• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 15 Maart 2021

   Welke vloer kan bij vloerverwarming?

   Wanneer u kiest voor vloerverwarming wilt uiteraard het optimale rendement behalen. Het is belangrijk dat uw vloer op je juiste manier wordt verwarmt. Maar welke vloer kan bij vloerverwarming? Vloerverwarming is over het algemeen goed te combineren met verschillende soorten vloeren. Maar niet alle vloeren zijn geschikt. We vertellen hier graag meer over.

    

   Waarom de juiste vloerkeuze belangrijk is

   De vloer die u kiest kan de efficiëntie van uw vloerverwarming significant beïnvloeden. Sommige materialen geleiden warmte beter dan andere, wat betekent dat ze sneller opwarmen en efficiënter zijn. Daarnaast spelen factoren zoals duurzaamheid, esthetiek en onderhoud ook een rol bij de keuze van de juiste vloer.

    

   Laminaat

   Laminaat is een zeer populaire vloer omdat het een natuurlijke uistraling heeft. Het is mogelijk om laminaat met elektrische vloerverwarming te combineren. Wel is het van belang om goed te kijken of het laminaat geschikt is voor de vloerverwarming. Houd daarnaast ook rekening met de temperatuur. Door de warmte kan het laminaat gaan uitzetten of juist krimpen.

    

   Natuursteen

   Steeds meer mensen kiezen voor natuursteen. Dit wordt dan ook regelmatig gecombineerd met vloerverwarming. Natuursteen kan de de warmte goed opnemen en vasthouden. De dikte van het steen heeft geen invloed op de warmte die gegeneerd wordt. Dit is dus een zeer goede combinatie. 

    

   Keramisch parket

   Keramisch parket is zeer geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast is het mooi om een echte houten vloer te hebben die een uw voeten van optimale warmte kan voorzien. 

    

   PVC vloer

   Pvc vloeren zijn er in zeer veel soorten. Met een pvc vloer heeft u een mooie houten vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Naast dat het een mooie uistraling heeft, is het ook goed te combineren met vloerverwarming aangezien het veel warmte doorlaat. 

    

   Tapijt

   Tapijt is verkrijgbaar in enorm veel soorten. Tapijt is een comfortabele en geluiddempende vloerbedekking. Over het algemeen zijn veel tapijten geschikt voor vloerverwarming. Let wel goed op welk type materiaal en dikte het tapijt heeft. Niet alle tapijten kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming. Wanneer u tapijt legt kunt u dit het beste lijmen op de basisvloer. Tapijt heeft een isolerende werking omdat het een thermische isolator is. Dit zorgt ervoor dat u kunt genieten van een zachte vloer die een aangename temperatuur kan vasthouden.

    

   Gietvloer

   Een gietvloer combineren met vloerverwarming is een zeer goede keus. Dit omdat de vloer veel warmte doorlaat. Daarnaast is een gietvloer gemakkelijk schoon te maken. Niet gek dat deze vloer ook tegenwoordig erg populair is. 

    

   Marmoleum vloer

   Marmoleum is zeer geschikt voor vloerverwarming. Dit natuurproduct neemt snel omgevingswarmte aan en is over het algemeen vrij dun. Belangrijk is dat de marmuleum vloer verlijmd wordt.

    

   Kurkvloeren 

   Kurk is een natuurlijk materiaal dat zacht aanvoelt en goede isolerende eigenschappen heeft. Het is ook milieuvriendelijk en biedt een unieke esthetiek. Hoewel kurk een goede isolator is, kan het nog steeds effectief werken met vloerverwarming. Zorg ervoor dat je kurk kiest die geschikt is voor gebruik met vloerverwarming om de beste resultaten te behalen. Kurkvloeren vereisen regelmatig onderhoud om hun beste staat te behouden. Dit omvat het regelmatig aanbrengen van een beschermende laag om slijtage en schade te voorkomen.

    

   Elektrische verwarmingsmat

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij magnum vloerverwarming die op bijna iedere situatie kan worden toegepast. De MAGNUM mat kan op een bestaande of reeds aangebrachte vloer worden aangebracht. Dit vloerverwarmingssyteem zorgt ervoor dat u nooit meer koude voeten heeft op de door u gekozen vloer.

    

   Welke vloer warmt het snelste op op met vloerverwarming?

   Nu u heeft gelezen welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, is het daarnaast belangrijk om te weten welke vloer het snelst opwarmt. De volgende lijst toont de verschillende vloertypes en de tijd die ze ongeveer nodig hebben om op te warmen met vloerverwarming:

    

   Type vloerSnelheid warmteafgifte
   Tapijt30 to 60 minuten
   Vinyl45 tot 60 minuten
   Tegels60 minuten
   Massief beton90 tot 120 minuten

    

   Factoren om in overweging te nemen

   Bij het kiezen van vloerbedekking voor vloerverwarming moet u rekening houden met de volgende zaken:

    

   • Thermische weerstand (R-waarde): de vloer moet een lage thermische weerstand hebben voor effectieve warmteoverdracht.
   • Uitzettingscoëfficiënt: informeer naar de mate waarin het vloermateriaal zal gaan werken in reactie op temperatuurwijzigingen.
   • Vochtigheidsgraad: sommige vloermaterialen kunnen kromtrekken of beschadigd raken door de constante warmte als ze niet correct zijn geacclimatiseerd.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   We hopen u een zo duidelijk mogelijk antwoord te hebben gegeven op de vraag: welke vloer kan bij vloerverwarming? Bij 123InstallatieMaterialen zijn we gespecialiseerd in vloerverwarming. Wilt u liever gebruik maken van een droogbouwsysteem? Dan is de MAGNUM Heatboard met een opbouwhoogte van 12 mm een zeer goede keuze. Daarnaast kunt u zeer eenvoudig elektrische vloerverwarming bij ons bestellen. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Zo kunt u genieten van een warme vloer.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking