Sluiten

Categorieën

Filters

  Elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming

  Bij het installeren van elektrische vloerverwarming worden elementen onder de vloer geplaatst die vervolgens worden opgewarmd. Elektrische vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast in verschillende soorten woningen. De reden hiervan is dat het installeren van een elektrisch vloerverwarmingssysteem veel voordelen met zich meebrengt.

   

  Elektrische vloerverwarmingssystemen maken gebruik van elektrische spoelen of matten die onder de vloer worden geplaatst om warmte te creëren. Dit type systeem kan gemakkelijk in afzonderlijke kamers worden geïnstalleerd en vereist geen ingewikkeld netwerk van leidingen. Het kan echter minder energie-efficiënt zijn en tot hogere elektriciteitsrekeningen leiden. Een besparende keuze dus! Het is daarnaast belangrijk dat de elektrische matten goed geïsoleerd zijn om brandgevaar te voorkomen. Al met al hangt de beslissing tussen hydronische en elektrische vloerverwarming uiteindelijk af van persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van een ruimte.

   

  Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming van 123InstallatieMaterialen?

  Wilt u geen koude voeten meer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! We bieden een ruime keuze aan vloerverwarmingssystemen, waaronder verwarmingsmat, dekvloerkabel, droogbouw, verwarmingsfolie, thermostaten en isolatie en toebehoren. Al onze producten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze specialisten adviseren u graag bij het kiezen van de juiste en duurzame elektrische vloerverwarming.

   

  Voordelen van elektrische vloerverwarming

  Het gebruik van elektrische vloerverwarmingssystemen brengt veel voordelen met zich mee. Bij de meeste vloerverwarmingssystemen wordt gebruik gemaakt van de warmte van de cv-installatie. Bij een elektrisch vloerverwarmingssysteem kies je voor vloerverwarming die zelf op basis van stroom warmte kan generen. Hier een aantal onderstaande voordelen van elektrische vloerverwarming:

   

  Welke soorten elektrische vloerverwarming zijn er?

  Er zijn er twee hoofdtypen beschikbaar: vloermatten en systemen met losse draden. Vloermatten bestaan uit voorbedrade matten die gemakkelijk onder het door u gekozen vloermateriaal kunnen worden geïnstalleerd zonder bestaande ondervloeren of muren te moeten slopen. Losse draadsystemen bieden meer flexibiliteit omdat ze tussen balken of over een multiplex ondervloer kunnen worden geïnstalleerd, voordat ze worden bedekt met een laag isolatie en vervolgens met het door u gekozen vloermateriaal. U kunt ervoor kiezen om de elektrische vloerverwarming zelf te leggen of te laten leggen door een specialist. Dit is afhankelijk van de situatie waar u zich in bevindt.

   

  Elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming

  Bij een goed geïsoleerde woning kunt u elektrische vloerverwarming instellen als hoofdverwarming. Dit is een zeer duurzame optie. Daarnaast kan uw ruimte zeer efficiënt worden verwarmd aangezien dit per ruimte kan worden afgestemd. Woont u in nieuwbouw dat adviseren wij om uw vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. 

   

  Vloerverwarmingsmat

  De MAGNUM verwarmingsmat is een unieke vloerverwarmingsmat die speciaal is ontwikkeld om over een bestaande tegelvloer of reeds aangebrachte afwerkvloer vloerverwarming te installeren. Daarnaast heeft deze vloerverwarmingsmat een unieke blinde verbinding tussen verwarmings- en aasluitkabel. De vloerverwarmingsmat is ongeveer 4 mm dun en kan in de lijmlaag worden meegenomen, waardoor deze eenvoudig op tegels kan worden aangebracht. Met de MAGNUM mat wordt uw vloer snel opgewarmd omdat de mat vrijwel direct onder het vloeroppervlak ligt.

   

  Elektrische vloerverwarming kabel

  Op zoek naar een elektrische vloerverwarming kabel? Met onze kennis en ervaringen geven we je graag advies op maat. Wij leveren de MAGNUM cable in verschillende varianten. Deze MAGNUM vloerverwarming kabel biedt de vrijheid om meer of minder vermogen te installeren. Daarnaast is de kabel vervormbaar, waardoor de installatie zeer eenvoudig is. De kabel zijn verkrijgbaar in totaalvermogens van 300 tot 3300 Watt.

   

  Isolatie voor elektrische vloerverwarming

  Isolatie onder uw elektrische vloerverwarmingssysteem? 123installatiematerialen is gespecialiseerd op het gebied van isolatiemateriaal. Wij als ervaren leverancier, leveren isolatie voor elektrische vloerverwarming in diverse soorten. Daarbij vinden wij het van belang dat we kwalitatieve isolatie bieden die energiezuinig waarmee efficiënt mee kan worden verwarmt. Door onze hoogwaardige isolatiematerialen voorkomt u warmteverlies en kunt u profiteren van de aangename temperatuur die snel wordt aangebracht.

   

  Thermostaat

  De elektrische vloerverwarming thermostaat is speciaal ontwikkeld voor elektrische vloerverwarmingssystemen. Deze programmeerbare thermostaat voor elektrische vloerverwarming zorgt voor een zeer nauwkeurige regeling van de vloertemperatuur. Zo is deze MAGNUM Remote Control Wi-Fi inbouw klokthermostaat eenvoudig te controleren en voor elke dag apart te programmeren. Wij bieden u de juiste thermostaat voor elektrische vloerverwarming en hebben een uitgebreid assortiment als het gaat om thermostaten.

   

  Zo bieden wij de innovatieve thermostaat met Z-Wave technologie, die via smartphone of tablet zeer eenvoudig te besturen is. Deze MAGNUM Z-Wave Control is een thermostaat die is ingebouwd met een Z-Wave 500 chip die kan worden aangesloten met diverse automatiseringssystemen als Fibaro, Sensio, Vera, Zipato. Daarnaast is de innovatieve thermostaat met Z-Wave voorzien van een vloerlimiteitsensor en een ingebouwde ruimtesensor.

   

  De stijlvolle AAN/UIT-thermostaat is speciaal ontworpen voor aansturing van elektrische verwarmingssystemen waarbij digitale tijdregeling minder noodzakelijk is en de voorkeur uitgaat naar een eenvoudige bediening. Deze thermostaat voor elektrische vloerverwarming heeft een maximaal vermogen van 3500W en 230 Volt.

   

  Welke vloer bij vloerverwarming?

  Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Bij de de ene vloer is vloerverwarming een goede combinatie, bij de andere geen. Belangrijk dus om te weten welke vloer bij welke vloerverwarming past. Over het algemeen zijn er een hoop vloeren te combineren met vloerverwarming. Denk daarbij aan laminaat, pvc, natuursteen en tapijt. Elke vloer is verschillend. Houd dus rekening met met de dikte van de vloer en hoe deze is gelegd. Zo weet u precies welke vloer bij vloerverwarming past.

   

  Hoe elektrische vloerverwarming leggen?

  Allereerst is het van belang om het vermogen te kiezen. Vervolgens kunt u gaan berekenen hoeveel vloerverwarming u nodig om uw oppervlakte volledig te voorzien van warmte. Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk voordat u daadwerkelijk vloerverwarming gaat leggen. Zorg er daarom voor dat de ondergrond vooraf goed gereinigd wordt. Bij het leggen plaatst u eerst de thermostaat. Vervolgens kunt u beginnen met het leggen van de elektische vloerverwarming. Let op: controleer altijd of uw vloerverwarming goed gelegd is. Zo voorkomt u dat er later nog aanpassingen moeten worden gedaan. Bij het afsluiten zorgt u ervoor dat alles goed wordt afgedicht.

   

   

  Waar moet ik op letten bij het kiezen van een elektrisch vloerverwarmingssysteem?

  Bij het kiezen van een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor uw woonkamer zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Sommige systemen werken bijvoorbeeld beter dan andere, afhankelijk van het type vloer dat u gebruikt (bijvoorbeeld tegels of hout). Als u in een gebied woont waar het in de wintermaanden extreem warm is, kunt u misschien beter kiezen voor een systeem met een hoger wattage of een systeem dat de temperatuur kan regelen, zodat u het het hele jaar door kunt aanpassen aan uw eigen voorkeuren. Ten slotte, als u een vloermatensysteem installeert, zorg er dan voor dat alle noodzakelijke onderdelen zoals een vloerverwarming thermostaat worden meegeleverd, zodat het bij levering klaar is voor gebruik!

   

  Veelgestelde vragen omtrent elektrische vloerverwarming

  Waarom elektrische vloerverwarming?

  Elektrische vloerverwarming is zeer eenvoudig te plaatsen. Daarnaast zitten de verwarmingselementen in een dun matje, waardoor je een dunne overvloer nodig hebt. Elektrische vloerverwarming wordt steeds toegankelijker omdat de aankoop en installatie goedkoper andere vloerverwarmingssystemen. Verder heeft elektrische vloerverwarming het voordeel dat er in zeer korte tijd warmte wordt gegeneerd.

   

  Wat kost elektrische vloerverwarming?

  Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. De verschillende soorten (aanleg)kosten hebben impact op de prijs. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een vloerverwarming op basis van warm water dan zijn de aanlegkosten vele malen hoger dan de kosten van elektrische vloerverwarming.

   

  Elektrische vloerverwarming leggen en installeren?

  De elektrische vloerverwarmingssystemen van 123installatiematerialen zijn eenvoudig te leggen en te installeren. Bekijk de handleidingen hoe u het het beste de elektrische vloerverwarming kunt aanleggen.

   

  Uw elektrische vloerverwarming specialist

  Op zoek naar een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor uw badkamer, tuinhuisje, woonkamer of caravan? 123installatiematerialen heeft jaren ervaring op het gebied van vloerverwarming. Zo verkopen we verschillende vloerverwarmingsproducten. Denk daarbij aan vloerverwarmingsbuizen, matten en meer. Als leverancier staat de klant centraal en leveren wij advies op maat. Daarnaast bieden wij uitstekende service en garantie voor kwalitatieve elektrische vloerverwarmingssystemen.

   

  Advies nodig?

  Het is van belang dat u de juiste producten krijgt geleverd voor uw elektsiche vloerverwarmingssysteem. Om die reden helpen wij u graag. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen om advies te vragen over uw elektrische vloerverwarming. Wij zorgen ervoor dat alles perfect voor uw wordt geregeld en u kunt genieten van een aangename warmte in huis. Om het gemakkelijk voor te maken kunt u de vloerverwarming in 3 stappen bestellen.

   

  Elektrische vloerverwarming

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »