• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Herish - Donderdag 19 Mei 2024

   Subsidie vloerverwarming in 2024: alles wat u moet weten

   Als huiseigenaar bent u wellicht op zoek naar manieren om uw woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Eén van de meest effectieve maatregelen die u kunt nemen, is het installeren van vloerverwarming. Niet alleen biedt vloerverwarming een prettig comfort, maar het kan ook bijdragen aan een lagere energierekening en duurzamere leefomgeving. In 2024 zijn er diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar die het voor u voordeliger maken om vloerverwarming te installeren. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over de subsidie voor vloerverwarming in 2024.

    

   Wat is vloerverwarming?

   Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij warm water door vloerverwarmingsbuizen onder de vloer circuleert of waarbij elektrische elementen de vloer verwarmen. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder koude plekken. Een thermostaat regelt de temperatuur, wat zorgt voor gelijkmatige warmteverspreiding. Het systeem werkt efficiënter dan traditionele radiatoren, waardoor het energieverbruik vermindert.

    

   Waarom kiezen voor vloerverwarming?

   Energie-efficiëntie

   Vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur dan conventionele verwarmingssystemen, wat betekent dat het minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te leveren. Dit resulteert in een lagere energierekening en een vermindering van uw CO2-uitstoot.

    

   Comfort

   Het meest opvallende voordeel van watergedragen en elektrische vloerverwarming is het verhoogde comfortniveau. De warmte komt gelijkmatig uit de vloer, waardoor er geen koude plekken in de kamer zijn. Uw voeten blijven warm, zelfs op koude dagen.

    

   Ruimtebesparing

   Omdat vloerverwarming onder de vloer wordt geïnstalleerd, zijn er geen radiatoren of andere zichtbare verwarmingsapparaten nodig. Dit geeft u meer vrijheid bij de inrichting van uw woning.

    

   Verhoogde woningwaarde

   Duurzame en energiezuinige oplossingen zoals vloerverwarming kunnen de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers zien vloerverwarming vaak als een aantrekkelijke toevoeging.

    

   Subsidie voor vloerverwarming in 2024

   In 2024 zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar voor huiseigenaren die willen investeren in vloerverwarming. De overheid stimuleert duurzaamheidsmaatregelen door middel van subsidies en financiële regelingen. Hieronder bespreken we de belangrijkste subsidiemogelijkheden.

    

   Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

   De ISDE-subsidie is bedoeld voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en biedt financiële ondersteuning voor de aanschaf van duurzame verwarmingssystemen, waaronder vloerverwarming. Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

    

   • De installatie moet uitgevoerd worden door een erkend installateur.
   • De vloerverwarming moet voldoen aan de minimale technische eisen die zijn vastgesteld door de overheid.
   • U moet de subsidieaanvraag indienen voordat de installatie plaatsvindt.

    

   Gemeentelijke subsidies

   Naast landelijke subsidies bieden veel gemeenten aanvullende financiële ondersteuning voor duurzame maatregelen. Deze subsidies verschillen per gemeente, dus het is belangrijk om contact op te nemen met uw lokale gemeente om te informeren naar de beschikbare opties.

    

   Belastingvoordelen

   Sommige investeringen in energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor belastingvoordelen. Dit kan variëren van een verlaagd BTW-tarief tot aftrekposten op uw inkomstenbelasting.

    

   Hoe vraagt u de subsidie aan?

   Het aanvragen van de subsidie voor vloerverwarming kan een complex proces zijn, maar met de juiste voorbereiding kunt u het eenvoudig doorlopen. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

    

   Voorbereiding: Verzamel alle benodigde informatie en documenten, zoals offertes, technische specificaties van de vloerverwarming en bewijs van installatie door een erkend installateur. 

    

   Aanvraag indienen: Dien uw subsidieaanvraag online in via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of de website van uw lokale gemeente.

    

   Beoordeling: Uw aanvraag wordt beoordeeld door de betreffende instantie. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

    

   Toekenning: Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een subsidiebeschikking en wordt de subsidie uitgekeerd. Vervolgens kunt u kijken naar een vloerverwarming set.

    

   Vloerverwarming met een subsidie?

   Vloerverwarming is een uitstekende keuze voor huiseigenaren die hun woning comfortabeler, energiezuiniger en duurzamer willen maken. Met de beschikbare subsidies in 2024 wordt het installeren van vloerverwarming financieel aantrekkelijker. Door gebruik te maken van de ISDE-subsidie, gemeentelijke subsidies en belastingvoordelen, kunt u de kosten verlagen en profiteren van de vele voordelen die vloerverwarming biedt. Begin vandaag nog met de voorbereidingen en maak uw woning klaar voor een duurzame toekomst.

    

   Heeft u vragen of wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder op weg naar een comfortabele en duurzame woning.

    

   Specialist in vloerverwarming

   Bij 123InstallatieMaterialen vindt u een breed scala aan verschillende verwarmingsproducten. Ons aanbod omvat onder meer vloerverwarmingsbuizen, een vloerverwarming verdeler en een geavanceerde elektrische vloerverwarming thermostaat. Daarnaast bieden we elektrische radiatoren die voor extra comfort in uw huis zorgen. Met onze deskundige adviezen en kwaliteitsproducten zorgen wij ervoor dat uw verwarmingsbehoeften volledig worden vervuld.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking