• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 26 September 2023

   Stappenplan voor duurzame verwarming: isoleer, kies de juiste installatie en meer

   Verwarming is een belangrijk aspect van ons dagelijks leven, maar het kan ook een enorme energievreter zijn. De traditionele manieren om onze huizen te verwarmen, zoals gas, olie en elektriciteit, zijn niet erg duurzaam en hebben negatieve gevolgen voor het milieu. Gelukkig zijn er manieren om duurzamer te verwarmen zonder in te leveren op comfort. In dit artikel bespreken we een stappenplan voor duurzame verwarming.

    

   Isoleer uw huis

   Voordat u begint met het installeren van een nieuwe duurzame verwarmingsinstallatie, is het van belang om uw huis goed te isoleren. Een goed geïsoleerd huis verliest namelijk minder warmte en houdt de warmte beter vast. Het isoleren van uw huis is daarom een belangrijke eerste stap in het creëren van een duurzamere woning. Zorg voor isolatie van uw dak, vloer, muren en ramen.

    

   Kies de juiste verwarmingsinstallatie

   Er zijn verschillende soorten duurzame installaties waarmee u uw huis kunt verwarmen. U kunt een warmtepompboiler kopen, een zonneboilersystemen in huis halen of kiezen voor elektrische vloerverwarming. Dit zijn relatief duurzame producten en kunnen uw energierekening flink verlagen in vergelijking met traditionele systemen. Een ander goed alternatief is bijvoorbeeld infraroodverwarming. Hierbij verwarmt u de objecten in uw huis in plaats van de lucht, wat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat en een lager energieverbruik.

    

   Overweeg een passiefhuis

   Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een optimaal winter- en zomercomfort. Passiefhuizen zijn ontworpen om volledig te werken zonder traditionele verwarmings- of koelingsinstallaties en maken gebruik van passieve methoden om de warmte vast te houden. Het passiefhuis-ontwerp omvat een uitgebreide isolatie, zodat er minder warmte ontsnapt, maar ook ventilatie, ventilatieverwarming en zonwering. Dit ontwerp draagt bij aan een duurzaam energieverbruik.

    

   Zorg voor een energiezuinige verwarming

   U kunt ook investeren in een energiezuinige verwarming. Moderne verwarmingen hebben functies zoals modulerende branders en thuiszonne-energieopwekking om uw woning en water efficiënter te verwarmen. Deze nieuwe technologieën kunnen uw energierekening verlagen en uw huis duurzamer maken.

    

   Stem uw verwarming af op uw dagelijkse levensstijl

   Zorg ervoor dat u de verwarming afstemt op uw dagelijkse levensstijl. Schakel de verwarming bijvoorbeeld uit of draai het lager wanneer u weg bent. Door de temperatuur te verlagen met één graad kunt u al 6% besparen op uw energiekosten. Gebruik ook slimme systemen als een MAGNUM vloerverwarming thermostaat in combinatie met MAGNUM vloerverwarming. Dit systeem maakt het mogelijk om uw verwarming op afstand te bedienen, zodat u uw huis altijd comfortabel en duurzaam kunt houden en torenhoge energierekeningen vermijd. 

    

   Overweeg een warmtepomp

   Warmtepompen zijn een alternatieve manier om uw huis te verwarmen, en ze worden steeds populairder in duurzame verwarmingsstrategieën. Een warmtepomp onttrekt warmte-energie aan de lucht buiten uw huis en verplaatst deze naar binnen om uw huis te verwarmen. Ze zijn ongelooflijk energiezuinig en kunnen u geld besparen op je energierekening. Het installeren van een warmtepomp kan duur zijn, maar op de lange termijn is het een goede investering.

    

   De luchtkwaliteit verbeteren

   Duurzame verwarming is meer dan alleen de manier waarop je je huis verwarmt. Het gaat daarbij ook om de luchtkwaliteit. Je kunt de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren door een ventilatiesysteem toe te voegen dat muffe lucht, stof en verontreinigende stoffen efficiënt en effectief kan verwijderen. In combinatie met uitstekende isolatie en een of warmtepomp kun je een huis creëren dat zowel duurzaam als comfortabel is.

    

   Op naar een duurzame toekomst

   In dit artikel hebben we een aantal stappen besproken die u kunt nemen om uw huis duurzaam te verwarmen. Door uw huis goed te isoleren, de juiste verwarmingsinstallatie te kiezen, een passiefhuis te overwegen en te zorgen voor energiezuinige verwarming, kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Vergeet niet uw verwarming af te stemmen op uw dagelijkse levensstijl en gebruik te maken van slimme technologieën om energie te besparen. Maak gebruik van deze stappen en geniet van een warm en comfortabel huis terwijl u werkt aan een duurzame toekomst.

    

   Uw verwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen houden we ons dagelijks bezig duurzame verwarming. Zo zijn we gespecialiseerd in vloerverwarming, boilers, ventilatie en airconditioning. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste materialen voor in huis? Wij geven graag deskundig advies over onze materialen. Neem gerust contact met ons op voor vragen.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking