• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Dinsdag 26 Mei 2021

      Wat is droogbouw vloerverwarming precies?

      We zien steeds vaker dat mensen kiezen voor droogbouw vloerverwarming. Niet gek, aangezien dit vele voordelen met zich meebrengt. Wanneer u toe bent aan vloerverwarming is het van belang om vooraf de juiste keuze te maken voor uw situatie. Maar wat is droogbouw vloerverwarming en wat biedt het precies?

       

      Hoe werkt droogbouw vloerverwarming?

      Droogbouw, het woord zegt het al. Droogbouw vloerverwarming kan worden aangelegd zonder natte producten. Denk daarbij aan anhydriet, beton of cement. Het voordeel hiervan is dat er geen vloer omheen gegoten hoeft te worden. U kunt de droogbouw vloerverwarming bovenop de bestaande grond aanbrengen en hier vervolgens een vloer op leggen van bijvoorbeeld tegel, hout of plavuizen.

       

      Het verschil tussen droogbouw en natbouw

      Naast droogbouw vloerverwarming kunt u ook kiezen voor natbouw vloerverwarming. Het verschil met droogbouw is dat natbouw vloerverwarming wordt voorzien van een laag cement, beton of anhydriet. Deze doorgbouw kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met elektrische vloerverwarming. Om ervoor te zorgen dat de natbouw vloerverwarming een wordt met de vloer, zorgt u ervoor dat de natbouw tijdens het gieten van de vloer wordt gelegd. Het verschil met droogbouw is dat de vloer er bovenop wordt gelegd.

       

      Voordelen van droogbouw vloerverwarming

      Een groot voordeel van droogbouw vloerverwarming is dat het snel en gemakkelijk te installeren is. De dunne kunststof platen zijn gemakkelijk te leggen en de buizen zijn snel te bevestigen. Daarnaast heb je weinig onderhoud aan deze vorm van vloerverwarming en is het energieverbruik relatief laag.

       

      Een ander voordeel van droogbouw vloerverwarming is dat het geschikt is voor renovaties. Omdat de platen dun zijn, hoef je deuren en kozijnen niet aan te passen en blijft de hoogte van de vloer gelijk. Ook in situaties waarbij je vloerisolatie nodig hebt, is droogbouw vloerverwarming de perfecte keuze. Verder kan er door de goede warmtegeleidingen snel warmte worden gegenereerd en verspreid. Als laatste is het aenvoudig te combineren met een warmtepomp of condenstatieketel

       

      Wanneer kiezen voor een droogbouw systeem?

      Een droogbouw vloersysteem kan in verschillende soorten situaties worden toegepast. Denk daarbij aan:

       

      • Monumentale panden waarbij er geen ingrijpende aanpassingen zijn toegestaan
      • Wanneer er een beperkte opbouwhoogte is
      • Een bestaande dekvloer van beton of cement
      • De draagconstructie kan het gewicht van 125 kilo per m2 van een normale vloerverwarming niet dragen
      • Veel zoninvloed waarbij u op korte termijn snel wilt afkoelen of opwarmen

       

      Wat zijn de kosten?

      De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type vloer en de grootte van de kamer. Over het algemeen zijn de kosten voor droogbouw vloerverwarming iets duurder dan bijvoorbeeld traditionele vloerverwarming, maar dit verschil is vaak snel terugverdiend door de lage energiekosten en het gebruiksgemak.

       

      Hoe installeer je een droogbouw vloerverwarming?

      Droogbouw vloerverwarming kan door de meeste doe-het-zelvers geïnstalleerd worden, mits zij over de juiste gereedschappen en enige kennis van het systeem beschikken.

       

      De installatie gaat in grote lijnen als volgt te werk:

       

      1. De ondervloer voorbereiden door ervoor te zorgen dat deze schoon, vlak en draagkrachtig is.
      2. De isolerende draagplaten leggen op de ondervloer.
      3. Verwarmingsbuizen in de uitsparingen van de draagplaten plaatsen.
      4. De vloerverwarmingsbuizen aansluiten op de verwarmingsbron.
      5. Elektrische verbindingen maken voor thermostaten of besturingssystemen.
      6. De uiteindelijke vloerbedekking installeren over het systeem.

       

      Droogbouw vloerverwarming voor in uw ruimte?

      Het nemen van droogbouw vloerverwarming is over het algemeen een goede keuze. Als vloerverwarmingsspecialist bieden we een ruim aanbod aan vloerverwarming. Onze speciale MAGNUM Heatboard kan in verschillende situaties worden toegepast. Daarbij vinden we het van belang om hoogwaardige producten aan te leveren, waarbij u op lange termijn kunt genieten van vloerverwarming. Daarnaast geven wij graag advies bij het maken van de juiste keuze. Heeft u twijfels over het type vloerverwarming dat u moet kiezen? Voor een aangename warmte in huis kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking