Sluiten

Categorieën

Filters
  Thijme van Brakel - Zondag 2 Maart 2021

  Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

  De vloerverwarming verdeler is het hart van uw vloerverwarmingssysteem. Maar hoe werkt een vloerverwarming verdeler? Dat leggen we u graag uit in dit artikel.

   

  Wat is een vloerverwarming verdeler?

  De vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat het warme water wordt verdeeld over de vloerverwarmingsbuizen. Om die manier wordt de warmte verspreid over de oppervlakte van de vloer. Er zijn twee soorten vloerverwarming verdelers, waaronder een open en gesloten vloerverwarming verdeler.

   

  Open vloerverwarming verdeler met pomp

  Een open vloerverwarming verdeler is een ingebouwde pomp die ervoor zorgt dat het warme water vanuit de warmtebron door het buizensysteem wordt gepompt. Een open vloerverwarming verdeler kan op 2 tot 12 groepen worden aangesloten. Wanneer de temperatuur van het water te laag wordt, dan wordt hier een cv-installatie aan gekoppeld om warm water te genereren. Met een thermostaat kan dit automatisch worden geregeld. Dit zorgt ervoor dat u altijd een optimale temperatuur heeft in de vloer.

   

  Gesloten verdeler

  Een gesloten verdeler kan geen koud of warm water met elkaar mengen omdat er geen ingebouwde pomp is. Aangezien het bij een gesloten verdeler niet mogelijk is om warm of koud water te mengen wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat het water in de vloerverwarmingsbuizen efficiënt kan worden verwarmt. Het voordeel van deze combinatie is dat het u veel energiekosten kan schelen.

   

  Vloerverwarming verdeler bij stadsverwarming

  U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen wanneer uw woning voorzien is van stadsverwarming. Verdelers, leidingen, kranen en radiatoren niet geschikt evenals reguliere verdelers voor een cv-ketel. Het is van belang dat meters en aansluitingen eenvoudig bereikbaar blijven. Om die reden kan de vloerverwarming verdeler niet worden geplaatst in de meterkast. Voor meerdere informatie over de vloerwarming verdeler bij stadverwarming, adviseren wij uw energieleverancier te raadplegen.

   

  Uw vloerverwarmingsspecialist

  Vloerverwarming verdeler nodig? Bekijk ons assortiment. Met een de juiste vloerverwarming en temperatuur kunt u optimaal genieten van de warmte. Wij bij 123InstallatieMaterialen bieden een groot assortiment aan vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming.

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »