• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza Oguz - Vrijdag 25 Juni 2023

   Wat is de minimale temperatuur van vloerverwarming?

   Vloerverwarming wordt steeds populairder onder huishouden. Het is namelijk een efficiënte manier van verwarmen omdat het de warmte gelijkmatig over de ruimte verspreidt. Maar wat is eigenlijk de minimale temperatuur van vloerverwarming? In dit artikel zullen dieper ingaan op de minimale temperatuur van vloerverwarming.

    

   De minimale temperatuur van vloerverwarming

   De minimale temperatuur van vloerverwarming is afhankelijk van het type vloerverwarming en de type vloer. Over het algemeen wordt de minimale temperatuur van de vloer rond de 25 graden Celsius gehouden om condensatie te voorkomen. Bij lage temperatuursystemen kan de watertemperatuur in de leidingen echter veel lager zijn en kan de minimale vloertemperatuur zelfs rond de 18 graden celsius liggen.

    

   Bij het aanschaffen van een vloerverwarmingset is het belangrijk om rekening te houden met de minimale temperatuur van het systeem en de vloer. Sommige vloeren zijn gevoelig voor temperatuurschommelingen en kunnen beschadigd raken als de temperatuur te hoog of te laag is. Het is daarom belangrijk om de temperatuur van de vloer regelmatig te controleren. Hierbij kan een vloerverwarming thermostaat helpen.

    

   Een thermostaat is een apparaat dat de temperatuur van de vloer regelt. Deze kan handmatig of automatisch worden ingesteld, afhankelijk van de wens van de gebruiker. Een thermostaat kan ook helpen om de energiekosten te verlagen, omdat het de temperatuur van de vloer kan verlagen als er niemand thuis is.

    

   Bijkomende factoren

   Naast de minimale temperatuur van de vloerverwarming zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op het verwarmen van een ruimte, zoals de isolatie en de grootte van de ruimte. Het is daarom belangrijk om er bewust van te zijn dat vloerverwarming geen vervanging is voor een goede isolatie en dat het belangrijk is om de temperatuur van de vloerverwarming af te stemmen op de grootte van de ruimte. Een te hoog ingestelde temperatuur zal namelijk leiden tot hogere energiekosten.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Op zoek naar dé specialist in vloerverwarming? Dan bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres! Wij bieden een breed assortiment aan producten voor een compleet vloerverwarmingssysteem. U kunt ervoor kiezen om watergedragen of elektrische vloerverwarming aan te schaffen. Bent u benieuwd welke vloerverwarming het beste past bij uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

    

   Vloerverwarming offerte

   • Nico

    Geplaatst op zondag 7 januari 2024 08:46

    Beste,

    De minimale aanvoertemperatuur bij vloerverwarming. Wat is dat juist? Wat is de functie?

    Mvg

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking