• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 14 Januari 2024

   Tips voor het verduurzamen van een bestaande woning

   In deze moderne tijd waarin klimaatverandering en duurzaamheid steeds belangrijker worden, willen veel mensen graag hun ecologische voetafdruk verkleinen. Een van de beste manieren om dit te doen is door de eigen woning te verduurzamen. Wanneer het gaat om energiezuiniger wonen, denken we vaak aan nieuwbouw, maar ook bestaande woningen kunnen veel mogelijkheden bieden als het gaat om verduurzaming. Door enkele maatregelen te nemen, kunnen we ons huis comfortabeler, goedkoper en milieuvriendelijker maken. In dit artikel geven we enkele handige tips voor het verduurzamen van een bestaande woning.

    

   Isolatie

   Isolatie is van groot belang als we het over verduurzamen hebben. Een woning zonder goede isolatie verliest veel warmte en hierdoor gaat er veel energie verloren. In oudere huizen komt warme lucht vaak ontsnappen door gaten en kieren. Dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++ glas zijn enkele vormen van isolatie die we kunnen toepassen in een bestaande woning om te voorkomen dat de warme licht ontsnapt. Het investeren in isolatie levert vaak een forse besparing op de energierekening op.

    

   Zonnepanelen

   Het installeren van zonnepanelen is een uitstekende manier om duurzame energie op te wekken. De panelen wekken stroom op uit de zon, waardoor we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Een bijkomend voordeel is dat we met zonnepanelen onze eigen stroom opwekken en onze energierekening flink omlaag gaat. Het is goed om te weten is dat er tegenwoordig verschillende mogelijkheden zijn om de investering in zonnepanelen financieel aantrekkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan subsidie van de overheid of het afsluiten van een duurzame lening.

    

   Installeer energiezuinige verlichting

   Als we het hebben over energiezuinige verlichting dan is LED-verlichting een geschikte optie. In vergelijking met andere vormen van verlichting verbruiken LED-lampen minder energie. Ook gaan LED-lampen veel langer mee dan andere lampen, hierdoor hoeven we ze minder vaak te vervangen. Door het vervangen van oude lampen door LED-verlichting kunnen we fink besparen op onze energierekening. De kosten om over te stappen op LED-lampen, zijn vrij laag. Daarnaast kunt u de verlichting eenvoudig zelf installeren.

    

   Waterbesparing

   Naast energiebesparende maatregelen is het ook mogelijk om te besparen op water. Door te investeren in waterbesparende maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop of een toilet met een waterbesparend systeem, verbruiken we minder water. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op de waterrekening op, ook dragen we zo ons steentje bij aan het milieu.

    

   U kunt bijvoorbeeld denken aan het installeren van een warmtepomp of boiler. Een warmtepomp bestellen kan helpen als duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. De warmtepomp gebruikt namelijk warmte uit de lucht, bodem of het grondwater om uw huis te verwarmen. Hiermee kunt u aanzienlijk besparen op de energierekening en draagt u bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

    

   Ook kunt u ervoor kiezen om een boiler in huis te halen. Een boiler zorgt voor de opslag van warm water in je woning. Met een efficiënte boiler kunt u snel beschikken over warm water, zonder dat u eerst lang moet wachten op de verwarming. Dit draagt bij aan het comfort in je woning en kan ook leiden tot een besparing op je energierekening. Hiervoor zijn verschillende type boiler beschikbaar per ruimte. Denk bivoorbeeld aan een doorstroomboiler, close in boiler, grote boiler of staande boiler. Weet u niet precies welke boiler u nodig heeft? Dan dan gerust contact met ons op voor advies op maat. Het is raadzaam om u goed te laten adviseren voordat u een keuze maakt.

    

   Ventilatie

   Voldoende ventilatie in huis is belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit en om schimmelvorming tegen te gaan. Bij oudere woningen kan het zijn dat de ventilatie niet op orde is. Door het plaatsen van ventilatieroosters of het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem, kunnen we de luchtkwaliteit in onze woning aanzienlijk verbeteren.

    

   Een WTW unit kopen is een uitstekende optie voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Dit systeem gebruikt warmte van afgevoerde lucht om verse lucht op te warmen voordat deze het huis binnenkomt, waardoor de efficiëntie van het verwarmingssysteem wordt verhoogd. Ook het kiezen van het juiste ventilatie- of klimaatbeheersingssysteem hangt af van uw specifieke behoeften en de structuur van de woning. 

    

   Werken naar een duurzame leefomgeving

   Met bovenstaande tips kun je eenvoudig aan de slag om uw bestaande woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Door te investeren in isolatie, zonnepanelen, LED-verlichting, waterbesparing en ventilatie, draagt u bij aan een schoner milieu en bespaart u op de energie- en waterrekening. Een duurzame woning is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het welzijn van de bewoners. De comfortabele leefomgeving en gezonde lucht in huis dragen bij aan een hogere kwaliteit van leven.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »