• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 24 April 2023

   Tips hoe je thuis water kunt besparen met een boiler

   We zijn ons er niet altijd van bewust, maar we verspillen water. Dagelijkse activiteiten zoals het wassen van de handen, het douchen en de was doen, verbruiken veel water. Wij Nederlanders gooien duizenden liters water per dag weg zonder te weten hoe we water kunnen besparen. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van manieren om water te besparen in huis en op lange termijn geld te besparen op de waterrekening. Bijvoorbeeld met een boiler. In deze blogpost delen we enkele tips om thuis water te besparen.

    

   Investeer in een efficiënte boiler

   Moderne boilers zijn ontworpen om energie-efficiënter te zijn dan hun oudere soortgelijke. De aankoop van een efficiënte boiler kan de hoeveelheid water en energie die u verbruikt aanzienlijk verminderen. Investeer in een boiler met een energielabel van A of hoger om uw waterverbruik te beperken en de rekeningen te verlagen.

    

   Kies de juiste grootte van de boiler

   Wanneer u een nieuwe boiler koopt, is het belangrijk om te weten wat de behoeften van uw huishouden zijn. Een boiler die te groot is, verbruikt onnodig veel energie en een boiler die te klein is, levert niet voldoende warm water. Kies de juiste grootte van de boiler om ervoor te zorgen dat u niet onnodig veel water verbruikt en geld verspilt. Er zijn namelijk verschillende soorten boiler voor verschillende soorten situaties. Zo kunt u kiezen voor een staande boiler, close in boiler of doorstroomboiler en meer. Afhankelijk van de sitautie kiest u voor een boiler die bij u past en voldoende water bespaart.

    

   Onderhoud uw boiler

   Boilers moeten minimaal één keer per jaar worden onderhouden om efficiënt te blijven werken. Vuil en kalkafzettingen kunnen de werking van de boiler verminderen en het verbruik van water verhogen. Zorg ervoor dat jouw boiler regelmatig wordt onderhouden om onnodig waterverbruik te voorkomen.

    

   Verminder de temperatuurinstelling van de boiler

   Het verminderen van de temperatuurinstelling van uw boiler met slechts enkele graden kan een grote impact hebben op het verbruik van water en energie. De meeste boilers hebben een standaardinstelling van 60 graden celsius, maar u kunt deze instelling verlagen naar 50 graden celsius om water en energie te besparen.

    

   Extra tips

   Naast dat boilers bijdragen aan de besparing van water in huis zijn er ook andere methodes om water te besparen. Hieronder lichten we er een aantal toe.

    

   Installeer een waterbesparende douchekop en toilet

   Waterbesparende douchekoppen en toiletten kunnen het waterverbruik thuis aanzienlijk verminderen. Een normale douche verbruikt 8 tot 10 liter water per minuut, terwijl een waterbesparende douchekop slechts 5 tot 7 liter water per minuut verbruikt. Een goed toilet bespaart ook aanzienlijk water met elke spoelbeurt.

    

   Beperk de tijd die je besteedt aan douchen

   Een andere manier om water te besparen in huis is door de tijd die je besteedt aan douchen te beperken. Elke minuut die je korter doucht bespaart ongeveer 10 liter water. Houd de douchetijd dus beperkt en je bespaart jaarlijks honderden liters water.

    

   Gebruik de vaatwasser en wasmachine efficiënt

   De vaatwasser en wasmachine zijn grote waterverbruikers in huis. Probeer deze apparaten efficiënter te gebruiken om water te besparen. Volle ladingen gebruiken in plaats van gedeeltelijke ladingen kan hierbij helpen. Gebruik ook de eco-modus om het waterverbruik te verminderen.

    

   Specialist in boilers

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan boilers om uw woning te voorzien van grote hoeveelheden warm water op een duurzame manier. Zo kunt u bij niet alleen bij ons terecht voor de close in boiler, doorstroomboiler of staande boiler, maar u kunt bij ons ook een grote boiler of warmtepompboiler kopen. Kortom, een ruim aanbod aan verschillende soorten boilers die passen bij uw woonsituatie. Heeft u vragen over het kiezen van de juiste boiler? Neem dan gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »