• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 30 Oktober 2022

   Hoe werkt een warmtepompboiler?

   Bij het zoeken naar een boiler is de warmtepompboiler hoogstwaarschijnlijk op uw pad gekomen. De boiler heeft in de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt en is steeds vaker te vinden in de milieu vriendelijke huizen van tegenwoordig. Wij vertellen u alles wat u moet weten over de warmtepompboiler en hoe deze precies werkt.

    

   Wat maakt de warmtepompboiler milieuvriendelijk?

   De warmtepompboiler is aangesloten op elektriciteit waardoor gas buiten beschouwing blijft. Hierdoor is het mogelijk om het volledige verbruik van de boiler te compenseren met de opbrengst van zonnepanelen. Ideaal voor veel huishoudens met zonnepanelen. De warmte die de boiler genereert, wordt gehaald uit de binnen- en buitenlucht. Voor deze warmte betaalt u in principe niets. Wel kost het de boiler energie om de warme en koude lucht te scheiden. De koude lucht wordt afgestoten door de boiler en de warme lucht wordt gebruikt om het water te verwarmen. Zoals eerder beschreven is het belangrijk om goed over de locatie te denken van de boiler of een afvoerkanaal te plaatsen. Hierdoor koelt de ruimte niet te veel af waardoor de warmtepompboiler zijn rendement behoudt.

    

   Wat is de beste plek om de boiler te plaatsen?

   De warmtepompboiler haalt warme lucht uit de binnen- en buitenlucht om het water te verwarmen. In dit proces komt er koude lucht vrij dat direct wordt afgestoten door de boiler zelf. Het is dus belangrijk om er over na te denken waar je boiler wil plaatsen in verband met de afstotende koude lucht. U kunt de warmtepompboiler het beste op een plek plaatsen waar je niet vaak bent, denk bijvoorbeeld aan een kelder of een garage.

    

   U heeft ook de mogelijkheid om de koude lucht af te voeren via een afvoerkanaal. Zodra u bij installatie van de warmtepompboiler voor een afvoerkanaal kiest zorg je ervoor dat de ruimte waarin de boiler zich bevindt niet te koel wordt. Een afvoerkanaal is erg aan te raden omdat het rendement van de boiler anders daalt. In dat geval is er minder warme lucht in de kamer aanwezig waardoor de boiler meer energie verbruikt. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de locatie van de warmtepompboiler.

    

   Wat kost een warmtepompboiler ?

   Je wilt een warmtepompboiler kopen? De prijs hiervan kan verschillen tussen 2000 tot 3500 euro. Dit verschil zit vooral in de inhoud, duurzaamheid, energieverbruik en het merk van de boiler. Het is mogelijk om een premie aan te vragen voor het aanschaffen van een warmtepompboiler. Dit omdat de warmtepompboiler binnen het plaatje valt van de milieuvriendelijke toekomstplannen in de woonindustrie. Ontdek hierover vooraf de mogelijkheden.

    

   Wat te overwegen bij aankoop?

   Voordat je een warmtepompboiler aanschaft, zijn er verschillende zaken die u zich moet afvragen:

    

   • Grootte en capaciteit: hoeveel water verbruikt u dagelijks? De capaciteit van de boiler moet hierop afgestemd zijn.
   • Locatie: Warmtepompboilers hebben lucht nodig om te kunnen werken, dus overweeg waar het apparaat geplaatst zal worden.
   • Energiebron: Sommige modellen kunnen gecombineerd worden met zonnepanelen voor nog meer efficiëntie.
   • Subsidies: Er zijn regeringssubsidies beschikbaar in veel gebieden om de initiële investering van duurzame technologieën te compenseren.

    

   Koop een boiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een ruim assortiment aan boilers. Denk daarbij een warmtepompboiler, doorstroomboiler, close in boiler andere soorten boilers. Zo bent u altijd verzekerd van warm wonen in huis. Naast boilers bieden we bij 123InstallatieMaterialen ook watergedragen en elektrische vloerverwarming aan voor een aangenaam woonklimaat. Heeft u vragen over boilers? Neem dan gerust contact met ons op.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking