• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Woensdag 17 December 2021

      Veelgestelde vragen over vloerverwarming

      Dagelijks krijgen wij verschillende vragen over vloerverwarming. Als vloerverwarmingsspecialist geven we hier uiteraard graag antwoord op. In dit blog hebben we een overzicht gemaakt van de antwoorden op veelgestelde vragen over vloerverwarming.

       

      Wat is vloerverwarming?

      Vloerverwarming is het verwarmen van een ruimte door warm water of verwarmingsmatten onder de vloer te leggen. De temperatuur van de vloer kan op verschillende manieren worden verhoogd. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een cv-ketel of warmtepomp die via de vloerverwarmingsbuizen het hele vloeroppervlak verwarmen.

       

      Is vloerverwarming duur?

      Hoewel de installatie van vloerverwarming duurder kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen, helpt het efficiënte gebruik van de warmte de energiekosten op de lange termijn te verlagen. De energie-efficiëntie en het optimale gebruik van de warmte zorgen ervoor dat je minder energie verbruikt en uiteindelijk geld bespaart.

       

      Is mijn houten of parketvloer geschikt voor vloerverwarming?

      Een vraag die vaak voorbij komt is of vloerverwarming gecombineerd kan worden met een houten vloer of parketvloer. Tegenwoordig kan vloerverwarming met bijna elke ondervloer gecombineerd worden. Dus ook met een houten vloer of parketvloer. Wel is het hierbij van belang dat er een maximale temperatuur wordt ingesteld om uitdroging te voorkomen. Daarnaast adviseren wij contact op te nemen voor advies wanneer u een houten vloer heeft. Dan kan er gekeken worden wat er mogelijk is en welke keuze het beste bij uw situatie past.

       

      Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

      Vloerverwarming biedt een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het overal in de kamer warm aanvoelt. Daarnaast is het veiliger voor kinderen en huisdieren omdat er geen hete oppervlakken zijn. Bovendien zorgen vloerverwarmingssystemen ervoor dat er minder luchtcirculatie is, waardoor er minder stof en allergenen worden verspreid. Met vloerverwarming heeft u ook geen zichtbare radiatoren meer, wat zorgt voor een strakkere en meer minimalistische uitstraling in huis.

       

      Hoe leg ik de vloerverwarmingsmatten aan?

      Bij het leggen van een elektrische vloerverwarmingsmat moet u rekening houden met een aantal zaken. Om maximaal te genieten van een aangename temperatuur in huis, achten wij het verstandig om de vloerverwarmingsmatten over het gehele oppervlak aan te brengen. Houd er hierbij wel rekening mee dat de verwarmingsmatten niet onder vaste onderdelen worden geplaatst. De warmte kan hier namelijk niet goed worden afgegeven.

       

      Het kan voorkomen dat de mat te groot is voor het oppervlak. Hiervoor kunt de mat inkorten, door deze op maat te snijden. Houd er hierbij rekening mee dat de elektrische kabel niet geraakt wordt. Wij raden aan om kabel van de mat te halen.

       

      Bestel eenvoudig uw vloerverwarming bij 123InstallatieMaterialen

      Vloerverwarming is een investering in comfort en efficiëntie voor uw huis. Het is belangrijk om alle factoren te overwegen en professioneel advies te zoeken om te bepalen of vloerverwarming de juiste keuze is voor uw situatie.

       

      Heeft meer vragen over vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer u vloerverwarming wilt aanschaffen staan we voor u klaar voor het geven van advies. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan watergedragen en elektrische vloerverwarming voor een aangename temperatuur in huis.

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »