• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 29 Maart 2022

   Wanneer een boiler vervangen?

   Oude boilers hebben vaak achterstallig onderhoud. Ze worden niet nagekeken en dit kan in sommige gevallen grote gevolgen hebben. Het is dan ook erg belangrijk om maandelijks te kijken of alles na behoren werkt. Soms is de boiler in slechte staat en moet deze vervangen worden. Een nieuwe boiler is iets om goed over na te denken want welke boiler past het best in uw plaatje waardoor u maandelijks het meeste kunt besparen?

    

   Wanneer vervang ik mijn boiler?

   Er zijn verschillende aanleidingen waarom u de boiler moet vervangen. Bij boilers die al een lange tijd meegaan adviseren wij deze eens in de zoveel tijd na te kijken. Naast dat er mankementen kunnen ontstaan zou de technologie ook achter kunnen lopen. Het verbruik kan dan bijvoorbeeld onnodig hoog zijn vergeleken met de hedendaagse duurzame boilers. Ook de veiligheid in huis kan meespelen bij de aanschaf van een nieuwe boiler. Wanneer de staat van een oude boiler niet wordt nagekeken kan er er koolstofmonoxide vergiftiging ontstaan. Het is dus noodzakelijk om oude boilers goed na te kijken en eventueel te vervangen waar nodig.

    

   Naast de technologie in de boilers zouden andere factoren ook kunnen meespelen in de zoektocht naar een nieuwe boiler. Tegenwoordig is er meer animo voor zonnepanelen wat ervoor zorgt dat meer huishoudens kiezen voor een elektrische boiler. Hierdoor kan de energie die wordt opgewekt gebruikt worden voor het verwarmen van het water in de boiler.

    

   Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn boiler?

   De kosten die bij het plaatsen van een nieuwe boiler komen kijken verschillen enorm. Dit verschil zit vooral in het type boiler dat wordt aangeschaft. Naast het type boiler speelt de aansluiting van de boiler ook een rol. Als de oude boiler dezelfde aansluitingen heeft als de nieuwe boiler dan is het plaatsen zo gedaan. Het is ook mogelijk dat er een andere soort boiler wordt geplaatst dan dat ervoor was aangesloten. Hierbij wordt er dan gekeken naar wat er moet gebeuren om de boiler aan te sluiten en dit zou meer kosten met zich mee kunnen brengen.

    

   Koop de boiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan boilers. Daarnaast bieden wij verschillende installatiematerialen aan. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en ventilatie voor een duurzame leefomgeving. Heeft u advies nodig bij het kopen van uw boiler? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »