• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Stan Buitenhuis - Vrijdag 29 April 2021

   Hoeveel vloerverwarmingsbuizen heb je nodig per vierkante meter?

   Binnen de wereld van de vloerverwarmingen leven veel bekende vraagstukken. Vraagstukken over de werking van vloerverwarming, welk merk exact aansluit op de net geplaatste badkamer en over de voor- en nadelen van vloerverwarming. Op deze vragen staat het antwoord vaak online. Een eitje voor de beginnende klusser zou je zeggen! Toch is er één hardnekkig vraagstuk waar men vaak geen antwoord op krijgt: Hoeveel vloerverwarmingsbuizen heb je nodig per vierkante meter?. Een vraagstuk dat, bij het niet oplossen, tot grote irritatie kan leiden onder de desbetreffende huisklusser. Gelukkig kan 123installatiematerialen dit vraagstuk met de expertise en jarenlange ervaring voor u oplossen. 

    

   Vloerverwarming als hoofdverwarming berekenen

   Vloerverwarming wordt in veel gevallen berekent als hoofdverwarming. Hoeveel vloerverwarmingsbuizen heb je nodig per vierkante meter? Wanneer vloerverwarming als hoofdverwarming wordt berekend is er geen extra verwarming van radiatoren of kachels nodig. De vloerverwarming neemt dit dan op zich. De vloerverwarming is in dat geval te bedienen met de thermostaat.

    

   Wanneer er voor deze optie wordt gekozen moeten de buizen minstens 15 centimeter uit elkaar worden gelegd, mits de woning goed geïsoleerd is. Wanneer de woning minder goed geïsoleerd is raadt 123installatiematerialen aan om de vloerverwarmingsbuizen 10 centimeter uit elkaar te leggen. Dit zorgt in het geval van mindere isolatie voor dezelfde warmte. In dit geval raadt 123installatiematerialen aan om de volgende vuistregel te hanteren: ‘1 vierkante meter vloeroppervlak = 8 meter vloerverwarmingsbuis’. 

    

   Vloerverwarming als bijverwarming berekenen

   De tweede optie is om de vloerverwarming als bijverwarming te berekenen. Een veel gekozen optie bij minder goed geïsoleerde huizen of bij verbouwingen van oudere woningen. Wanneer er voor deze optie gekozen wordt dienen de buizen 10 centimeter uit elkaar te liggen. In dat geval luidt de vuistregel ‘1 vierkante meter vloeroppervlak = 10 meter vloerverwarmingsbuis’. 

    

   Zo, weer een groot vraagstuk uit de wereld van de installatiematerialen en vloerverwarmingen opgelost. Daar staan we voor! Ben je benieuwd naar onze overige oplossingen op bekende vraagstukken of naar ons assortiment? Bekijk dan onze ruime assortiment aan installatiematerialen. We adviseren u graag bij het maken voor de juiste vloerverwarming in uw ruimte.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan vloerverwarmingsproducten. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming. Voor een aangename temperatuur kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Zo heeft u nooit meer last van koude voeten! Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »