• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 30 April 2021

   Hoe stel ik mijn vloerverwarming in?

   Vloerverwarming zorgt ervoor dat uw ruimte op een aangename manier wordt verwarmd. Wanneer u voor vloerverwarming kiest is het goed om te weten hoe u de vloerverwarming moet instellen. Maar hoe stelt u de vloerverwarming op de juiste manier in? We leggen u graag uit hoe dat werkt.

    

   Voorbereiding

   Allereerst is het van belang dat de groepsafsluiters en het voetventiel volledig wordt opengedraaid. Vervolgens is het zaak om externe waterbronnen uit te schakelen om ervoor te zorgen dat deze geen warmte kunnen afgeven en verstoringen te vermijden. Dus let er op dat warmtebronnen als kachels niet aan mogen staan.

    

   Vloerverwarming instellen

   Na we klaar zijn met de voorbereiding kunt zich opmaken voor het instellen van de vloerverwarming. Hiervoor doorlopen we een aantal stappen:

    

   1. Draai de thermostaat volledig open en zet de thermostaat hoog (30°C), zodat de ketel voorlopig blijft branden
   2. Draai de thermostatische regelknop van de vloerverwarming een stuk open, bijvoorbeeld naar 20°C, maar niet hoger dan de maximale temperatuur van 50°C
   3. Het systeem moet nu opwarmen, dus neem even de tijd
   4. Tussentijds kunt u controleren of de aanvoerleidingen warmte aan de verdeler af geven
   5. Na 20 á 30 minuten controleert u of de retour warm wordt. Deze zal minder warm zijn dan de aanvoer, maar toch duidelijk warm

    

   Geleidelijk opwarmen

   De temperatuur van de vloerverwarming moet stapsgewijs opgewarmt worden via de regelknop tot dat het zijn maximale temperatuur heeft bereikt. Die maximale temperatuur ligt rond de 40°. Heeft u een houten of laminaat vloer? Dan is de maximale temperatuur ongeveer 30°. Door stapgewijs uw vloerverwarming op te warmen voorkomt u mogelijke schade aan de vloer. Een te snelle opwarmen kan bij een cemente dekvloer leiden tot scheuren. Bij een houten vloer kan de vloer krom gaan trekken door de warmte.

    

   Meer tips voor vloerverwarming?

   Wilt u meer weten over vloerverwarming? Bij 123InstallatieMaterialen geven we advies over allerlei soorten vloerverwarming. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming of watergedragen vloerverwarming. Onze MAGNUM verwarmingsmat is speciaal ontwikkeld voor bestaande of reeds aangbrachte vloeren. Deze wordt uiteraard geleverd met de elektrische vloerverwarming thermostaat om de temperatuur te regelen op afstand. Zo kunt u genieten van een warme vloer in huis.

   • Roedoe

    Geplaatst op maandag 17 januari 2022 13:44

    Beste mensen bedankt de uitleg van het afstellen van mijn vloerverwarming maar bedoel u het voetventiel
    die op de retour zit dat inbus kan ik die naar links draaien.
    bedankt Alex

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »