• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Maandag 27 Oktober 2021

      Vloerverwarming infrezen: wat kost dat?

      Om uw woning te voorzien van een aangename warmte is het infrezen van vloerverwarming voor een velen noodzakelijk. In dit artikel gaan we dieper in op wat er komt kijken bij het infrezen van vloerverwarming en welke kosten hier aan verbonden zijn. Zo bent u goed op de hoogte wanneer u hiermee van start gaat.

       

      Wat houdt vloerverwarming infrezen in?

      Infrezen van vloerverwarming betekent dat er groeven in de dekvloer worden gesneden waar de verwarmingsbuizen vervolgens in worden gelegd. Dit is een efficiënte methode die geen verhoging van de vloer veroorzaakt, omdat de buizen netjes in de vloer worden weggewerkt. Verder zorgt het infrezen voor een snelle reactietijd van het verwarmingssysteem, omdat de warmte direct vanuit de dekvloer de ruimte in wordt geleid.

       

      Wat kost vloerverwarming infrezen?

      Het infrezen van vloerverwarming is een zeer geschikte manier om verwarming in de vloer te krijgen bij een bestaande vloer. De kosten voor het infrezen van vloerverwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan het aantal vierkante meters en of u kiest voor bij- of hoofdverwarming. De afstand van de vloerverwarmingsbuizen (H.O.H. afstand) bepaald of er gebruik wordt gemaakt van bij- of hoofdverwarming. Om een beter beeld te geven van kosten van het infrezen van vloerverwarming hebben we een overzicht gemaakt.

       

      Hoofdverwarming
      (H.O.H. afstand 10 cm)
      Uitgebreide Bijverwarming
      (H.O.H. afstand 15 cm)
      Bijverwarming
      (H.O.H. afstand 20 cm)
      Aantal groepenGemiddelde prijs (inclusief materiaal, montage en btw)
      tot 10 m2tot 15 m2tot 20 m21€ 7900
      tot 20 m2tot 30 m2tot 40 m22€ 890
      tot 30 m2tot 45 m2tot 60 m23€ 1.020
      tot 40 m2tot 60 m2tot 80 m24€ 1.150
      tot 50 m2tot 75 m2tot 100 m25€ 1.310
      tot 60 m2tot 90 m2tot 120 m26€ 1.430
      tot 70 m2tot 105 m2tot 140 m27€ 1.610
      tot 80 m2tot 120 m2tot 160 m28€ 1.800
      tot 90 m2tot 135 m2tot 180 m29€ 1.990
      tot 100 m2tot 150 m2tot 200 m210€ 2.150

       

      Opties

      Uiteraard zijn er verschillende opties mogelijk bij het infrezen van vloerverwarming. Zo kunt u voor een goedkopere of luxere optie gaan en heeft u dit zelf in de hand.

       

      Goedkoop

      Een goedkope optie zal zijn het infrezen van een kleine ruimte. We hebben het hier over een oppervlak van ongeveer 20 m2 á 40 m2. Denk daarbij aan een badkamer of keuken. Aangezien deze ruimtes over het algemeen een reeds bestaande vloer hebben, is het infrezen de enige oplossing. Hiervoor beschikt u over een moderne cv installatie. Verder is de ingefreeste vloerverwarming uitsluitend bedoeld als comfort- of bijverwarming en liggen de buizen verder uit elkaar. De gemiddelde kosten hiervan liggen rond de €810 en €890 euro.

       

      Gemiddeld

      Bij de gemiddelde optie kiest u voor het infrezen van een grotere ruimte zoals een woonkamer. Deze ruimte is voorzien van een reeds bestaande vloer en deze wilt u voorzien van vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming. In deze situatie liggen de buizen op een afstand van ongeveer 15 cm. Voor het infrezen van een oppervlakte van 45 tot 75 cm is de gemiddelde prijs tussen de €1.020 en €1.270 euro.

       

      Lux

      Wanneer u de volledige woning wilt voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming kiest u voor de meest luxe optie. In deze situatie heeft u een hart op hart afstand van ongeveer 10 cm bij een oppervlakte van 80 tot 105 m2. Dit komt neer op een gemiddelde prijs tussen de €1.710 en €2.180 euro.

       

      Hoe lang duurt het infrezen van vloerverwarming?

      Het infrezen van vloerverwarming kan afhankelijk van de grootte van de ruimte en de complexiteit van de installatie variëren. Gemiddeld duurt het infrezen van vloerverwarming in een middelgrote ruimte één tot twee dagen.

       

      Wat zijn de voordelen van vloerverwarming infrezen?

      Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het infrezen van vloerverwarming, waaronder een snellere reactietijd van het verwarmingssysteem, geen verhoging van de vloerhoogte, en een efficiëntere warmteverdeling.

       

      Is vloerverwarming infrezen geschikt voor alle soorten vloeren?

      Het infrezen van vloerverwarming is voornamelijk geschikt voor dekvloeren en betonnen vloeren. Houten vloeren zijn minder geschikt voor deze methode.

       

      Zelf doen of laten doen?

      Als u handig bent, kunt u ervoor kiezen om het zelf te doen. Houd er echter rekening mee dat het infrezen van vloerverwarming precisiewerk is. Fouten kunnen leiden tot extra kosten en potentiële schade aan uw vloer. Als je het werk uitbesteedt aan een professional, bent u verzekerd van vakmanschap en ervaring, waardoor het eindresultaat optimaal zal zijn.

       

      Uw specialist in vloerverwarming

      Als vloerverwarmingsspecialist bieden geven we u graag advies bij het leggen van vloerverwarming. Daarnaast bieden we een breed assortiment aan watergedragen en elektrische vloerverwarming voor een aangename temperatuur in huis. Voor vragen kunt gerust contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

       

      Vloerverwarming offerte

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking