• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Herish - Woensdag 19 Mei 2024

   Wat betekent CW-waarde?

   Bij de keuze voor een nieuwe cv-ketel stuiten veel verwarmingsinstallateurs en huiseigenaren op de term 'CW-waarde'. Maar wat betekent deze term nu precies, en waarom is het zo cruciaal bij de selectie van de juiste cv-ketel voor jouw situatie? In dit artikel verdiepen we ons in het belang van de CW-waarde, hoe u deze kunt bepalen, en wat dit betekent voor uw warmwatercomfort thuis..

    

   Wat is CW-waarde?

   De CW-waarde, oftewel 'comfort warm water', duidt op de warmwaterprestaties van cv-ketels en is onderverdeeld in verschillende klassen. Deze klassen geven in feite aan hoeveel liter warm water een ketel per minuut kan leveren bij een temperatuur van 40° Celsius. De waarde biedt een handige manier om cv-ketels onderling te vergelijken op het gebied van energiezuinigheid en warmwatercapaciteit.

    

   De verschillende CW-klassen

   Elk huis en elke huishouding heeft zo zijn eigen behoeften als het op warm water aankomt. Hieronder vind u een overzicht van de verschillende CW-klassen en wat deze voor uw warmwaterbehoefte kunnen betekenen:

   • CW3: Ideaal voor een normale douche, levert ongeveer 10 liter per minuut.
   • CW4: De standaard tegenwoordig, geschikt voor een iets comfortabelere warmwatervraag.
   • CW5: Voor diegenen die gelijktijdig gebruik willen maken van meerdere warmwaterkranen.
   • CW6: Levert tot 20 liter per minuut en is perfect voor huishoudens met hoge warmwaterbehoefte, zoals bij gebruik van een stortdouche of groot bad.

    

   Bepalen van de huidige CW-waarde

   Bent u niet tevreden met de huidige warmwaterlevering van uw cv-ketel? Dan kan het verstandig zijn om te kijken naar een model met een hogere CW-waarde. Om te bepalen wat de CW-waarde van uw huidige ketel is, u kunt dit opzoeken via het merk en type van uw ketel, of zelf meten door te berekenen hoeveel liter warm water uw ketel per minuut kan leveren.

    

   CW-waarde voor speciaal gebruik

   • Een stortdouche of groot bad stelt hogere eisen aan je cv-ketel. Voor comfortabel gebruik van een stortdouche raden we minimaal een CW5 of CW6 aan.

    

   Het verband tussen vermogen en CW-waarde

   Een hogere CW-waarde betekent vaak ook een hoger vermogen van de ketel. Dit kan impact hebben op uw energieverbruik. Moderne cv-ketels zoals de elektrische cv-ketels kunnen echter terugmoduleren, waardoor ze energie-efficiënt blijven ook al hebben ze een hoger vermogen.

    

   De voordelen van een boiler

   Een alternatief voor het kiezen van een ketel met hoge CW-waarde kan het toevoegen van een boiler zijn. Dit biedt het comfort van veel warm water zonder de noodzaak voor een ketel met een hoog vermogen. Houd wel rekening met het energieverlies door het constant op temperatuur houden van het water in de boiler.

    

   Hoe kies ik de juiste CW-waarde?

   De juiste CW-waarde kiezen, gaat niet alleen over het maximaliseren van uw comfort; het draait ook om het vinden van de balans tussen comfort, energieverbruik, en kosten. Door goed uw behoeften in kaart te brengen en te kijken naar uw huidige en toekomstige situatie, kunt u een weloverwogen keuze maken voor een cv-ketel die bij uw situatie past.

    

   Heeft u interesse in het opwaarderen van uw cv-ketel of wilt u advies over welke CW-waarde het beste bij uw situatie past? Neem dan contact op met een professionele installateur die u kan voorzien van uitgebreid advies op maat.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking