbonden aan het systeem. Moderne elektrische vloerverwarmingssystemen maken gebruik van een moderne technologie die ontworpen is om oververhitting of schade aan eigendommen te vermijden. Bovendien stoot vloerverwarming geen schadelijke gassen of chemicaliën uit die tot een gezondheidsrisico kunnen lijden. Wij adviseren om de juiste installatierichtlijnen te volgen om er zeker van te zijn dat het systeem veilig geïnstalleerd en gebruikt wordt.

    

   Hoe lang gaat elektrische vloerverwarming mee en heeft het onderhoud nodig?

   Elektrische vloerverwarmingssystemen hebben een levensduur van ongeveer 30-40 jaar of meer. Daarnaast heeft elektrische vloerverwarming over het algemeen geen onderhoud of service nodig hebben. De levensduur van het systeem kan echter beïnvloed worden door factoren zoals de kwaliteit van de installatie en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het is belangrijk om het systeem correct te installeren om er zeker van te zijn dat het goed functioneert en om schade aan het systeem of de woning te voorkomen.

    

   Zijn er speciale vereisten voor de vloerbedekking die ik kan gebruiken met elektrische vloerverwarming?

   Er zijn enkele vereisten voor vloerbedekking die kunnen worden gebruikt met elektrische vloerverwarming. Bij het kiezen van vloerbedekking moet rekening worden gehouden met de warmteweerstand, of R-waarde, van het materiaal. De warmteweerstand van de vloerbedekking mag niet te hoog zijn, anders zal het de efficiëntie van de vloerverwarming verminderen. Over het algemeen worden harde vloerbedekkingen zoals tegels, laminaat en hardhout als betere opties beschouwd dan zachte vloerbedekkingen zoals tapijt. Als u toch tapijt wilt gebruiken, moet u speciale ondervloeren en lijm gebruiken die geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming. 

    

   Uw elektrische vloerverwarming kopen bij uw specialist

   Op zoek naar een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor uw badkamer, tuinhuisje, woonkamer of caravan? 123installatiematerialen heeft jaren ervaring op het gebied van vloerverwarming. Zo verkopen we verschillende vloerverwarmingsproducten. Denk daarbij aan vloerverwarmingsbuizen, matten en meer. Als leverancier staat de klant centraal en leveren wij advies op maat. Daarnaast bieden wij uitstekende service en garantie voor kwalitatieve elektrische vloerverwarmingssystemen.

    

   Advies nodig?

   Het is van belang dat u de juiste producten krijgt geleverd voor uw elektsiche vloerverwarmingssysteem. Om die reden helpen wij u graag. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen om advies te vragen over uw elektrische vloerverwarming. Wij zorgen ervoor dat alles perfect voor uw wordt geregeld en u kunt genieten van een aangename warmte in huis. Om het gemakkelijk voor te maken kunt u de vloerverwarming in 3 stappen bestellen.

    

   Elektrische vloerverwarming           Elektrische vloerverwarming

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking