• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 26 November 2021

   Tips voor besparen met een pompschakelaar in de zomer

   Wanneer u beschikt over vloerverwarming wilt u natuurlijk dat het in de winter lekker warm is in de ruimte. In de zomer is deze warmte een stuk minder nodig. Een ideale tijd dus om te besparen op kosten verwarmingskosten. In dit blog geven we een aantal tips over hoe u tijdens de warme zomerdagen energie kunt besparen met een pompschakelaar.

    

   Besparen met een pompschakelaar

   Wanneer u beschikt over een cicrulatiepomp blijft dit systeem constant draaien om ervoor te zorgen dat het warme water door de vloerverwarmingsbuizen kan stromen. Niet heel duurzaam en kostenverhogend. Met een pompschakelaar zorgt u ervoor dat de vloerverwarming niet 24/7 op volle touren draait aangezien de pompschakelaar de circulatiepomp uitschakelt. Dit is namelijk niet nodig tijdens de zomer.

    

   Vloerverwarming volledig uitschakelen

   Een andere kostenbesparende optie is het volledig uitschakelen van de vloerverwarming. Dit brengt wel wat risico's met zich mee. Wanneer de pomp na lange tijd van stilstand weer wordt aangezet, is de kans groot dat de pomp vast komt te zitten. Dit kan onnodige kosten met zich meebrengen. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een pompschakelaar die de vloerverwarming elke 24 uur even aan zet. Deze pompschakelaar in eenvoudig te installeren. Wilt u de ruimte weer snel opwarmen nadat de vloerverwarming lang uit heeft gestaan? Dan kan dat veel energie kosten. Zorg er daarom voor dat de vloerverwarming geleidelijk warm wordt.

    

   Bestel bij uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen delen we graag kennis over verwarming. Daarnaast bieden we een ruim assortiment aan watergedragen en elektrische vloerverwarming voor een aangename temperatuur in huis. Wilt u ook besparen op uw vloerverwarming? Of heeft u vragen? Neem een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op.

    

    

   • Martin H. Overweg

    Geplaatst op dinsdag 31 januari 2023 11:20

    Ik heb een vloerverwarming met een verdeel unit en warmtepomp al 30 jaar.
    Ik wil zelf een pompschakelaar plaatsen op een dus bestaande vloerverwarming
    Kan dit met de door u leverbare pompschakelaar .?

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking