• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 30 Maart 2022

   Wanneer een boiler vervangen?

   Oude boilers hebben vaak achterstallig onderhoud. Ze worden niet nagekeken en dit kan in sommige gevallen grote gevolgen hebben. Het is dan ook erg belangrijk om maandelijks te kijken of alles na behoren werkt. Soms is de boiler in slechte staat en moet deze vervangen worden. Een nieuwe boiler is iets om goed over na te denken want welke boiler past het best in uw plaatje waardoor u maandelijks het meeste kunt besparen?

    

   Wanneer vervang ik mijn boiler?

   Er zijn verschillende aanleidingen waarom u de boiler moet vervangen. Bij boilers die al een lange tijd meegaan adviseren wij deze eens in de zoveel tijd na te kijken. Naast dat er mankementen kunnen ontstaan zou de technologie ook achter kunnen lopen. Het verbruik kan dan bijvoorbeeld onnodig hoog zijn vergeleken met de hedendaagse duurzame boilers. Ook de veiligheid in huis kan meespelen bij de aanschaf van een nieuwe boiler. Wanneer de staat van een oude boiler niet wordt nagekeken kan er er koolstofmonoxide vergiftiging ontstaan. Het is dus noodzakelijk om oude boilers goed na te kijken en eventueel te vervangen waar nodig.

    

   Teken van slijtage

   Leeftijd van uw boiler: de levensduur van een boiler ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Als uw boiler die leeftijd nadert, kan het tijd zijn om te denken aan vervanging.

    

   Frequent Onderhoud: mocht u vaker een technicus over de vloer krijgen voor reparaties, dan kunnen die kosten snel oplopen en kan het economischer zijn om te investeren in een nieuw model.

    

   Verhoogde energiekosten: oudere boilers kunnen inefficiënter worden, wat leidt tot hogere energierekeningen. Een nieuwe, energie-efficiënte boiler kan deze kosten helpen verlagen.

    

   Onregelmatige Temperaturen: Merkt u dat het douchewater plotseling koud wordt of dat de verwarming fluctueert? Dit kan een indicator zijn dat uw boiler zijn beste tijd heeft gehad.

    

   Rare Geluiden: Boilers kunnen geluiden maken wanneer ze operationeel zijn, maar als u kloppingen, knallen of ratelen hoort, kan dit een teken zijn dat er onderdelen zijn versleten of defect.

    

    

   Wat zijn de kosten voor het vervangen van mijn boiler?

   De kosten die bij het plaatsen van een nieuwe boiler komen kijken verschillen enorm. Dit verschil zit vooral in het type boiler dat wordt aangeschaft. Naast het type boiler speelt de aansluiting van de boiler ook een rol. Als de oude boiler dezelfde aansluitingen heeft als de nieuwe boiler dan is het plaatsen zo gedaan. Het is ook mogelijk dat er een andere soort boiler wordt geplaatst dan dat ervoor was aangesloten. Hierbij wordt er dan gekeken naar wat er moet gebeuren om de boiler aan te sluiten en dit zou meer kosten met zich mee kunnen brengen.

    

   Voordelen van een Nieuwe Boiler

   Energie-efficiëntie: nieuwere modellen zijn ontworpen om minder energie te gebruiken, wat goed is voor zowel het milieu als uw portemonnee.

    

   Betrouwbaarheid: nieuwe boilers komen met garanties en zijn minder vatbaar voor de ongemakken van ongeplande reparaties.

    

   Betere temperatuurregeling: geavanceerde technologieën zorgen voor een gelijkmatiger warmteverdeling door het huis.

    

   Ruimtebesparing: moderne boilers zijn vaak kleiner en kunnen meer installatie-opties bieden, wat ruimte vrijmaakt in uw huis.

    

   Installatie overwegingen

   Bij de overweging om een nieuwe boiler te installeren, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten:

    

   Kiezen van de juiste maat: het is belangrijk om een boiler te kiezen die voldoet aan de behoeften van uw huishouden zonder overbodige capaciteit.

    

   Type boiler: Er zijn verschillende soorten boilers die elk hun eigen voordelen hebben. Kies het type dat het beste past bij uw situatie.

    

   Installatie professional: Zorg ervoor dat je een gekwalificeerde en erkende technicus kiest voor de installatie, om veiligheid en efficiëntie te garanderen.

    

   Budget: Bepaal uw budget vooraf. Hoewel de initiële kosten hoog kunnen lijken, is het een investering die zichzelf terugbetaalt over de tijd.

    

   Koop de boiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan boilers. Denk daarbij aan een doorstroomboiler, close in boiler of staande boiler. Daarnaast bieden wij verschillende installatiematerialen aan. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en ventilatie voor een duurzame leefomgeving. Heeft u advies nodig bij het kopen van uw boiler? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking