• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 20 September 2021

   Hoe werkt infrarood verwarming?

   Er zijn verschillende manieren om een ruimte te voorzien van warmte. Denk daarbij aan verwarming via een cv-ketel of de radiator. Tegenwoordig maakt men ook gebruik van infrarood verwarming. In dit blog leggen we uit wat infrarood verwarming is en hoe het werkt.

    

   Wat is infrarood verwarming en hoe werkt het?

   Net als bij elektrische vloerverwarming wordt de warmte van infrarood opgewekt door middel van elektriciteit. Infrarood verwarming is net als stralingswarmte van de zon. U voelt het dus direct de aangename warmte zonder dat dit slecht is voor uw gezondheid. Dit komt omdat de infraroodstraling niet door de huid heen dringt. Infraroodstraling behoort namelijk tot de optische straling binnen het totale elektromagnetisch spectrum.

    

    

   Bij infrarood verwarming worden objecten in de ruimte verwarmt in plaats van de lucht. Het voordeel hiervan is dat de objecten de warmte langer vasthouden in tegenstelling tot het verwarmen van de lucht. Op die manier zorgt u ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Infraroodverwarming kan wordt aangesloten op het plafond of wand. Het voordeel van plafond infraroodverwarming, is dat de straling niet geblokkeerd wordt door de voorwerpen in de ruimte.

    

   Hoe wordt warmte verdeeld?

   Zoals u eerder heeft kunnen lezen wordt de warmte van infraroodverwarming verwarmt door je objecten in de ruimte. Bij traditionele verwarming werkt dit anders. Hier blijft de warmte hangen op verschillende hoogtes. Zo kan het aan het plafond bijvoorbeeld een aantal graden kouder zijn dan aan de grond. Dit is bij infraroodwarmte niet het geval. In de afbeelding hieronder wordt het verschil weergegeven tussen verwarming met convectie en infrarood.

    

    

   Wat zijn de kosten van infraroodpanelen?

   Het voordeel van infraroodpanelen is dat er weinig onderhoud nodig is en dat ze daarnaast lang mee gaan. Afhankelijk van het soort infraroodpaneel ligt de prijs op een gemiddelde van €200. De infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en is daarnaast eenvoudig te bedienen met een draadloze programmeerbare digitale klokthermostaat.

    

   Aandachtspunten bij de keuze voor infrarood verwarming

   Bij het overwegen van infrarood verwarming is het belangrijk om na te denken over de grootte van de ruimte, isolatie, en hoe u de ruimte gebruikt. Panelen moeten correct worden gedimensioneerd en geplaatst voor maximale efficiëntie en comfort.

    

   Infrarood verwarming iets voor u? 

   Infrarood verwarming vertegenwoordigt een innovatieve en renderende manier om uw huis te verwarmen en biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen en te kijken naar de specifieke behoeften van uw ruimte voordat je een beslissing neemt. Met de juiste toepassing kan deze technologie niet alleen een warm en comfortabel huis bieden, maar ook bijdragen aan een lagere energierekening.

    

   Uw specialist in verwarming

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verwarming en ventilatie. Daarnaast geven we met kennis het juiste advies om uw woning of pand te voorzien van verwarming of ventilatie. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking