• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 25 Juli 2022

   Wat zijn de voordelen van een droogbouw systeem?

   U zit eraan te denken om vloerverwarming in huis te nemen? Dan bent u vast al aan het oriënteren welk vloerverwarmingssysteem het beste bij u past. Er zijn verschillende opties waarmee er een aangename temperatuur kan worden gegenereerd in huis. Een optie is het nemen van een droogbouw systeem. In dit artikel nemen wij u mee in de verschillende voordelen van het droogbouw systeem. 

    

   Wat is droogbouw vloerverwarming?

   Bij een droogbouw vloerverwarmingssysteem komen de verwarmingsleidingen niet in een cementlaag te liggen, maar in speciale platen die een isolerende werking met zich meebrengen. Heb je een anhydrieten, houten of cementdekvloer? Dan is dit systeem een geschikte optie. De droogbouwsystemen zijn er in de vorm van noppenplaten of EPS vloerverwarmingsplaten.

    

   De voordelen van een droogbouw systeem

   Naast dat een droogbouw systeem een isolerende werking heeft is het goed te gebruiken onder een houten vloer. Er zijn verschillende redenen waarom u voor een droogbouw systeem kiest, namelijk:

    

   Snellere bouwtijd

   Dit is wellicht het grootste voordeel van allemaal. Droogbouw is een snellere bouwtechniek, omdat er geen wachttijd nodig is om de gebruikte materialen te laten drogen. Het bouwproject kan hierdoor veel sneller afgerond worden dan bij traditionele bouwmethoden. Er is ook minder kans op vertragingen door bijvoorbeeld weersomstandigheden, want de bouwer werkt binnen.

    

   Kostenbesparend

   Door de snellere bouwtijd en het verminderde aantal vereiste werkers, zijn de kosten bij deze methode over het algemeen lager dan bij traditionele bouw. Ook zijn de kosten voor afvalverwijdering en transport vaak lager, omdat er minder afval wordt geproduceerd.

    

   Milieuvriendelijk

   Bij droogbouw wordt er minder afval geproduceerd, omdat het materiaal wordt hergebruikt. Dit betekent dat deze bouwmethode milieuvriendelijker is dan traditionele bouw. Bovendien worden de gebruikte materialen vaak gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen, waardoor de impact op het milieu verder wordt verminderd.

    

   Gemakkelijke toegankelijkheid

   Droogbouw is ideaal voor renovatieprojecten, omdat het weinig overlast veroorzaakt. Het kan ook worden gebruikt voor het maken van tijdelijke structuren, waardoor het nuttig is voor evenementen en beurzen. Omdat het een lichtgewicht en flexibele oplossing is, is het ook geschikt voor complexere ontwerpen.

    

   Verbeterde isolatie

   Het gebruik van droogbouw kan leiden tot verbeterde isolatie. Er worden vaak isolatiematerialen gebruikt die zorgen voor betere akoestische en thermische isolatie. Dit kan de energiekosten helpen verlagen en de leefomgeving comfortabeler maken.

    

   Advies nodig bij de keuze van jouw vloerverwarmingssysteem?

   Na het lezen van dit blog kunnen er mogelijk wat vragen zijn voor de aanschaf en aanleg van uw nieuwe vloerverwarmingssysteem. Bij 123InstallatieMaterialen zijn we gespecialiseerd in watergedragen en elektrische vloerverwarming en geven we graag advies over onze hoogwaardige materialen. Daarnaast kunt bij ons terecht voor een completen vloerverwarmingset om direct te kunnen genieten van een aangenaam leefklimaat in huis. Neem dus gerust contact met ons op en wij helpen je verder. Zo bent u verzekerd van een aangenaam klimaat in huis. 

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking