• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 26 December 2022

   Waarom kiezen voor een zuinig energielabel?

   Op dit moment is het aanvragen van een zuinig energielabel een ‘must’. Bijna alle woningen en bedrijfspanden die gebouwd worden moeten voldoen aan de energie prestatie-eis. In Nederland is het onderdeel van woningbouwplannen om te verbeteren. De huizen in de toekomst moeten duurzamer zijn op het gebied van energieverbruik. In dit blog vertellen wij je alles over waarom een zuinig energielabel belangrijk is.

    

   Waarom zou ik voor een energiezuinig label kiezen?

   Het hebben van een energiezuinig label brengt ook voor consumenten voordelen met zich mee, aangezien een zuinig energielabel de verkoop waarde van een huis of bedrijfspand verhoogd. Er wordt niet alleen gekeken naar het stroomverbruik, maar daarnaast ook naar het verwarmen van een huis en waterverbruik. De consument kan hierdoor een voorstel aanvragen bij de leverancier waarbij deze zorgt dat er zuinige apparaten worden geleverd.

    

   Het aanvragen van een zuinig energielabel is gaat vrij eenvoudig. Het kan worden gedaan door de leverancier waarbij de consument in kwestie bijvoorbeeld elektriciteit levert of huurt. Deze module wordt ingevuld door de leverancier om te kijken of het huis voldoet aan bepaalde normen. Wanneer een woning aan bepaalde energie criteria voldoet, dan heeft deze recht op particuliere woon-bouw. Deze regeling is op dit moment nog gratis. Echter kan het in de toekomst wel onderdeel zijn van een verplichting om een woning aan te passen. Het energielabel is voor de consument dan ook aantrekkelijk om te kiezen en het in huis of bedrijfspand te laten aanbrengen.

    

   Waarom moet ik een zuinig energielabel aanvragen?

   Er zijn verschillende redenen waarom u een zuinig energielabel moet aanvragen. Je kunt hiermee namelijk geld besparen, omdat er op dit moment nog steeds vergoeding wordt geboden mits u in aanmerking komt voor de criteria. Daarnaast wordt het energielabel ook beschouwd als een garantie om extra te verduurzamen in huis door minder gas en stroom af te nemen. De woning wordt zo energiezuiniger waardoor deze ook meer waard wordt. De kosten die je hiervoor moet maken worden gedeeltelijk opgevangen door het besparen van energiekosten.

    

   De voordelen van een zuinig energielabel

   Lagere energierekening

   Een zuinig energielabel betekent dat een huis goed geïsoleerd is en efficiënt omgaat met energie. Dit levert een directe besparing op in de vorm van lagere stookkosten. Op jaarbasis kan dit aanzienlijk schelen in uw portemonnee.

    

   Meer wooncomfort

   Goede isolatie houdt niet alleen de kou buiten, maar ook de warmte binnen. Dit zorgt voor een aangename en constante temperatuur in huis. Geen koude voeten meer in de winter of ondraaglijke hitte tijdens een zomerse hittegolf.

    

   Bijdrage aan het milieu

   Door minder energie te verbruiken, draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Dit is cruciaal om klimaatverandering tegen te gaan. Kiezen voor een huis met een zuinig label is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de toekomst van onze planeet.

    

   Hogere woningwaarde

   Huizen met een gunstig energielabel zijn vaak meer waard en makkelijker te verkopen. Dit komt omdat potentiële kopers de voordelen van lage energiekosten inzien.

    

   Hoe herkent u een zuinig energielabel?

   Een energielabel varieert van A (meest zuinig) tot G (minst zuinig). Labels A+ tot A+++ duiden op zeer energiezuinige woningen. Deze informatie is vaak terug te vinden in de verkoopinformatie van een huis of kan worden gecontroleerd via een officiële energielabel-database.

    

   Hoe kan ik een zuinig energielabel aanvragen?

   Het aanvragen van een zuinig energielabel is niet moeilijk, het moet gedaan worden door de leverancier waarbij de consument in kwestie bijvoorbeeld elektriciteit levert of huurt. Deze module wordt ingevuld door de leverancier om te kijken of het huis voldoet aan bepaalde normen. Het is belangrijk dat u in dit geval eerlijk bent over het verbruik binnen het pand of de woning, want anders kan het zijn dat u geen aanspraak kunt maken op de bepaalde subsidies. Er worden verschillende normen aan de ingevulde module gekoppeld, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden tussen:

    

   • zuinig
   • zeer zuinig
   • zéér zuinig

    

   Het invullen van de module is afhankelijk van het gekozen label. Wanneer u wilt weten of u in aanmerking komt voor een zuinig energielabel zodat u kunt besparen, adviseren wij om dan een offerte aan te vragen bij de leverancier waarvan denkt dat deze past bij uw keuze.

    

   Ook verduurzamen?

   Bent u ook van plan om te gaan verduurzamen? Dan is het hebben van een energiezuinig label een goede eerste stap. Om thuis te verduurzamen bieden we bij 123InstallatieMaterialen verschillende producten aan als elektrische vloerverwarming, vloerverwarming verdelers, ventilatie en een breed aanbod aan verschillende soorten boilers. Heeft u hulp nodig bij de keuze van uw materialen? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u huiseigenaar en wil u uw energielabel verbeteren? Overweeg dan de volgende stappen:

    

   • Isoleren: Denk aan dak-, vloer-, gevel- of glasisolatie.
   • Zonnepanelen installeren: Wek je eigen duurzame energie op met zonne-energie.
   • Energiezuinige verwarmingssystemen: Bijvoorbeeld een warmtepomp bestellen of zonneboiler in huis halen.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking