• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Vrijdag 27 September 2021

      Kan stadsverwarming in combinatie met vloerverwarming?

      Steeds meer mensen maken de keuze om vloerverwarming in huis te nemen. Niet gek aangezien vloerverwarming vele voordelen met zich meebrengt. Het zorgt voor een aangename temperatuur bij de voeten en kan op lange termijn kosten besparen. Meestal wordt vloerverwarming aangesloten op een verwarmingsketel. Maar hoe werkt dat precies met stadsverwarming? Dat leggen we u uit.

       

      Wat is stadsverwarming?

      Bij stadsverwarming wordt een aantal woningen voorzien van een bepaalde warmtebron. Vaak gaat het hier om restwarmte van elektriciteitscentrales of andere industrieën. Deze warmte wordt verspreid over verschillende woningen en wordt via een ondergronds leidingnet naar een woning geleid. Dit is een vrij milieuvriendelijke manier om huizen te verwarmen, omdat men hiermee voorkomt dat warmte verloren gaat. Daarnaast het vrij eenvoudig aangezien u niet hoeft om te kijken naar een cv-ketel. Verder is stadsverwarming veiliger omdat er geen gasleidingen in de woning aanwezig zijn.

       

      Vloerverwarming met stadsverwarming

      Mensen met stadsverwarming hebben geen verwarmingsketel. Maar dat wil nog niet zeggen dat er geen vloerverwarming geplaatst kan worden. Het combineren van vloerverwarming met stadsverwarming is mogelijk wanneer er rekening wordt gehouden met een aantal zaken.

       

      Per aanbieder zijn er namelijk specifieke eisen gesteld waaraan een vloerverwarming verdeler moet voldoen. Veel voorkomende aandachtspunten zijn:

       

      Een begrenzer op de retour. Hiermee wordt de temperatuur geregeld die terug gestuurd wordt naar de fabriek.

      Een terugslagklep in de verdeler. Hierdoor voorkomt men dat heet water direct van de aanvoer, naar de retour stroomt. De vloerverwarming verdeler zal dus afgestemd moeten zijn op het type stadsverwarming in uw woonplaats.

       

      De voordelen van stadsverwarming in combinatie met vloerverwarming

      De combinatie van stadsverwarming en vloerverwarming heeft verschillende voordelen. Het systeem werkt door de warmte van de stadsverwarming naar het warmwaterreservoir van de vloerverwarming te leiden. Dit warme water circuleert vervolgens door het verwarmingssysteem van de vloer en zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmte.

       

      Een ander voordeel van deze combinatie, is dat het systeem minder warmte verliest dan conventionele verwarming. Dit komt omdat de vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte, waardoor de warmte vanaf de vloer rechtstreeks naar de omgeving wordt overgebracht. Dit resulteert in een hogere efficiëntie van het systeem en lagere energierekeningen.

       

      Wat kost vloerverwarming in combinatie met stadsverwarming?

      De kosten kunnen sterk van elkaar verschillen. Dit heeft te maken met het aantal vierkante meters dat verwarmd moet worden. Ook heeft de prijs invloed op het type vloerverwarming. Zo kunt u gebruik maken van watergedragen vloerverwarming of elektrische vloerverwarming. Om een beter beeld te geven van de kosten leest u de onderstaande tabel.

       

      Soort vloerverwarmingBijzonderhedenPrijs per m2
      BijverwarmingDe kou wordt uit de vloer gehaald, maar deze zal niet egaal warm zijn, 20 – 180 m2€38  – €12
      Uitgebreide bijverwarmingLekker warme vloeren, maar ze kunnen de ruimte niet alleen opwarmen, 15 – 135 m2€50 – €15
      Vloerverwarming met radiatorenVloerverwarming als hoofdverwarming, met enkele radiatoren om bij te springen, 10 – 90 m2€75 – €25

       

      Uw verwarmingsspecialist

      Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verwarming, ventilatie en sanitair. Denk daarbij aan vloerverwarmingsbuizen, een slimme MAGNUM vloerverwarming thermostaat of isolatie voor de beste temperatuur in huis. Met onze kennis en ervaring geven we graag advies bij het maken van de juiste keuze. Heeft u vragen. Neem dan gerust contact met ons. Wij staan u graag te woord.

       

      Vloerverwarming offerte

      • Gijs onvlee

        Geplaatst op zondag 10 maart 2024 12:32

        Op uw site krijg ik al een heel goed beeld wat het inhoud en hoe het werkt. Graag zou ik nog extra informatie willen over vloerverwarming van mijn woning in Amsterdam op de beganegrond dat gebruik maakt van stadsverwarming en waar ik op moet letten en wat wel kan en niet mogelijk is

        Alvast bedankt

      Toon meer

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking