• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: DuoBoard

   DuoBoard is een uniek ontwerp dat dient als ondervloer voor stralende vloerverwarming. Het is gemaakt van een mengsel van polystyreen en cementvezelplaat. Het dichte en gladde polystyreen heeft een lamellenstructuur en isoleert de verwarmingsbuizen tegen direct betoncontact. Daarnaast is de cementvezelplaat een uitstekende basis voor afwerking of het leggen van tegels voor een stabiele en robuuste vloerstructuur. Deze combinatie maakt een DuoBoard een ideale keuze voor vloerverwarming. Vooral bij nieuwbouw of renovatie.

    

   Hoe werkt een DuoBoard?

   DuoBoard werkt volgens het principe van vloerverwarming, waarbij warm water circuleert door de buizen die erin verwerkt zijn. Het warme water verwarmt de vloer, die warmte uitstraalt in de kamer, waardoor een comfortabele en warme sfeer ontstaat. De installatie van DuoBoard is eenvoudig: de cementvezelplaatzijde is naar boven gericht en de polystyreenzijde naar beneden, waardoor een opening voor de buizen ontstaat. De buizen worden in een zigzagpatroon gelegd en aangesloten op de warmtebron, meestal een ketel of een warmtepomp. En voila! U heeft een efficiënt en milieuvriendelijk verwarmingssysteem.

    

   Wat zijn de voordelen van het gebruik van DuoBoard voor vloerverwarming?

   Een van de belangrijkste voordelen van DuoBoard voor vloerverwarming is de isolatie van de leidingen. De polystyreenlaag voorkomt direct contact met het beton, wat de energie-efficiëntie verhoogt en de opwarmtijd verkort. Het fungeert ook als geluidsbarrière en vermindert het geluid van voetstappen aanzienlijk. De cementplaatzijde van DuoBoard is sterk genoeg om het gewicht van de tegels of andere vloermaterialen te dragen zonder dat er scheuren ontstaan. Bovendien elimineert de gelijkmatige verdeling van de warmte de koude plekken, waardoor het comfortabeler en gelijkmatiger wordt.

    

   Hoe installeert u een DuoBoard voor vloerverwarming?

   Duoboard voor vloerverwarming installeren is een doe-het-zelfproject voor wie vertrouwen heeft in zijn vaardigheden. Het inhuren van een professionele installateur kan echter zorgen voor een optimaal en langdurig resultaat. De eerste stap is het verwijderen van de oude vloerbedekking en het voorbereiden van de ondervloer volgens de richtlijnen van de fabrikant. Vervolgens plaatst u de DuoBoard-panelen op de ondervloer en zorgt u ervoor dat de voegen verspringen en de panelen in de juiste richting worden gelegd. Zodra de panelen op hun plaats liggen, legt u de leidingen volgens het specifieke schema en sluit u ze aan op de warmtebron. Nadat het verwarmingssysteem op lekken is getest, kan de bovenbekleding worden geïnstalleerd volgens de richtlijnen van de fabrikant.

    

   DuoBoard voor vloerverwarming is een uitstekende oplossing voor moderne woningen die willen genieten van warm en comfortabel wonen met energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. De isolerende en geluiddempende eigenschappen, de gelijkmatige warmteverdeling en de duurzaamheid van de tegels maken het een populaire keuze onder huiseigenaren. Het installatieproces vereist zorgvuldige planning en aandacht voor detail, wat kan worden bereikt door het inhuren van een professional. Uiteindelijk is Duoboard het overwegen waard vanwege de voordelen op het gebied van comfort, efficiëntie en duurzaamheid.

    

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking