• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

   Ventilatie

   Ventilatie

   Het hebben van ventilatie in huis is belangrijk voor uw gezondheid. Een ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in uw ruimte constant wordt ververst met lucht. Zo voorkomt u dat er vuile lucht in uw huis rond circuleert. Daarnaast zorgt een goede ventilatie in huis ervoor dat er minder warmte verloren gaat, wat leidt tot een financieel gunstigere situatie. Verder verkleint u de kans op schimmel en onaangename geuren. Kortom, het hebben van ventilatie is een zeer belangrijk voor uw gezondheid en brengt vele anderen voordelen met zich mee.

    

   Wat is ventilatie?

   Ventilatie zorgt ervoor dat er constant stofdeeltjes, vocht en ongewenste geuren worden afgevoerd. Niet gek dat dit ook steeds belangrijker wordt in hedendaagse woningen. Er zijn verschillende manier om uw ruimte te ventileren. Zo zijn er vier verschillendemethodes. Dit wordt ook wel het ABCD systeem genoemd.

    

   Ventilatiesysteem A

   Dit wordt ook wel natuurlijk ventilatie genoemd. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van machines of andere motoren. Deze manier van ventileren is een van de meest eenvoudige optie. Deze traditionele vorm van ventileren wordt gedaan door middel van ventilatieroosters. Andere voorbeelden van dit ventilatiesysteem zijn het open zetten van ramen en deuren, roosters plaatsen op verschillende plekken in huis of het gebruik van raamroosters.

   Ventilatie

    

   Voordelen van ventilatiesysteem A

    

   Nadelen van ventilatiesysteem A

    

   Ventilatiesysteem B

   Dit ventilatiesysteem wordt ook wel 'mechanische ventilatie' genoemd. Hierbij wordt de lucht via overdruk naar buiten geleid. De toegevoerde lucht wordt door middel van een (mechanische) ventilator de woning ingeblazen. Daarnaast wordt de koudere lucht via het kanalenstelsel verspreid en komt het in verschillende ruimtes in de woning.

   Ventilatie

    

   Voordelen van ventilatiesysteem B

    

   Nadelen van ventilatiesysteem B

    

   Ventilatiesysteem C

   Bij ventilatiesysteem C wordt er verse lucht naar binnen gezogen door middel van rooster in de ramen of muren. Zo wordt de gebruikte binnenlucht mechanisch afgevoerd. De afzuipunten worden in de meeste gevallen geplaatst in de natte ruimtes. Denk daarbij aan ruimtes als uw badkamer, toilet of keuken. De zelfregelende roosters zorgen voor de toevoer van verse lucht. Dit gebeurt in de droge ruimtes. Denk daarbij aan ruimtes als slaapkamers en leefruimtes.

   Ventilatie

    

   Voordelen van ventilatiesysteem C

    

   Nadelen van ventilatiesysteem C

    

   Ventilatiesysteem D

   Bij het ventilatiesysteem D komen er geen ramen of muren aan te pas. Zo zorgt dit ventilatiesysteem ervoor dat de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch door twee ventilatoren gebeurt. Hierbij worden de afzuigpunten in geplaatst in de natte ruimtes.

    

   Voordelen van ventilatiesysteem D

    

   Nadelen van ventilatiesysteem D

    

   Uw online specialist in ventilatie

   Bij 123InstallatieMaterialen leveren hoogwaardige ventilatiesystemen voor uw ruimte. Zo bieden we onze diverse ventilatiesystemen aan van Vent-Axia. Denk daarbij aan een ventilatie verdeelbox, badkamer ventilatie roosters en flexibele slangen. Wij vinden het belangrijk dat u in een gezonde ruimte leeft. Om die reden bieden wij uitsluitend producten aan die zorgen voor de juiste ventilatie in huis. Met onze kennis en ervaring op het gebied van ventilatie staan wij u graag te woord. Zo helpen wij bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie.

    

   Veelgestelde vragen omtrent ventilatie

   Hoe kies ik mijn ventilatiesysteem?

   Wanneer u een ventilatiesysteem wilt gaan aanschaffen adviseren wij u vooraf goed te informeren. Men kiest voornamelijk voor een ventilatiebox in combinatie met luchtkanalen aangezien dat goedkoper is in aanschaf en onderhoud. Dit systeem is te vergelijken met met een wtw-systeem.

    

   Hoe werkt het plaatsen van een ventilatiesysteem?

   Wij raden aan om de ventilatie door een ventilatiespecialist te laten plaatsen om het systeem zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Bij 123InstallatieMaterialen geven wu graag advies over het plaatsen van een ventilatiesysteem.

    

   Is ventilatie verplicht bij een verbouwing of renovatie?

   Tegenwoordig is het verplicht om mechanische ventilatie te hebben bij nieuwbouwwoningen. Dit geldt niet voor oudere woningen aangezien de frisse lucht zich makkelijker door de ruimte kan verspreiden. Gaat u aan de slag met een verbouwing? Dan adviseren wij alsnog om te kiezen voor ventilatie in huis.

    

   Ventilatie

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking