Sluiten

Categorieën

Filters

  Watergedragen vloerverwarming

  Watergedragen vloerverwarming

  Bij 123installatiematerialen beschikken we over een uitgebreid assortiment aan producten voor watergedragen vloerverwarming systemen. Zo zorgen we ervoor dat we het juiste advies geven en u voorzien bent van een CV-vloerverwarminssysteem. Of het nu gaat om het aansluiten op bestaande of op nieuwe CV-installaties, 123installatiematerialen kan u hierbij helpen. Van het uitwerken van een verlegplan voor de buizen tot het leveren van alle benodigde materialen.

   

  Voordelen van watergedragen vloerverwarming

  Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Wanneer u overweegt om vloerverwarming aan te leggen is het van belang weet wat de voordelen zijn. Het hebben van vloerverwarming brengt verschillende voordelen met zich mee waaronder:

   

   

  Hoe werkt CV-vloerverwarming?

  Bij watergedragen vloerverwarming worden er verwarmingsbuizen in de vloer verwerkt. Deze buizen kunnen zowel bij een reeds bestaande vloer (door middel van infrezen, met het ThinMat-systeem of met een droogbouw-systeem) als in een nieuw aan te brengen dekvloer worden geïnstalleerd (door bijvoorbeeld knopen op stalen netten of bevestiging op geïsoleerde noppenplaten en Tacker-isolatie).

   

  Watergedragen vloerverwarming werkt anders dan reguliere wandverwarming. Omdat de warmte gelijkmatig naar boven straalt, ontstaat er een aangename temperatuur. De buizen van een watergedragen systeem worden via een verdeler op een CV-installatie, op stadsverwarming of bijvoorbeeld op een warmtepomp aangesloten. Dit zorgt ervoor dat water door de primaire warmtebron verwarmd wordt. Op die manier gaat de verdeler in die het verwarmde water vervolgens door de vloerverwarmingsbuizen lopen. De vloer warmt op en verandert als het ware in een heel groot warmte-stralingspaneel.

   

  Buizen en koppelingen

  Bij 123installatiematerialen zijn vrijwel alle moderne buizen voor vloerverwarmingssystemen zijn gemaakt van polyethyleen dat na een thermische bewerking tot waterslangen wordt gevormd. De polyethyleen buizen worden met aansluitkoppelingen op de vloerverwarmingsverdeler vastgezet.

   

  Verdelers

  We bieden verschillende verdelers aan voor vloerverwarmingssytemen. Met onze kennis en expertise helpen we u graag bij het kiezen van de juiste verdelers voor watergedragen vloerverwarming.

   

  Verlegsystemen

  Voor watergedragen vloerverwarming biedt 123installatiematerialen diversie opties. Zo kunnen we verschillende verlegsystemen leveren. Denk daarbij aan verlegsystemen voor lage opbouwhoogte en droogbouwhoogte.

   

  Regelunits

  De verdeler zorgt ervoor dat het warme water door de vloerverwarmingslangen gepompt wordt. Wij bieden een ruim assortiment aan verdelers, elk met zijn eigen eigenschappen. De verdelers zijn verkrijgbaar in diverse grootte en met allerlei opties.

   

  Uw elektrische vloerverwarming specialist

  Op zoek naar een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor uw badkamer, tuinhuisje, woonkamer of caravan? 123installatiematerialen heeft jaren ervaring op het gebied van vloerverwarming. Als leverancier staat de klant centraal en leveren wij advies op maat. Daarnaast bieden wij uitstekende service en garantie voor kwalitatieve elektrische vloerverwarmingssystemen.

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »