• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Watergedragen vloerverwarming

   Watergedragen vloerverwarming

   Bij 123installatiematerialen beschikken we over een uitgebreid assortiment aan producten voor watergedragen vloerverwarming systemen. Zo zorgen we ervoor dat we het juiste advies geven en u voorzien bent van een CV-vloerverwarminssysteem. Of het nu gaat om het aansluiten op bestaande of op nieuwe CV-installaties, 123installatiematerialen kan u hierbij helpen. Van het uitwerken van een verlegplan voor de buizen tot het leveren van alle benodigde materialen.

    

   Vloerverwarmingssystemen op basis van water gebruiken verwarmd water dat door buizen in de vloer wordt gepompt om warmte te leveren. Dit type verwarming kan efficiënter en milieuvriendelijker zijn dan traditionele geforceerde luchtsystemen. Het kan echter meer initiële installatiekosten en zorgvuldig onderhoud vereisen om problemen zoals schimmel of corrosie in de leidingen te voorkomen. Al met al kan vloerverwarming op basis van water een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en energie-efficiënte manier om hun huis te verwarmen.

    

   Voordelen van watergedragen vloerverwarming

   Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Wanneer u overweegt om vloerverwarming aan te leggen is het van belang weet wat de voordelen zijn. Het hebben van vloerverwarming brengt verschillende voordelen met zich mee waaronder:

    

    

   Hoe werkt CV-vloerverwarming?

   Bij watergedragen vloerverwarming worden er verwarmingsbuizen in de vloer verwerkt. Deze buizen kunnen zowel bij een reeds bestaande vloer (door middel van infrezen, met het ThinMat-systeem of met een droogbouw-systeem) als in een nieuw aan te brengen dekvloer worden geïnstalleerd (door bijvoorbeeld knopen op stalen netten of bevestiging op geïsoleerde noppenplaten en Tacker-isolatie).

    

   Watergedragen vloerverwarming werkt anders dan reguliere wandverwarming. Omdat de warmte gelijkmatig naar boven straalt, ontstaat er een aangename temperatuur. De buizen van een watergedragen systeem worden via een verdeler op een CV-installatie, op stadsverwarming of bijvoorbeeld op een warmtepomp aangesloten. Dit zorgt ervoor dat water door de primaire warmtebron verwarmd wordt. Op die manier gaat de verdeler in die het verwarmde water vervolgens door de vloerverwarmingsbuizen lopen. De vloer warmt op en verandert als het ware in een heel groot warmte-stralingspaneel.

    

   Uw huis op aangename temperatuur

   Om een comfortabele temperatuur te genereren in huis kiezen veel mensen voor watergedragen vloerverwarming. Dit werkt een stuk efficiënter dan een verwarming met cv-installatie. Daarnaast is het een duurzame en goedkopere keuze. Watergedragen vloerverwarming is over het algemeen zuiniger dan elektrische vloerverwarming. Vooral de combinatie met een warmtepomp is een stuk voordeliger. Deze warmtepomp wordt elektrisch verwarmt. De overdracht van warmte vindt wel plaats door middel van warm water. Ook in de zomer kan watergedragen vloerverwarming prettig zijn, aangezien u door koud water in de verwarmingsbuizen uw huis een koele temperatuur kunt geven.

    

   Buizen en koppelingen

   Bij 123installatiematerialen zijn vrijwel alle moderne buizen voor vloerverwarmingssystemen zijn gemaakt van polyethyleen dat na een thermische bewerking tot waterslangen wordt gevormd. De polyethyleen buizen worden met aansluitkoppelingen op de vloerverwarmingsverdeler vastgezet. Neem een kijkje tussen onze vloerverwarmingsbuizen alles compleet te maken voor een aangename temperatuur in huis.

    

   Verdelers

   We bieden de perfecte vloerverwarmingsverdeler aan de past bij uw vloerverwarmingssytemen. Bij 123installatiematerialen leveren we diverse soorten vloerverwarming verdelers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagtemperatuursystemen en systemen die gebruik maken van blok- of stadsverwarming. Welk type verdeler moet worden toegepast is afhankelijk het soort warmtebron en aanvoertemperatuur. Met onze kennis en expertise helpen we u graag bij het kiezen van de juiste verdelers voor watergedragen vloerverwarming.

    

   Verlegsystemen

   Voor watergedragen vloerverwarming biedt 123installatiematerialen diversie opties. Zo kunnen we verschillende verlegsystemen leveren. Denk daarbij aan verlegsystemen voor lage opbouwhoogte en droogbouwhoogte.

    

   Regelunits

   De verdeler zorgt ervoor dat het warme water door de vloerverwarmingslangen gepompt wordt. Wij bieden een ruim assortiment aan verdelers, elk met zijn eigen eigenschappen. De verdelers zijn verkrijgbaar in diverse grootte en met allerlei opties.

    

   Veelgestelde vragen omtrent vloerverwarming

   Wat is vloerverwarming?

   Vloerverwarming is bedoeld om een ruimte te verwarmen vanuit de vloer. Om deze warmte te genereren worden er buizen geplaatst die via elektriciteit of water. Vanuit de warmtebron stroomt het warme water via een RVS verdeler door de vloerverwarmingsbuizen. Afhankelijk van de temperatuur van het water dat uit de warmtebron komt wordt er op de verdeler eventueel een pomp geplaatst. Dit om ervoor te zorgen dat het water wat door de buizen stroomt, de juiste temperatuur heeft om de ruimte op de gewenste temperatuur te krijgen en houden.

    

   Welk vloerverwarmingssysteem kies ik?

   Voordat u de keuze maakt om vloerverwarming te nemen is het belangrijk dat zich goed informeert over de mogelijkheden van de verschillende soorten vloerverwarmingssystemen. U kunt kiezen tussen twee soorten vloerverwarming waaronder droogbouw en natbouw. Droogbouw is geschikt voor een elektrische vloerverwarming. Gezien de voordelen van elektrische vloerverwarming raden wij aan dit te gebruiken in de door u gekozen ruimte.

    

   Wat zijn de kosten?

   De prijzen van vloerverwarming variëren per oppervlakte. Daarnaast zit er een verschil tussen droogbouw en natbouw. Houd er rekening mee dat u de keuze moet maken tussen vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming. Dus deze twee zitten grote verschillen in prijs. Voor een prijsopgave op maat kunt u een gratis offerte aanvragen.

    

   Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

   We zien steeds meer mensen die kiezen voor vloerverwarming. Niet gek gezien vloerverwarming een hoop comfort met zich meebrengt. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

    

   Onzichtbare verwarming: de vloerverwarming is volledig onzichtbaar omdat deze onder de vloer ligt. Hierdoor behoudt u de ruimte.

    

   Goede warmtespreiding: de vloerverwarmingssystemen kunnen onder het gehele oppervlak worden verspreidt, wat zorgt voor een aangename en gelijktmatige warmtespreiding.

    

   Comfort: vloerverwarming brengt comfort met zich mee. U kunt hier op lange termijn van profiteren.

    

   Betere luchtkwaliteit: Bij vloerverwarming ontstaat er minder stofcirculatie, wat een groot voordeel biedt voor mensen met een stofallergie.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Op zoek naar een vloerverwarmingssysteem voor uw badkamer, tuinhuisje, woonkamer of caravan? 123installatiematerialen heeft jaren ervaring op het gebied van vloerverwarming. Als leverancier staat de klant centraal en leveren wij advies op maat. Daarnaast bieden wij uitstekende service en garantie voor kwalitatieve elektrische vloerverwarmingssystemen. Naast watergedragen vloerverwarming bieden we ook elektische vloerverwarming aan. Wilt u een complete vloerverwarmingset aanschaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij bieden verschillende soorten sets aan die passen bij uw woonsituatie.

    

   Watergedragen vloerverwarming

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking