• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 19 Juni 2023

   Waar moet u op letten bij de aanschaf van een warmtepompboiler?

   Tegenwoordig is de warmtepompboiler een populair alternatief geworden voor traditionele boilers. Zeker als met oog op een duurzame toekomst. Ze zijn energiezuiniger en milieuvriendelijker aangezien ze de warmte van de omgeving gebruiken om water te verwarmen. Klinkt dus als een goede keuze om in huis te halen. Maar wat moet u weten voordat u er een aanschaft? In dit artikel bespreken we een aantal tips over waar u op moet letten bij de aanschaf van een warmtepompboiler.

    

   1. De grootte en capaciteit van de warmtepompboiler

   Om te beginnen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw huishouden en uw warmwaterbehoeften voordat u een warmtepompboiler aan gaat schaffen. Hoe groter uw huishouden, des te groter de warmtepompboiler moet zijn. Een te kleine warmtepompboiler kopen kan ervoor zorgen dat uw gezin misschien niet van voldoende warm water voorzien wordt, terwijl een te grote boiler onnodige energie kan verbruiken. Om die reden is het verstandig om eerst de juiste grootte en capaciteit van de warmtepompboiler te bepalen, zodat u geen energieverspilling heeft en toch voldoende warm water heeft.

    

   2. Het type warmtepompboiler

   Er zijn verschillende soorten warmtepompboilers, zoals lucht/water- of water/water-warmtepompboilers. Daarnaast zijn ook hybride warmtepompboilers die werken in combinatie met een gas- of elektrische boiler. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw behoeften en locatie. De water/water-warmtepompboiler werkt bijvoorbeeld beter in gebieden met koudere temperaturen, terwijl de lucht/water-warmtepompboiler beter is in gebieden met mildere temperaturen. Kies een type warmtepompboiler dat past bij uw behoeften en locatie. Weet u niet zeker welke warmtepompboiler goed past bij uw situatie? Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag advies over het kiezen van de juiste warmtepompboiler.

    

   3. Het energielabel van de warmtepompboiler

   Het energielabel van de warmtepompboiler geeft aan hoe energiezuinig en milieuvriendelijk het apparaat is. Hoe hoger het label, hoe efficiënter en zuiniger de warmtepompboiler is. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Verder is het belangrijk om te kijken naar het energielabel voordat u een warmtepompboiler koopt. Het kan u helpen om de juiste keuze te maken om uw energierekening te verlagen en bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

    

   4. Ondersteuning en onderhoud

   Het is belangrijk om te controleren of de fabrikant of leverancier goede ondersteuning en onderhoud biedt voor de warmtepompboiler. Daarnaast is het advies om de warmtepompboiler regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken en storingen worden voorkomen. Kijk daarom naar de garantie en onderhoudscontracten die worden aangeboden. Kies een leverancier die goede ondersteuning en onderhoud biedt, zodat u altijd zorgeloos gebruik kunt maken van uw warmtepompboiler.

    

   5. Kosten en terugverdientijd

   Tot slot is het advies om te letten op de kosten en terugverdientijd bij de aanschaf van een warmtepompboiler. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij een traditionele boiler, kan een warmtepompboiler op de lange termijn veel geld besparen op uw energierekening. Bereken de terugverdientijd en vraag offertes aan om de kosten te vergelijken tussen verschillende leveranciers. Kies de leverancier met de beste prijs-kwaliteitverhouding en een redelijke terugverdientijd. 

    

   Terugverdientijd warmtepompboiler

    

   Een warmtepompboiler iets voor u?

   Een warmtepompboiler in huis halen kan een goede keuze zijn voor de duurzaamheid van uw huishouden en het milieu. Om de juiste warmtepompboiler te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en capaciteit, het type, het energielabel, de ondersteuning en onderhoud, en de kosten en terugverdientijd. Door deze factoren te overwegen, kunt u de beste warmtepompboiler kiezen die past bij uw behoeften en uw huishouden energiezuiniger maken. 

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende soorten boilers aan voor een aangenaam leefklimaat. Denk daarbij aan een close in boiler, doorstroomboiler of staande boiler. Samen kijken we welke boiler het meest geschikt is voor uw situatie.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking