• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zondag 4 Maart 2021

   Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

   De vloerverwarming verdeler is het hart van uw vloerverwarmingssysteem. Maar hoe werkt een vloerverwarming verdeler? Dat leggen we u graag uit in dit artikel.

    

   Wat is een vloerverwarming verdeler?

   De vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat het warme water wordt verdeeld over de vloerverwarmingsbuizen. Om die manier wordt de warmte verspreid over de oppervlakte van de vloer. Er zijn twee soorten vloerverwarming verdelers, waaronder een open en gesloten vloerverwarming verdeler.

    

   Open vloerverwarming verdeler met pomp

   Een open vloerverwarming verdeler is een ingebouwde pomp die ervoor zorgt dat het warme water vanuit de warmtebron door het buizensysteem wordt gepompt. Een open vloerverwarming verdeler kan op 2 tot 12 groepen worden aangesloten. Wanneer de temperatuur van het water te laag wordt, dan wordt hier een cv-installatie aan gekoppeld om warm water te genereren. Met een MAGNUM vloerverwarming thermostaat kan dit automatisch worden geregeld. Dit zorgt ervoor dat u altijd een optimale temperatuur heeft in de vloer.

    

   Gesloten verdeler

   Een gesloten verdeler kan geen koud of warm water met elkaar mengen omdat er geen ingebouwde pomp is. Aangezien het bij een gesloten verdeler niet mogelijk is om warm of koud water te mengen wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat het water in de vloerverwarmingsbuizen efficiënt kan worden verwarmt. Het voordeel van deze combinatie is dat het u veel energiekosten kan schelen.

    

   Vloerverwarming verdeler bij stadsverwarming

   U dient aan een aantal voorwaarden te voldoen wanneer uw woning voorzien is van stadsverwarming. Verdelers, leidingen, kranen en radiatoren niet geschikt evenals reguliere verdelers voor een cv-ketel. Het is van belang dat meters en aansluitingen eenvoudig bereikbaar blijven. Om die reden kan de vloerverwarming verdeler niet worden geplaatst in de meterkast. Voor meerdere informatie over de vloerwarming verdeler bij stadverwarming, adviseren wij uw energieleverancier te raadplegen.

    

   Voordelen van de vloerverwarming verdeler

   Een vloerverwarming verdeler is dé perfecte oplossing voor uw verwarmingssysteem. Dit apparaat helpt de efficiëntie en effectiviteit van uw vloerverwarmingssysteem te verhogen, zodat u kunt besparen op energiekosten. Dit apparaat helpt ook om het verwarmde water gelijkmatig te verdelen, zodat u kunt genieten van een consistente warmte in uw huis of bedrijf.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Vloerverwarming verdeler nodig? Bekijk ons assortiment. Met een de juiste vloerverwarming en temperatuur kunt u optimaal genieten van de warmte. Wij bij 123InstallatieMaterialen bieden een groot assortiment aan vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan MAGNUM vloerverwarming waarbij u kunt kiezen tussen elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »