• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 14 December 2023

   Wat voor soort elektrische vloerverwarming in de woonkamer?

   Woningverwarming is een belangrijk onderdeel voor een comfortabel huis. Een van de populaire manieren om warmte te genereren in de woonruimte is via elektrische vloerverwarming. Maar niet alle huiseigenaren zijn bekend met de verschillende soorten vloerverwarming die in de woonkamer kunnen worden geïnstalleerd. In dit artikel bekijken we de soorten elektrische vloerverwarming waar wij bij 123InstallatieMaterialen enthousiast over zijn. 

    

   Vloerverwarmingsmatten

   Dit is een van de meest populaire opties van elektrische vloerverwarming voor de woonkamer. Het verwarmingssysteem bestaat uit flexibele matten die op de ondervloer worden geïnstalleerd. Er wordt rekening gehouden met de exacte afmetingen van uw kamer, omdat de matten op maat kunnen worden besteld. Het is daarnaast vrij gemakkelijk om de vloerbedekking eroverheen te leggen. Dit soort elektrische verwarming is ideaal voor mensen die graag zelf willen installeren. Een groot voordeel van een elektrische verwarmingsmat is dat het gemakkelijk in te stellen is en vaak voorzien zijn van een elektrische vloerverwarming thermostaat. Dit maakt het mogelijk om de temperatuur in de kamer naar wens in te stellen en te reguleren.

    

   Noppenplaatsysteem

   Deze verwarmingsmethode is vergelijkbaar met de vloerverwarmingsmatten, maar er zijn hier en daar een aantal kleine verschillen. In dit systeem worden zogenaamde noppenpanelen gebruikt die direct op de vloer worden bevestigd. De platen kunnen worden gevuld met een combinatie van isolatiemateriaal en verwarmingsbuizen. Het systeem zorgt ervoor dat de warmte snel wordt verdeeld en de vloer gelijkmatig wordt verwarmd. Noppenplaat vloerverwarming wordt geleverd in standaard maten en kunnen op een plat oppervlak worden geplaatst. Het is een eenvoudige en snelle manier om vloerverwarming te installeren, maar er zijn grenzen aan flexibiliteit.

    

   Folieverwarming

   Het is een populaire optie omdat het een kosteneffectieve manier is om uw vloer te verwarmen. Folieverwarming kan heel dun worden gemaakt en werkt op lage voltage. Het is eenvoudig te installeren, omdat het kan worden uitgerold en onder de vloerbedekking kan worden geplaatst. De folie is zelfklevend, wat het gemakkelijk maakt om te installeren. Folieverwarming is geschikt voor verscheidene soorten vloeren, waaronder hout, tegels, en vinyl. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het een lagere opbouwhoogte heeft dan andere soorten verwarmingsmethoden.

    

   Keuze van systeem

   Het kiezen van het juiste systeem hangt af van uw voorkeur, de grootte van de kamer, de begroting en de installatie. Het installeren van vloerverwarming kan een investeringen met zich meebrengen die afhankelijk  is van de grootte van uw kamer en uw installatievoorkeur. Het is daarom belangrijk om u vooraf goed te informeren over het type vloerverwarming en de installatie ervan.

    

   Een warme vloer in de woonkamer met elektrische vloerverwarming

   Elektrische vloerverwarming is een comfortabele manier om uw woonruimte te verwarmen. We hebben drie soorten elektrische vloerverwarming onder het vergrootglas genomen, namelijk de vloerverwarmingsmatten, noppenplaatsystemen, en folieverwarming. Bij het kiezen van het juiste systeem is het belangrijk om rekening te houden met uw voorkeuren, de grootte van uw kamer, de installatiekosten, en onderhoudsbehoeften. Vertrouw uw installatie altijd toe aan professionals om ervoor te zorgen dat een langdurige levensduur van uw vloerverwarming gegarandeerd is. Als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen voor advies. 

    

   Elektrische vloerverwarming bij 123InstallatieMaterialen

   Bij 123InstallatieMaterialen zijn we trots op de kwaliteit van onze elektrische vloerverwarming. We bieden een breed scala aan opties om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van een aangename warmte in de woonkamer. Onze MAGNUM vloerverwarming is een kwaliteitsmerk dat beschikt over een systeem van kabelgroepen en thermostaten die ervoor zorgen dat de temperatuur in de kamer nauwkeurig wordt gereguleerd.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »