• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 25 Mei 2021

   Is vloerverwarming duurzaam?

   Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in ons leven. Dit zien we regelmatig terug in onze duurzame levensstijl, waarbij we bewust omgaan met energie. Dit gebeurt ook in in huizen. Denk daarbij aan de keuze voor vloerverwarming. Vloerverwarming wordt steeds meer toegepast om een ruimte te verwarmen. Maar is vloerverwarming wel duurzaam?

    

   Wat is vloerverwarming?

   Vloerverwarming is een systeem waarbij de warmte gelijkmatig van onder de vloer wordt verspreid. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, zoals door middel van watergedragen systemen (hydronische systemen) of elektrische systemen.

   Voordelen van vloerverwarming

   • Energie-efficiëntie: vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte, wat de temperatuur op een consistente manier reguleert en oververhitting voorkomt.
   • Kosteneffectief: het kan helpen om de energierekening te verlagen omdat het bij lagere temperaturen dan traditionele radiatoren efficiënt verwarmt.
   • Zichtbaarheid: er zijn geen zichtbare radiatoren, wat meer ruimte en een strakker interieurontwerp mogelijk maakt.

    

   Energieverbruik

   Allereerst is elektrische vloerverwarming is in aanschaf goedkoper dan traditionele vloerverwarming. Omdat vloerverwarming zich geleidelijk verspreid zijn valen de kosten daarnaast een stuk lager uit dan bij een centrale verwarming. De isolatie van uw ruimte heeft ook effect op het energieverbruik van uw vloerverwarming. Hoe slechter de ruimte is geisoleerd, des te meer warmte verloren gaat. Dit leidt vaak tot een hogere rekening.

    

   Wij adviseren om een pompschakelaar te plaatsen die alleen in het vloerverwarmingssyteem wordt toegelaten op het moment dat de temperatuur beneden een bepaalde waarde komt, in plaats van continue isolatie. Zo wordt de circulatiepomp uitgeschakeld wanneer er voldoende warmte is. Naast dat dit stuk minder energie kost, is het ook nog beter voor het milieu.

    

   Duurzaamheid vloerverwarming

   Is vloerverwarming dan ook duurzaam? Ja, vloerverwarming is een zeer duurzame optie! Dit omdat het de warmte geleidelijk verspreid wordt en de temperaturen minder hoog oplopen dan bij een reguliere radiator. Vloerverwarming heeft namelijk minder graden graden nodig om de ruimte te voorzien van een aangename ruimte. Voor een duurzame keuze kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Deze vloerverwarmingssystemen zorgen voor een aangenaam leegklimaat. 

    

   Een combinatie van vloerverwarming en zonnenpanelen, groene stroom of windenergie is een van de meest duurzame mogelijkheden. Daarnaast is vloerverwarming ook nog gezonder, aangezien er een betere regulatie is van de luchtvochtigheid en uw ruimte hygiënischer blijft. Een andere duurzame optie is het nemen van een warmtepomp. De warmtepomp haalt namelijk warmte uit de buitenlucht of bodem.

    

   Vloerverwarming een goede optie?

   Als vloerverwarmingsspecialist adviseren wij om vloerverwarming in huis te nemen. Niet alleen omdat het een duurzame optie is, maar ook omdat het kosten bespaard in aanschaf en gebruik. Heeft u vragen over vloerverwarming? Dan geven wij u uiteraard graag advies. Met onze kennis en ervaring helpen we u bij het maken van de juiste keuze voor vloerverwarming. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan hoogwaardige vloerverwarmingsproducten. Denk daarbij aan een MAGNUM verwarmingsmat, MAGNUM Heatboard of toebehoren.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking