• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Verlegsystemen

   Verlegsystemen

   Een warme vloer is een heerlijke luxe die we steeds vaker terugzien in woningen. Dit omdat vloerverwarming aardig wat energie kan besparen mits dit efficiënt wordt ingericht en aangesloten. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we de hoogste kwaliteit verlegsystemen voor vloerverwarming. Onze verlegsystemen zijn ontworpen voor een veilig en eenvoudig installatieproces.

    

   Wat zijn verlegsystemen?

   Verlegsystemen voor vloerverwarming maakt gebruik van een combinatie van buizen en isolatie om een ruimte van warmte te voorzien. Met dit systeem wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld, wat resulteert in een comfortabelere en consistentere temperatuur in de hele ruimte. De vloerverwarmingsbuizen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die uitstekend isoleren en duurzaam zijn. Dit systeem is ideaal voor wie wil besparen op energieverbruik en wil genieten van een comfortabele leefruimte.

    

   Voordelen van verlegsystemen voor vloerverwarming

   Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van verlegsystemen voor vloerverwarming. Ten eerste is het zeer energiezuinig, wat betekent dat u de energierekening aanzienlijk kunt verlagen. Ten tweede is het milieuvriendelijk. Verder zorgt het voor een veel comfortabelere verwarming dan een traditioneel verwarmingssysteem, omdat de vloer gelijkmatig te verwarmt wordt. Dit resulteert weer in een comfortabelere omgevingstemperatuur. Tot slot is het niet zichtbaar, omdat het verwarmingssysteem onder je vloer wordt geïnstalleerd, wat betekent dat u niets aan uw interieur hoeft te veranderen.

    

   Verschillende soorten verlegsystemen

   Er zijn verschillende soorten verlegsystemen voor vloerverwarming. Welke het beste bij jou past, hangt af van een aantal factoren. Zoals de grootte van de ruimte, het soort vloer dat u heeft en budget. Hieronder worden onze soorten verlegsystemen inhoudelijk beschreven.

    

   Droogbouw

   De voordelen van droogbouwvloerverwarming zijn onder andere snellere installatietijd, lagere opbouwhoogte en verbeterde energie-efficiëntie. Het systeem heeft een snelle reactietijd en kan snel de gewenste temperatuur bereiken, waardoor het ideaal is voor ruimtes die snel verwarmd moeten worden. Daarnaast heeft het een lagere opbouwhoogte, wat handig is bij renovaties of ruimtes met beperkte vloerhoogte. Het systeem is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende vloeroppervlakken en ruimtes. Het biedt ook energiebesparingen en een betere warmteverdeling.

    

   Draadstaalmatten

   Draadstaalmatten voor vloerverwarming zijn netvormige structuren gemaakt van staaldraad. Ze worden gebruikt als een ondersteunende laag voor het aanbrengen van vloerverwarmingssystemen. De draadstaalmatten worden op de bestaande vloer of ondervloer geplaatst voordat de verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd. Ze bieden stabiliteit en bescherming voor de buizen tijdens en na de installatie. Daarnaast helpen ze de warmte gelijkmatig te verspreiden over de vloer, waardoor een efficiënte en comfortabele verwarming wordt bereikt. Draadstaalmatten zijn bij 123InstallatieMaterialen verkrijgbaar in verschillende afmetingen. 

    

   Noppenplaten

   Noppenplaten zijn speciale panelen die worden gebruikt bij de installatie van vloerverwarmingssystemen. Deze platen hebben een noppenstructuur aan de bovenzijde, waarin de verwarmingsbuizen worden geplaatst. De noppen dienen als geleiders en zorgen ervoor dat de buizen op hun plaats blijven en gelijkmatig verdeeld worden over het oppervlak.

    

   De noppenplaten worden op de bestaande vloer of ondervloer gelegd en kunnen worden vastgezet met behulp van clips of schroeven. Ze bieden een stabiele basis voor de vloerverwarming en zorgen voor een goede warmteoverdracht naar de vloer. Daarnaast helpen ze om de warmte gelijkmatig te verspreiden en te voorkomen dat de buizen verschuiven of beschadigd raken tijdens het gebruik.

    

   Noppenplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende vloeren en ruimtes. Ze worden vaak gebruikt bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en bieden een efficiënte en comfortabele verwarming.

    

   SlimFit

   Het MAGNUM SlimFit systeem is een innovatieve oplossing voor vloerverwarming die speciaal is ontworpen voor situaties waarbij er beperkte opbouwhoogte beschikbaar is. Dit systeem maakt gebruik van ultradunne elektrische verwarmingsmatten die direct onder de vloerbedekking worden geplaatst.

    

   Dit systeem biedt verschillende voordelen. Ten eerste heeft het een zeer lage opbouwhoogte, waardoor het ideaal is voor renovaties of situaties waarbij er weinig ruimte is. Verder is het eenvoudig en snel te installeren, zonder dat er veel bouwkundige aanpassingen nodig zijn. Een ander bijkomend voor is dat het geschikt is voor verschillende soorten vloerbedekking, zoals laminaat, parket, tapijt en vinyl. Het kan ook worden gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming, afhankelijk van de vereisten van de ruimte.

    

   Het MAGNUM SlimFit systeem is ideaal te combineren met onze MAGNUM vloerverwarming en biedt comfortabele en gelijkmatige warmteverspreiding, waardoor een aangename omgeving wordt gecreëerd. Het is energiezuinige keuze voor elektrische vloerverwarming en kan worden bediend met behulp van thermostaten voor een optimale controle over de temperatuur. 

    

   Tackerplaten

   Tackerplaten voor vloerverwarming zijn stevige isolatieplaten die worden gebruikt bij de installatie van vloerverwarmingsystemen. Ze zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen (EPS) en hebben een noppenstructuur aan de bovenzijde. De tackerplaten worden op de ondervloer geplaatst en vastgezet met behulp van speciale tackers of nagels. De verwarmingsbuizen worden in de noppen van de platen gelegd, waardoor ze stevig op hun plaats blijven zitten. De noppen fungeren ook als warmtegeleiders, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de vloer.

    

   Het gebruik van tackerplaten biedt verschillende voordelen. Ze zorgen voor een snelle en efficiënte installatie, omdat de buizen gemakkelijk in de noppen kunnen worden geplaatst. Daarnaast zorgen de platen voor een goede isolatie, waardoor warmteverlies naar de ondervloer wordt geminimaliseerd. Tackerplaten zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en kunnen worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten vloerbedekking, zoals tegels, laminaat, parket en tapijt. Ze bieden een comfortabele en energiezuinige vloerverwarmingsoptie.

    

   Verlegsystemen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking