• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 25 November 2023

   Tips voor het verlengen van de levensduur van je close in boiler

   Een close in boiler is een kleine en compacte boiler die ideaal is voor huishoudens met beperkte ruimte. Denk daarbij aan ruimtes als een keuken of badkamer. Naast dat deze boilers zeer handig kunnen zijn, hebben ze hebben ze ook een levensduur en is het belangrijk om de levensduur hiervan zoveel mogelijk te verlengen. Er zijn een paar eenvoudige manieren om de levensduur van uw close in boiler te verlengen. Hier zijn enkele handige tips om in gedachten te houden.

    

   Onderhoud de boiler regelmatig

   Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om de levensduur van uw close in boiler te verlengen, is deze regelmatig onderhouden. Zorg ervoor dat u de boiler minstens eens per jaar laat inspecteren door een professional. Dit kan helpen om eventuele kleine problemen op te vangen voordat ze groter worden en kunnen leiden tot ernstige schade. Indien nodig kunnen ze reparaties en vervangingen uitvoeren.

    

   Controleer de druk

   De druk en temperatuur van je close-in boiler moeten optimaal zijn. Een te hoge temperatuur kan thermische uitzetting veroorzaken, wat kan leiden tot lekken en schade aan de onderdelen van de boiler. Aan de andere kant kan een te lage druk ertoe leiden dat de ketel niet meer werkt of zelfs uitvalt. Het controleren van de druk is dus een belangrijk onderdeel van het behoud van een close in boiler. Zorg ervoor dat de druk in de boiler tussen de 1 en 2 bar ligt. Door het regelmatig controleren van de druk, kunt u ervoor zorgen dat het systeem correct functioneert en het risico op schade minimaliseert.

    

   Spoel de boiler periodiek

   De kwaliteit van het water dat je gebruikt in je close-in boiler is belangrijk. Als het water in je omgeving hard is, kan dit leiden tot kalkaanslag, wat verschillende onderdelen van je boiler kan beschadigen, zoals je verwarmingselementen. Dit kan de werking van de boiler verstoren en uiteindelijk leiden tot meer problemen. Om dit te voorkomen, is het een goed idee om de boiler periodiek te spoelen. Dit zal helpen om eventuele kalkophopingen te verwijderen en de prestaties van de boiler op peil te houden. 

    

   Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen

   Het is ten slotte belangrijk op te merken dat het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen de levensduur van je close in boiler kan verkorten. Probeer in plaats daarvan milde reinigingsmiddelen te gebruiken die niet corrosief zijn. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de boiler op de lange termijn goed blijft werken.

    

   Laat de thermostaat niet te hoog staan

   Als laatste tip raden we aan om de thermostaat op de juiste temperatuur in te stellen, en niet te hoog. Het constant opwarmen van water tot hoge temperaturen is schadelijk voor de boiler, waardoor het sneller kan verslijten. Stel de thermostaat in op een redelijke temperatuur en houd het op deze manier.

    

   Schoon houden

   Uw close-in boiler schoon houden is een makkelijke manier om de levensduur te verlengen. Vuil en stof kunnen zich ophopen aan de buitenkant van de ketel, waardoor hij minder efficiënt werkt en harder moet werken dan nodig is. U kunt de buitenkant van de ketel afnemen met een vochtige doek om hem schoon en vrij van vuil te houden. Houd ook de omgeving van de ketel schoon en vrij van rommel of obstructies.

    

   Een lange levensduur van uw boiler

   Met deze tips voor het verlengen van de levensduur van de close in boiler, kunt u op een eenvoudige manier ervoor zorgen dat uw boiler langer meegaat. Door uw boiler regelmatig te onderhouden, de druk te controleren, de boiler periodiek te spoelen, geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken en de thermostaat op de juiste temperatuur in te stellen, zult u minder snel storingen en schades ervaren. Volg onze tips en u kunt erop vertrouwen dat uw close in boiler lang, efficiënt en veilig zal werken.

    

   Specialist in boilers

   We geven dagelijks advies over het gebruik van boilers. Daarnaast bieden we verschillende soorten boilers aan voor een duurzame en comfortabele warmteafgifte. Denk daarbij aan een doorstroomboiler, staande boiler of grote boiler. Verder kunt bij ons ook een warmtepomp set of warmtepompboiler kopen. Kies welk type systeem het beste past bij uw sitautie. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten geven deskundig advies. 

    

   boiler keuzehulp

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking