• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 7 Juli 2021

   Hoeveel groepen bij vloerverwarming?

   Tegenwoordig is vloerverwarming moeilijk weg te denken in huishoudens. Het biedt comfortabele warmte en is bovendien energiezuinig. Maar hoe weet u hoeveel groepen er nodig zijn voor uw vloerverwarming? Met te weinig groepen krijgt namelijk niet het gewenste resultaat en met te veel groepen betaalt u weer te veel. In dit artikel leggen we uit hoeveel groepen u nodig heeft voor uw vloerverwarming.

    

    Hoeveel groepen per vierkante meter?

   Een groep in een vloerverwarmingssysteem is te vergelijken met een radiator in een centraal verwarmingssysteem. Dit betekent dat hoe meer groepen u heeft, des te meer warmte er geproduceerd kan worden. Het is belangrijk om te weten dat elke groep in een vloerverwarmingssysteem gelijk is aan ongeveer 100 vierkante meter vloeroppervlakte. Dit betekent dat een gemiddelde woonkamer van 50 vierkante meter ongeveer twee groepen nodig heeft.

    

   Waar moet ik rekening mee houden bij het bepalen van het aantal groepen?

   Naast de grootte van de kamer, zijn er nog andere factoren die meespelen bij het bepalen van het aantal groepen. Zo heeft de isolatie van de ruimte invloed op de warmtebehoefte. Een slecht geïsoleerde woning heeft meer warmte nodig dan een goed geïsoleerde woning. Daarnaast speelt ook de gewenste watertemperatuur een rol. Bij een hogere gewenste watertemperatuur heb je meer groepen nodig om hetzelfde warmtecomfort te bereiken.

    

   Bij het bepalen van het aantal groepen, is het ook belangrijk om te kijken naar de verdeling van de vloerverwarming. Het is aan te raden om niet meer dan 70% van de vloeroppervlakte in dezelfde groep te plaatsen. Dit zorgt namelijk voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de hele vloer. Als u te veel oppervlakte in dezelfde groep plaatst, kunnen er warmteverschillen ontstaan.

    

   Verder is het belangrijk om rekening te houden met de buisdiameter van de vloerverwarming. Een grotere buisdiameter zorgt namelijk voor een hogere doorstroming van het water, waardoor er minder groepen nodig zijn. Bij een kleinere buisdiameter is het juist nodig om meer groepen te plaatsen voor een goede warmteverdeling.

    

   Het bepalen van het aantal groepen voor uw vloerverwarming is maatwerk en het hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte van de ruimte, de isolatie, de gewenste watertemperatuur, de verdeling van de vloerverwarming en de buisdiameter. Het is daarom aan te raden om dit te laten berekenen door een specialist. Zo weet u zeker dat er optimaal gebruik wordt maakt van de vloerverwarming en u niet te veel betaalt.

    

   Advies nodig bij het leggen van vloerverwarming?

   Bij het leggen van vloerverwarming kunnen verschillende vragen opkomen. Denk bijvoorbeeld aan het type vloerverwarming waarvoor u moet kiezen. Wanneer u met een aangename temperatuur in huis wilt, dan kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Wij staan u graag te woord. Zo helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor elektrische vloerverwarming. Daarnaast bieden wij een breed assortiment aan installatiematerialen om uw ruimte volledig te voorzien van een aangename warmte. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »