• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 25 Augustus 2021

   Wat is natuurlijke ventilatie?

   Zoals bekend is een goede ventilatie belangrijk voor een gezond klimaat in elk huishouden. Dit kan op twee manieren waaronder mechanische en natuurlijke ventilatie. Natuurlijke ventilatie kan zonder hulp van mechanische ventilatie bijdragen aan een frisse lucht in uw woning. In dit blog leggen we uit wat natuurlijke ventilatie is en waar u op moet letten.

    

   Wat is natuurlijke ventilatie precies?

   Wanneer de aanvoer van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht via ramen en roosters loopt, dan noemen we dat natuurlijke ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie kan de vervuilde lucht via verschillen plekken naar buiten treden. Denk daarbij aan een pijp, een afzuigkap in de keuken, of naden en kieren rondom het huis. Ongeveer tweederde van de Nederlandse huishoudens maakt gebruik van natuurlijk ventilatie. Dit komt omdat een groot deel van deze oude woningen niet voorzien zijn van een mechanisch ventilatiesysteem. Tegenwoordig is het bij nieuwe woningen noodzakelijk om een mechanisch ventilatiesysteem in huis te hebben. Dit omdat nieuwe huizen goed geïsoleerd zijn waardoor de woning minder goed ventileert.

    

   Waarom natuurlijke ventilatie belangrijk is

   Een goede ventilatie is enorm belangrijk voor uw gezondheid. Wanneer uw huis niet goed ventileert kunnen er schimmels, ongewenste geuren en huisstofmijt ontstaan. Daarnaast kan een slechte ventilatie leiden tot gezondheidsklachten waaronder hoofdpijn, vermoeidheid en benauwdheid. Om dit te voorkomen is het van belang uw woning continu te ventileren. Dit kan voor een groot deel worden opgelost met natuurlijke ventilatie. Echter heeft mechanische ventilatie een beter effect op de ventilatie in huis.

    

   Tips voor een goede ventilatie

   • Houd er rekening mee dat er continu stroming van lucht is. Dit doet u door bijvoorbeeld uw ramen en deuren op een kier te houden. Zorg dat er minimaal 1,5 cm ruimte onder de deuren in het huis zit
   • Heeft u ventilatieroosters? Laat deze dan altijd open staan. Let er ook op om de roosters eens in het jaar schoon te maken.
   • Zet afzuigkap aan tijdens het koken en gebruik een slimme badkamer ventilator wanneer u gaat douchen.
   • Wilt u zeker zijn de een goede luchtvochtigheid in huis? Dan kun u dit meten met een hygrometer. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 55%.

    

   Ventilatie kopen bij uw ventilatiespecialist?

   Ventilatie kopen? Of meer weten over het ventileren van uw woning? Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag advies. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan diverse producten voor een ventilatiesysteem. Denk daarbij aan ventilatieroosters en verdeelboxen die kunnen worden aangesloten met een flexibele ventilatieslang. Daarnaast kunt u bij ons een WTW-unit kopen voor een energiezuinige en gezonde leefomgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking