• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza - Donderdag 30 April 2024

   Installatie en onderhoudstips voor doorstroomboilers: maximaliseer uw prestaties

   Het installeren van een doorstroomboiler kan een slimme keuze zijn. Doorstroomboilers, ook bekend als onmiddellijke, continue of elektrische boilers, zijn compacte en efficiënte systemen die water alleen verwarmen als u het echt nodig heeft. Dit artikel is bedoeld om huiseigenaren en enthousiaste klussers te helpen bij het begrijpen van de voordelen van doorstroomboilers, hun installatie- en onderhoudsbehoeften, en hoe u de prestaties van uw doorstroomboilers op de lange termijn kunt maximaliseren.

    

   De voordelen van doorstroomboilers

   Doorstroomboilers zijn de perfecte oplossing als je een constante stroom warm water nodig hebt, maar geen groot extra toestel wilt installeren dat kostbare ruimte in beslag neemt. Enkele onmiskenbare voordelen zijn onder andere:

    

   • Energie-efficiëntie: Doorstroomboilers verwarmen het water alleen wanneer u het nodig heeft, zonder dat er energie verloren gaat door opslag in een tank. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.
   • Ruimtebesparing: Deze boilers zijn veel kleiner dan conventionele opslagtanks, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes zoals keukens, badkamers of zelfs kasten.
   • Onbeperkte warmwatervoorziening: In tegenstelling tot opslagtank-boilers, waar het warme water op kan raken als de tank leeg is, kunnen doorstroomboilers een ononderbroken stroom van warm water leveren.

    

   Voorbereidend werk voor de installatie

   Voordat u begint met het installeren van een doorstroomboiler, zijn er enkele basisstappen die u moet overwegen:

   Kies het juiste model

   Niet alle doorstroomboilers zijn gelijk, en de prestaties van die van u zullen afhangen van de grootte, het type en de efficiëntie ervan. De grootte van je huishouden en uw warmwaterbehoeften zijn sleutelfactoren bij het kiezen van het juiste model.

   Controleer de elektrische vereisten

   Doorstroomboilers werken op elektriciteit, dus u zal moeten controleren of uw elektrische systeem voldoende capaciteit heeft om de nieuwe boiler te ondersteunen. Raadpleeg een gekwalificeerde elektricien als u niet zeker bent.

   Plaatsing

   Bepaal de locatie van de doorstroomboiler zorgvuldig. Het moet binnen bereik van het elektrische paneel geplaatst worden en het liefst zo dicht mogelijk bij de wateraansluiting voor zowel warm als koud water. Het beste is om deze taak over te laten aan een professional.

    

   Stap-voor-stap installatie van een doorstroomboiler

   Een doorstroomboiler installeren is geen eenvoudige klus, maar het kan gedaan worden met de juiste kennis. Het volgende is een overzicht van de stappen die moeten worden gevolgd, hoewel het altijd het beste is om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt geïnstalleerd.

   Stap 1: Schakel de stroom uit

   Veiligheid staat voorop. Zorg dat de stroom volledig is uitgeschakeld voordat u begint met de installatie.

   Stap 2: Positie en markeer

   Bepaal de beste locatie voor de boiler en markeer de positie van de bevestigingsgaten.

   Stap 3: Installeer het sifon

   Een sifon helpt bij de waterverdamping en vereist een correcte installatie om lekkages te voorkomen. Zorg ervoor dat het correct is aangesloten op de afvoer.

   Stap 4: Monteer de boiler

   Bevestig de boiler stevig aan de muur op de gemarkeerde locaties en zorg ervoor dat deze waterpas staat.

   Stap 5: Verbind de watertoevoer

   Sluit de koud- en warmwaterleidingen aan op de juiste in- en uitvoerfittingen op de boiler.

   Stap 6: Elektrische aansluiting

   Sluit de elektriciteit correct aan volgens de specificaties van de fabrikant.

   Stap 7: Bevestig de drukregelaar

   De druk in de warmwaterleidingen kan sterk variëren. Zorg ervoor dat de drukregelaar correct is geïnstalleerd om de boiler te beschermen.

   Stap 8: Testen

   Voer een druktest uit op de leidingen en voer een warmwatertest uit om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

    

   Onderhoud van doorstroomboilers

   Een van de meest aantrekkelijke aspecten van doorstroomboilers is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Om de levensduur van uw boiler echter maximaal te benutten, zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt volgen:

    

   • Regelmatig schoonmaken: Stof en vuil kunnen de interne componenten van de boiler verstoppen. Maak de buitenkant regelmatig schoon en spoel de leidingen indien nodig door.
   • Ontkalken: Afhankelijk van de hardheid van het water kan kalkaanslag optreden, vooral op verwarmingselementen. Regelmatig ontkalken kan de prestaties verbeteren en de levensduur verlengen.
   • Veiligheidsventielen controleren: Deze belangrijke onderdelen zorgen ervoor dat de druk binnen de boiler niet te hoog wordt. Zorg ervoor dat de veiligheidskleppen regelmatig getest worden.

    

   Maximale prestaties uit de doorstroomboiler halen

   Gebruik kranen van hoge kwaliteit

   Goedkope of slecht onderhouden kranen kunnen lekken en drukverlies veroorzaken. Investeer in kranen van hoge kwaliteit en houd ze regelmatig in goede staat.

   Isoleer leidingen

   Door uw leidingen te isoleren, kan warm water zich sneller verplaatsen en wordt warmteverlies door de leidingen geminimaliseerd.

   Programmeer verwarmingstijden

   Als u een nieuwere doorstroomboiler heeft, overweeg dan om verwarmingstijden te programmeren om energie te besparen wanneer u het warme water niet nodig heeft.

    

   Specialist in boilers

   123InstallatieMaterialen is dé specialist als het gaat om boilers. Met een breed assortiment dat varieert van close-in boilers en doorstroomboilers tot staande boilers, grote boilers en warmtepompboilers. Zo bieden we voor iedere situatie een passende oplossing. Bij 123InstallatieMaterialen kunt u precies vinden wat u nodig heeft en een deskundig advies verwachten. Maak gebruik van onze expertise en laat u adviseren over de beste keuze voor uw specifieke behoeften. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking