• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Betekenis: close-in boiler

   Een close in boiler verwijst simpelweg naar een boiler die zeer korte en directe leidingen heeft naar zijn verwarmingscomponent. Dit type ketel is ontworpen om de afstand waarover verwarmd water van de ketel naar de warmtegever reist te minimaliseren, waardoor het warmteverlies tijdens de distributie wordt beperkt. Het unieke van close-in boilers is dat ze een hoge energie-efficiëntie kunnen bereiken door ervoor te zorgen dat de warmte op de gewenste plaats terechtkomt zonder onderweg energie te verliezen.

    

   De belangrijkste reden om een close-in boiler te gebruiken is om het rendement te verbeteren door de warmteoverdracht te verbeteren. Wanneer een ketel een langer leidingsysteem heeft, gaat er warmte verloren door straling en convectie. Zijn de leidingen daarentegen kort, dan is er minimaal warmteverlies en werkt het systeem efficiënter. Daarom hebben close-in boilers de voorkeur voor nieuwe ketelinstallaties; ze zijn minder duur in gebruik omdat ze minder brandstof verbruiken terwijl ze een gelijkwaardige hoeveelheid warmte aan de ruimte leveren.

    

   Close in ketels zijn zeer efficiënt en worden vaak gekozen voor specifieke toepassingen. Ze creëren minder afvalwarmte en zijn daarom een uitstekende optie voor bedrijven die hun energie- en warmteverbruik moeten bewaken. Close-in boilers worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in luxe hotels, spa's en andere hoogwaardige voorzieningen waar warmtebeheersing een must is. Close-in boilers worden ook gebruikt in ondergrondse leidingen om ervoor te zorgen dat er minimaal warmteverlies is tussen de plaats van de warmwaterproductie en de warmtegever.

    

    

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »