• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 7 December 2022

   Waarom kiezen voor een zuinig energielabel?

   Op dit moment is het aanvragen van een zuinig energielabel een ‘must’. Bijna alle woningen en bedrijfspanden die gebouwd worden moeten voldoen aan de energie prestatie-eis. In Nederland is het onderdeel van woningbouwplannen om te verbeteren. De huizen in de toekomst moeten duurzamer zijn op het gebied van energieverbruik. In dit blog vertellen wij je alles over waarom een zuinig energielabel belangrijk is.

    

   Waarom zou ik voor een energiezuinig label kiezen?

   Het hebben van een energiezuinig label brengt ook voor consumenten voordelen met zich mee, aangezien een zuinig energielabel de verkoop waarde van een huis of bedrijfspand verhoogd. Er wordt niet alleen gekeken naar het stroomverbruik, maar daarnaast ook naar het verwarmen van een huis en waterverbruik. De consument kan hierdoor een voorstel aanvragen bij de leverancier waarbij deze zorgt dat er zuinige apparaten worden geleverd.

    

   Het aanvragen van een zuinig energielabel is gaat vrij eenvoudig. Het kan worden gedaan door de leverancier waarbij de consument in kwestie bijvoorbeeld elektriciteit levert of huurt. Deze module wordt ingevuld door de leverancier om te kijken of het huis voldoet aan bepaalde normen. Wanneer een woning aan bepaalde energie criteria voldoet, dan heeft deze recht op particuliere woon-bouw. Deze regeling is op dit moment nog gratis. Echter kan het in de toekomst wel onderdeel zijn van een verplichting om een woning aan te passen. Het energielabel is voor de consument dan ook aantrekkelijk om te kiezen en het in huis of bedrijfspand te laten aanbrengen.

    

   Waarom moet ik een zuinig energielabel aanvragen?

   Er zijn verschillende redenen waarom u een zuinig energielabel moet aanvragen. Je kunt hiermee namelijk geld besparen, omdat er op dit moment nog steeds vergoeding wordt geboden mits u in aanmerking komt voor de criteria. Daarnaast wordt het energielabel ook beschouwd als een garantie om extra te verduurzamen in huis door minder gas en stroom af te nemen. De woning wordt zo energiezuiniger waardoor deze ook meer waard wordt. De kosten die je hiervoor moet maken worden gedeeltelijk opgevangen door het besparen van energiekosten.

    

   De voordelen van een zuinig energielabel

   Er zijn verschillende voordelen van het aanvragen van een zuinig energielabel. U bent op de hoogte van wat uw huis verbruikt en u kunt eventuele besparingen doorvoeren. Daarnaast kunt u ook meer bewust worden van het feit dat u energiezuinig leeft. Een huis of pand moet aan energie prestatie-eisen voldoen, wanneer een woning hier niet voor in aanmerking komt en het een huis is wat wordt verkocht of gehuurd dan kan dit aanzienlijk minder waard zijn. Met andere woorden, het energielabel bepaalt de betaalbaarheid van uw woning. Het kopen en investeren in energiezuinige woningen is daarom aantrekkelijk.

    

   Hoe kan ik een zuinig energielabel aanvragen?

   Het aanvragen van een zuinig energielabel is niet moeilijk, het moet gedaan worden door de leverancier waarbij de consument in kwestie bijvoorbeeld elektriciteit levert of huurt. Deze module wordt ingevuld door de leverancier om te kijken of het huis voldoet aan bepaalde normen. Het is belangrijk dat u in dit geval eerlijk bent over het verbruik binnen het pand of de woning, want anders kan het zijn dat u geen aanspraak kunt maken op de bepaalde subsidies. Er worden verschillende normen aan de ingevulde module gekoppeld, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden tussen:

    

   • zuinig
   • zeer zuinig
   • zéér zuinig

    

   Het invullen van de module is afhankelijk van het gekozen label. Wanneer u wilt weten of u in aanmerking komt voor een zuinig energielabel zodat u kunt besparen, adviseren wij om dan een offerte aan te vragen bij de leverancier waarvan denkt dat deze past bij uw keuze.

    

   Ook verduurzamen?

   Bent u ook van plan om te gaan verduurzamen? Dan is het hebben van een energiezuinig label een goede eerste stap. Om thuis te verduurzamen bieden we bij 123InstallatieMaterialen verschillende producten aan als elektrische vloerverwarming, vloerverwarming verdelers, ventilatie en een breed aanbod aan verschillende soorten boilers. Heeft u hulp nodig bij de keuze van uw materialen? Neem dan gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »