• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 22 Juni 2023

   Tips voor lage temperatuur verwarming

   Een lage temperatuur van een verwarmingssysteem is een duurzame oplossing waar we in de toekomst allemaal naartoe willen voor het verwarmen van huizen. Het is een effectieve manier om energie te besparen en het milieu te helpen. Een lage temperatuur verwarming kan gecreëerd worden bij een systeem dat werkt met water dat op lage temperatuur door een leidingnetwerk stroomt om zo de kamers van een huis te verwarmen. Een andere optie is vloerverwarming die warm wordt met behulp van elektriciteit. Het is belangrijk om te weten hoe u het beste uit dit systeem kan halen. In dit artikel geven we enkele tips om de efficiëntie van uw vloerverwarmingssysteem te verhogen.

    

   1. Het gebruik van isolatie

   Een isolerende laag is onmisbaar voor het vasthouden van de warmte. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen te woning vastgehouden wordt en niet via andere weg naar buiten verloren gaat. Door goed te isoleren gaat er minder warmte verloren en is er dus uiteindelijk minder energie nodig om het huis te verwarmen. Denk aan het isoleren van muren, dak en de vloer. Isolatieglas of dubbelglas is ook aan te raden. Zo kunt u flink besparen op uw energierekening.

    

   Maar wat is goede isolatie? Bij oudere woningen die na de bouw (beter) worden geïsoleerd, zorgt de volgende combinatie voor ‘gemiddeld goede isolatie’:

    

   • redelijk tot goede dakisolatie: 8 tot 10 cm is redelijk, 13 cm of meer is goed.
   • redelijk tot goede vloerisolatie: 8 tot 10 cm of thermoskussens is redelijk, 13 cm of meer is goed.
   • spouwmuurisolatie (als die na de bouw is aangebracht, is die matig).
   • HR++ glas in de ramen: gewoon dubbel glas is matig, HR++ glas of triple glas is goed of zeer goed.

    

   Daarnaast zijn er ook nog een aantal belangrijke vuistregels om rekening mee te houden isolatie:

    

   • Is uw huis in 2000 of later gebouwd? Dan is de isolatie goed.
   • Huizen die vanaf 2010 zijn gebouwd, zijn zéér goed geïsoleerd.
   • Is uw huis eerder gebouwd? Dan adviseren wij om te kijken wat voor isolatie er later is aangebracht. Hier een aantal tips om de isolatie te checken.

    

   2. Het gebruik van thermostaten

   Het gebruik van een thermostaat is cruciaal om een constante temperatuur in huis te behouden en om de efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem te verhogen. Een thermostaat voor elektrische vloerverwarming is in staat om de temperatuur automatisch aan te passen aan de veranderende omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de buitentemperatuur. Dit zorgt voor een constante en gelijkmatige temperatuur in huis en verhoogt de efficiëntie van het vloerverwarmingssysteem. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we de MAGNUM vloerverwarming thermostaat aan die zeer geschikt is voor het bepalen van de juiste temperatuur op het juiste moment. 

    

   3. Regelmatig onderhoud

   Om de efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem te garanderen is het van belang dat het systeem regelmatig wordt onderhouden. Zo kunnen verstopte of vervuilde leidingen verwijderd worden en kan de pomp van het systeem schoongemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft functioneren en er geen onnodige storingen optreden.

    

   4. Zorg voor een goede waterkwaliteit

   Wanneer er water door de vloerverwarmingsbuizen stroomt is het belangrijk om de kwaliteit van het water in het vloerverwarminssysteem in de gaten te houden. Dit vanwege de invloed op de technische en hygiënische prestaties van het systeem. Regelmatige controle van de waterkwaliteit kan mogelijke problemen voorkomen en de efficiëntie van het systeem verhogen.

    

   Houd de temperatuur in het gareel

   Een lage temperatuur verwarmingssysteem is een duurzame en energiezuinige oplossing om uw huis te verwarmen. Door middel van isolatie, het gebruik van thermostaten, lage temperatuur radiatoren, regelmatig onderhoud en de juiste waterkwaliteit kunt i optimaal gebruik maken van het vloerverwarmingssysteem. Hierdoor bespaart u niet alleen geld, maar levert u ook een bijdrage aan een beter milieu. Volg deze vier tips en geniet van de warmte en een lage energierekening.

    

   Uw verwarmingsspecialist

   Bent u op zoek naar een specialist in duurzaam verwarmen? Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende soorten producten voor het verwarming en verduurzamen van uw woning. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming. Of andere bijbehorende producten als een vloerverwarming verdeler en koppelingen. Wilt u een gehele vloerverwarmingset aanschaffen. Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!

    

   Vloerverwarming offerte

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking