• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Wij helpen je graag met zoeken.

   Stel je vragen direct!

   Help mij kiezen

   Warmtepomp sets

   Steeds meer mensen maken gebruik van warmtepompen om hun huis te verwarmen en te koelen. Een warmtepomp set in huis halen is een duurzame manier om energie te besparen en bij te dragen aan een beter milieu. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende we een completen warmtepomp set aan voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat.

   Toon meer

   Merken

   Prijs

   -
   3 Producten

   Warmtepomp sets

   Steeds meer mensen maken gebruik van warmtepompen om hun huis te verwarmen en te koelen. Een warmtepomp set in huis halen is een duurzame manier om energie te besparen en bij te dragen aan een beter milieu. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende we een completen warmtepomp set aan voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat.

    

   Hoe werkt een warmtepomp set?

   Een warmtepomp set bestaat uit een buitenunit en een binnenunit die met elkaar verbonden zijn met leidingen. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs als het buiten koud is. Deze warmte wordt vervolgens via de leidingen naar de binnenunit getransporteerd, waar deze weer wordt afgegeven aan de binnenruimte. Dit gebeurt door middel van een warmtewisselaar. Deze warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte wordt overgedragen op het water dat door het systeem stroomt.

    

   Een warmtepomp set kan zowel worden gebruikt voor het verwarmen als het koelen van een ruimte. Dit komt doordat het systeem in staat is om warmte te verplaatsen van de ene plaats naar de andere. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de winter warmte uit de buitenlucht halen en deze via de binnenunit aan de binnenruimte af te geven. In de zomer kan het systeem precies andersom werken en warmte uit de binnenruimte halen om deze via de buitenunit af te voeren.

    

   Waarom kiezen voor een warmtepomp set

   Een belangrijk voordeel van een warmtepomp set is dat het zeer energie-efficiënt is. Het systeem heeft namelijk geen gas nodig om te werken, maar maakt gebruik van elektriciteit. Daarnaast haalt het systeem warmte uit de buitenlucht, waardoor er geen grondstoffen hoeven te worden verbruikt om het te laten werken. Dit betekent dat de CO2-uitstoot van het systeem veel lager is dan bijvoorbeeld bij een cv-ketel.

    

   Een ander bijkomend voordeel van de warmtepomp set is dat het systeem weinig onderhoud nodig heeft. Het enige wat regelmatig gecontroleerd moet worden, is het filter in de binnenunit. Dit filter moet om de paar maanden worden gereinigd voor een optimale werking van het systeem. Daarnaast gaat een warmtepomp set ook lang mee en heeft het een lange levensduur.

    

   Veelgestelde vragen 

   Zijn warmtepompsets geschikt voor bestaande woningen?

   Ja, warmtepompsets kunnen zowel in nieuwbouw als in bestaande woningen worden toegepast. Er zijn verschillende types en formaten beschikbaar die passen bij verschillende situaties.

   Hoeveel ruimte neemt een warmtepompset in beslag?

   De ruimte die een warmtepompset inneemt, kan variëren afhankelijk van het model en type. Het is belangrijk om rekening te houden met de benodigde ruimte voor installatie en onderhoud. Onze warmtepompen beschikken over een hoge mate van integratie van installatiecomponenten. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp minder ruimte in beslag neemt en alles in één product zit. Daarnaast maakt dit het installeren steeds eenvoudiger.

   Maakt een warmtepompset veel geluid?

   Moderne warmtepompsets zijn ontworpen om zo stil mogelijk te werken. Onze warmtepompen zijn uitgerust met een silent mode om hem vooral 's nachts op een lager toerental te laten draaien. Hierdoor wordt het geluid nog verder gereduceerd.

   Kan een warmtepompset een gebouw volledig verwarmen zonder bijverwarming?

   Ja, een goed gedimensioneerde en efficiënte warmtepompset kan een gebouw volledig verwarmen zonder extra bijverwarming.

    

   warmtepomp set           warmtepomp set

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking