• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 14 Maart 2023

   Tips voor energiezuining wonen

   In deze tijd van klimaatverandering wordt het steeds belangrijker om zuinig om te gaan met energie. Dat begint al bij uw eigen huis! Als u energie bespaart, bespaart u niet alleen geld, maar ook het milieu. En misschien nog wel belangrijker: een energiezuinig huis is meestal een comfortabel huis. Maar hoe maakt u uw woning energiezuinig? In dit artikel geven wij u een aantal handige tips die u kunnen helpen bij het energiezuinig wonen.

    

   1. Begin bij de kleine dingen

   De kleine dingen kunnen vaak een groot verschil maken. Door bijvoorbeeld de oplader van uw telefoon uit het stopcontact te halen als deze niet gebruikt wordt, bespaart u al energie. Ook het uitzetten van de tv en pc loont: apparaten die op stand-by staan verbruiken namelijk nog steeds energie. Probeer ook zoveel mogelijk led-lampen te gebruiken en gebruik een waterbesparende douchekop voor het besparen van water.

    

   2. Pak tocht aan

   Tocht is ongemakkelijk en zorgt ervoor dat je meer moet stoken. Het is belangrijk om tochtgaten te vinden, bijvoorbeeld langs deuren en ramen. Kit en kitranden kunnen hierbij helpen, en het plaatsen van tochtstrips. Een tochtstrip doe je gemakkelijk zelf en is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. Door slim met uw verwarming om te gaan kunt u flink besparen op de energiekosten. Concentreer daarom warmtevoorziening in alleen die ruimtes waarin u meestal aanwezig bent en sluit alle andere deuren af. Hierdoor wordt er zo min mogelijk gas verspild! Volgens Milieu Centraal kan dit jaarlijks binnen een gemiddelde woning tot 300 m3 gas schelen.

    

   3. Investeer in goede isolatie

   Goede isolatie is onmisbaar voor een energiezuinig huis. Als het huis goed geïsoleerd is, houdt het warmte beter vast en hoef je minder te stoken. Isolatie kunt u aanbrengen bij de ramen maar ook in de muren en het dak. Er zijn verschillende soorten isolatie met elk hun eigen voor- en nadelen. Laat u hier alvorens goed over informeren door een isolatiespecialist.

    

   4. Kies voor duurzame oplossingen

   Kies zoveel mogelijk voor duurzame oplossingen als het gaat om energie en gebruik van materialen. Neem bijvoorbeeld zonnepanelen of een elektrische boiler. Met zonnepanelen wekt u zelf stroom op en met een zonneboiler kunt u warm water opwekken. Ook is het verstandig om energiezuinige apparatuur in huis te gebruiken. Er zijn steeds meer apparaten te koop met een A- of A+++ label, en deze verbruiken minder stroom. Maakt u gebruik van een vloerverwarming thermostaat? Draai uw thermostaat 's nachts terug naar 15 graden. Dat bespaart al zo'n 125 m3 gas per jaar!

    

   5. Denk aan de lange termijn

   Een energiezuinig huis vraagt om een investering, maar op de lange termijn kan het je veel opleveren. Je bespaart op je energierekening en je waarde van je woning stijgt. Daarnaast is duurzaamheid een investering in de toekomst: het geeft je een goed gevoel dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu.

    

   6. Maak de overstap naar LED-verlichting

   LED-lampen zijn tot 90% energiezuiniger dan traditionele gloeilampen en gaan veel langer mee. De overstap naar LED-verlichting in je hele huis is een eenvoudige manier om energie te besparen.

    

   7. Wees slim met water

   Het verminderen van je watergebruik heeft ook een positieve impact op je energierekening. Waterbesparende douchekoppen, kranen en dual-flush toiletten kunnen het waterverbruik aanzienlijk verminderen. 

    

   Ga voor een energzuinige leefomgeving

   Er zijn veel manieren om energiezuiniger te wonen. Elk huis is weer anders, dus het kan zijn dat niet elke tip voor jouw woning van toepassing is. Maar kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben, dus begin bijvoorbeeld bij het uittrekken van stekkers en het dichten van tochtgaten. Overweeg daarnaast investeringen als isolatie, zonnepanelen en boilers. Samen kunnen we zo bijdragen aan een beter milieu voor ons allemaal.

    

   Bij 123InstallatieMaterialen werken graag toe naar een energiezuinige wereld. Dit doen we met een breed assortiment aan installatiematerialen. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming voor een aangename temperatuur in huis. Daarnaast hebben we een breed assortiment aan boilers. Denk daarbij aan een doorstroomboiler, staande boiler of close in boiler. Ontdek welke producten passen bij uw situatie! Bij vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »