• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 20 September 2021

   Tips voor duurzaam verwarmen in huis

   Naast dat het lekker warm is in huis, wilt u ook graag besparen om uw energie. Er zijn verschillende manieren om te besparen op uw verwarming. Het voordeel hiervan is dat u financieel meer overhoudt en alsnog kunt genieten van een aangename temperatuur. Om die reden geven wij als vloerverwarmingsspecialist een aantal tips over het duurzaam verwarmen in huis.

    

   Hoeveel kunt u besparen?

   Hoeveel u kunt besparen op verwarming hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er verschillen in kosten voor oude en nieuwe huizen. Factoren die daarin meespelen zijn isolatie en het soort woning dat u heeft. Een besparing kan wel oplopen tot zo'n €1.5000 per jaar. Dus een goede reden om enkele tips toe te passen.

    

   Bespaartips

   Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om uw verwarming in huis te verduurzamen. Kijk goed of de tips toepasbaar voor uw situatie.

    

   1. cv-ketel

   Om geen energie te verspillen is het allereerst van belang dat uw cv-ketel goed is afgesteld. De pomp verbgruikt een hoop stroom. Indien uw cv-pomp instelbaar is, adviseren wij deze op de zo laag mogelijkste stand te zetten. De cv-ketels van tegenwoordig regelen dit automatisch. Laat een specialist de cv-ketel regelmatig onderhouden. Zo verkleint u de kans op storingen en gaat uw cv-ketel langer mee. Voor de optimale warmte is het belangrijk. Wilt u een elektrische cv ketel kopen voor een duurzaam leefklimaat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

    

   2. Thermostaat

   Een eenvoudige manier om duurzaam te verwarmen is het verlagen van de temperatuur wanneer u niet thuis bent. Dit kunt u doen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een slimme elektrische vloerverwarming thermostaat. Ook zijn er andere thermostaten beschikaar die op afstand te bedienen zijn. Door hier slim gebruik van te maken kunt weer iets besparen.

    

   3. Ventilatie

   Wanneer er geen goede ventilatie aanwezig is, blijft er vochtige lucht over in de ruimte. Vochtige lucht heeft meer moeite met verwarmen dan droge lucht. Het kost dus meer tijd en energie om vochtige lucht te verwarmen. Zorg er daarom voor dat uw ruimte goed geisoleerd is voor meer droge lucht een betere verwarming.

    

   4. Isolatie

   Een van de belangrijkste factoren voor het besparen van energie is het hebben van een goed ventilatie. Een goed geisoleerd huis zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Heeft u elektrische vloerverwarming? Dan raden wij aan om elektrische vloerverwarming folie te gebruiken voor een maximaal resultaat. Ook zorgt reflectiefolie ervoor dat de warmte effectiever vastgehouden kan worden.

    

   5. Sluit deuren

   Door de deuren in huis te sluiten in ruimtes waar u veel bent behoudt u de warmte. Dit kan wel zo'n 200 euro per jaar besparen. Als tip kunt u gebruik maken van een deurdranger die de deur automatisch sluit. Door gordijnen dicht te houden, zorgt u er daarnaast voor dat de warmte in huis blijft. Maak gebruik van de zon op koude dagen door de gordijnen op te trekken en het licht binnen te laten.

    

   6. Maak gebruik van zonnepanelen

   Een van de meest duurzame manieren om uw huis te verwarmen is door middel van zonnepanelen. Door het gebruik van zonnepanelen kunt u de energie die u gebruikt om te verwarmen zelf opwekken. Het is daarom ook een zeer milieuvriendelijke oplossing. Het is echter een investering op de korte termijn, maar op de lange termijn bespaart u hier wel flink op.

    

   Uw specialist in verwarming

   Na het lezen van de tips kunt u deze zelf toepassen om duurzaam te verwarmen in huis en kosten te besparen. Wij 123InstallaiteMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verwarming en ventilatie. Denk daarbij aan producten als een elektische verwarmingsmat, vloerverwarmingsbuizen of een slimme badkamer ventilator om uw vochtige ruimte droog te houden. Met onze kennis bieden we u graag het advies dat past bij uw situatie. Heeft u vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen!

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking