• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: vloerverwarming

   Vloerverwarming is een verwarmingssysteem dat werkt door het installeren van een reeks sterk geleidende vloerverwarmingsbuizen onder de vloer. Deze buizen zijn verbonden met een systeem, die het water dat erdoor circuleert verwarmt. Terwijl het water door de buizen stroomt, wordt de warmte overgedragen op het vloeroppervlak, dat op zijn beurt de hele ruimte verwarmt. Het systeem kan worden geïnstalleerd in verschillende soorten vloeren, waaronder tegels, hardhout en beton. In de meeste gevallen wordt de temperatuur van het verwarmde water geregeld met behulp van een thermostaat.

    

   Voordelen van vloerverwarming

   Een van de belangrijkste voordelen van vloerverwarming is de energie-efficiëntie. Het kan u tot 15% aan energiekosten besparen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. De reden hiervoor is dat vloerverwarming een lagere watertemperatuur gebruikt dan radiatoren, waardoor het minder energie-intensief is. Een ander voordeel is dat het zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat. In tegenstelling tot radiatoren, die hotspots in een kamer creëren, verspreidt vloerverwarming de warmte gelijkmatig over de kamer, waardoor een consistente en comfortabele temperatuur ontstaat.

    

   Soorten vloerverwarming

   Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrisch en op basis van water. Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van elektrische weerstandskabels om warmte op te wekken, terwijl het systeem op waterbasis gebruik maakt van leidingen die verbonden zijn met een boiler. Elektrische vloerverwarming is minder duur om te installeren, maar kan op de lange termijn duurder in gebruik zijn. Op water gebaseerde systemen daarentegen zijn duurder om te installeren, maar goedkoper in gebruik. Ze hebben ook een langere levensduur dan elektrische systemen.

    

   Installatie van vloerverwarming

   Het proces omvat het optillen van de bestaande vloer en het leggen van het verwarmingssysteem. Het exacte installatieproces hangt af van het type systeem dat u kiest en de oppervlakte van de vloer die moet worden bedekt. De installatie kan even wat tijd in beslag nemen, maar als het eenmaal klaar is, beschikt u over een zeer efficiënt en duurzaam verwarmingssysteem.

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking