• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Zondag 26 Maart 2021

      Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

      Een vloerverwarming is een van de meest energiezuinige manieren om uw huis te verwarmen. Het werkt namelijk op lage temperaturen, wat het gebruik van de CV-ketel vermindert. De vloerverwarming verdeler, die zich meestal in de technische ruimte bevindt, is een van de belangrijkste componenten van een vloerverwarmingssysteem. Het verdeelt en regelt de warm waterstroom die de vloerverwarming opwarmt. In dit artikel leggen we uit hoe een vloerverwarming verdeler precies werkt.

       

      Wat is een vloerverwarming verdeler?

      Een vloerverwarming verdeler is het hart van het vloerverwarmingssysteem. Het is een apparaat dat de warme waterstroom die wordt geleverd door de CV-ketel of warmtepomp verdeelt over de verschillende circuits van de vloerverwarming. De vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat het warme water wordt verdeeld over de vloerverwarmingsbuizen. Op die manier wordt de warmte verspreid over de oppervlakte van de vloer. Er zijn twee soorten vloerverwarming verdelers, waaronder een open en gesloten vloerverwarming verdeler.

       

      Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

      De warme waterstroom die vanaf de CV-ketel via de vloerverwarmingsbuizen van de vloer naar de vloerverwarming verdeler stroomt, wordt verdeeld over de verschillende circuits van de vloerverwarming. Dit gebeurt via het verdeelblok van de verdeler. Ieder circuit heeft zijn eigen regelklep waardoor de hoeveelheid water naar behoeften kan worden aangepast. De thermostatische kranen die zich bij de uitlaat van elke circuit bevinden, regelen de afvoer van het water dat terug naar de verdeler stroomt. Dit zorgt voor een volledige controle over de temperatuur in elke aparte kamer.

       

      Open vloerverwarming verdeler met pomp

      Een open vloerverwarming verdeler is een ingebouwde pomp die ervoor zorgt dat het warme water vanuit de warmtebron door het buizensysteem wordt gepompt. Een open vloerverwarming verdeler kan op 2 tot 12 groepen worden aangesloten. Wanneer de temperatuur van het water te laag wordt, dan wordt hier een cv-installatie aan gekoppeld om warm water te genereren. Met een MAGNUM vloerverwarming thermostaat kan dit automatisch worden geregeld. Dit zorgt ervoor dat u altijd een optimale temperatuur heeft in de vloer.

       

      Gesloten verdeler

      Een gesloten verdeler kan geen koud of warm water met elkaar mengen omdat er geen ingebouwde pomp is. Aangezien het bij een gesloten verdeler niet mogelijk is om warm of koud water te mengen wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat het water in de vloerverwarmingsbuizen efficiënt kan worden verwarmt. Het voordeel van deze combinatie is dat het u veel energiekosten kan schelen.

       

      Vloerverwarming verdeler bij stadsverwarming

      U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen wanneer uw woning voorzien is van stadsverwarming. Verdelers, leidingen, kranen en radiatoren niet geschikt evenals reguliere verdelers voor een cv-ketel. Het is van belang dat meters en aansluitingen eenvoudig bereikbaar blijven. Om die reden kan de vloerverwarming verdeler niet worden geplaatst in de meterkast. Voor meerdere informatie over de vloerwarming verdeler bij stadverwarming, adviseren wij uw energieleverancier te raadplegen.

       

      Voordelen van de vloerverwarming verdeler

      Een van de grootste voordelen van vloerverwarming verdeler is de zeer nauwkeurige controle over de temperatuur. Hierdoor kan de temperatuur op elk moment worden aangepast, afhankelijk van de behoeften, wat leidt tot een vermindering van energieverspilling. Een vloerverwarming verdeler is  dé perfecte oplossing voor een verwarmingssysteem. Dit apparaat helpt de efficiëntie en effectiviteit van uw vloerverwarmingssysteem te verhogen, zodat u kunt besparen op energiekosten. Dit apparaat helpt ook om het verwarmde water gelijkmatig te verdelen, zodat u kunt genieten van een consistente warmte in uw huis of bedrijf.

       

      Installatie en onderhoud

      De installatie van een vloerverwarming verdeler kan complex zijn en is iets wat idealiter wordt uitgevoerd door een professionele installateur. Voor de enthousiaste doe-het-zelver is het met de juiste kennis en gereedschappen ook een haalbare taak. Zorg er bij installatie voor dat alle aansluitingen correct en lekvrij zijn, en dat de verdeler toegankelijk blijft voor onderhoud.

       

      Regelmatig onderhoud is nodig om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft functioneren. Dit omvat het controleren van de druk, het ontluchten van de leidingen en het schoonhouden van de verdeler. Bij problemen met de verdeler is het aan te raden om een gecertificeerd vakpersoon te raadplegen.

       

      Genieten van warmte met een vloerverwarming verdeler

      Een vloerverwarming verdeler is essentieel in elk vloerverwarmingssysteem dat functioneert door middel van warm water. Het verdeelt het warme water van de CV-ketel of warmtepomp naar de verschillende circuits van de vloerverwarming. Het onderscheid tussen de verdeler met een vaste stroom en een variabele stroom is belangrijk omdat het bepaalt hoe de warmte over de verschillende circuits wordt verdeeld. Door de opwindende mogelijkheden van een nauwkeurige controle over de temperatuur en de mogelijkheid om verschillende circuits afzonderlijk te bedienen, is het gebruik van een vloerverwarming verdeler de meest efficiënte manier om je huis te verwarmen.

       

      Uw vloerverwarmingsspecialist

      Vloerverwarming verdeler nodig? Bekijk ons assortiment. Met een de juiste vloerverwarming en temperatuur kunt u optimaal genieten van de warmte. Wij bij 123InstallatieMaterialen bieden een groot assortiment aan vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan MAGNUM vloerverwarming waarbij u kunt kiezen tussen elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking