Sluiten

Categorieën

Filters
  Thijme van Brakel - Maandag 1 Juli 2021

  Hoeveel groepen bij vloerverwarming?

  Bij de aanleg van vloerverwarming is het goed om te kijken naar de groepen. De groepen hebben betrekking op de manier waarop de vloerverwarming in een ruimte wordt aangelegd. Bij hoofdverwarming adviseren wij om 100mm afstand te houden tussen de buizen en bij bijverwarming 150mm. Belangrijk is om duidelijk in kaart te brengen hoeveel m2 vloeroppervlakte er voorzien moet worden van warmte.

   

  Vloerverwarming als hoofdverwarming

  Wanneer u kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming worden de buizen dicht op elkaar gelegd. Indien de woning goed geïsoleerd is, legt u de buizen 10 centimeter uit elkaar. Is uw ruimte minder goed geïsoleerd? Dan adviseren wij om de buizen 10 centimeter uit elkaar te leggen. In de situatie van hoofdverwarming kan iedere groep vloerverwarming 100 tot 120 meter buis bevatten. Elke groep kan in dit geval ongeveer 10 m² vloer verwarmen. Dat wil zeggen dat een ruimte van bijvoorbeeld 60 m2, zes groepen vloerverwarming nodig zal hebben.

   

  Vloerverwarming is als bijverwarming

  In het van geval van vloerverwarming als bijverwarming legt u de buizen 10 centimeter uit elkaar met een maximum van 15 centimeter. Bijverwarming zien we regelmatig bij woningen met een minder goede isolatie of bij een verbouwing van oudere woningen.

   

  Advies nodig bij het leggen van vloerverwarming?

  Bij het leggen van vloerverwarming kunnen verschillende vragen opkomen. Om die reden staan wij u graag te woord. Zo helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor elektrische vloerverwarming. Daarnaast bieden wij een breed assortiment aan installatiematerialen om uw ruimte volledig te voorzien van een aangename warmte. 

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »