• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 19 April 2021

   Hoe stel ik mijn vloerverwarming in?

   Vloerverwarming zorgt ervoor dat uw ruimte op een aangename manier wordt verwarmd. Wanneer u voor vloerverwarming kiest is het goed om te weten hoe u de vloerverwarming moet instellen. Het correct instellen van vloerverwarming is namelijk essentieel om een aangenaam binnenklimaat te creëren en tegelijkertijd energie te besparen. Voor veel huiseigenaren, doe-het-zelvers, en energiebewuste mensen kan het echter een uitdaging zijn om het systeem goed af te stemmen. Maar hoe stelt u de vloerverwarming op de juiste manier in? We leggen u graag uit hoe dat werkt.

    

   De basics van vloerverwarming

   Vloerverwarming werkt door het circuleren van warm water door vloerverwarmingsbuizen die onder de vloer zijn gelegd. Het is een efficiënte manier van verwarmen omdat het de warmte gelijkmatig verdeelt over de ruimte. Het is ook zuiniger dan traditionele radiatoren en kan een bijdrage leveren aan het verlagen van jouw ecologische voetafdruk.

    

   Voorbereiding

   Allereerst is het van belang dat de groepsafsluiters en het voetventiel volledig wordt opengedraaid. Vervolgens is het zaak om externe waterbronnen uit te schakelen om ervoor te zorgen dat deze geen warmte kunnen afgeven en verstoringen te vermijden. Dus let er op dat warmtebronnen als kachels niet aan mogen staan.

    

   Vloerverwarming instellen

   Na we klaar zijn met de voorbereiding kunt zich opmaken voor het instellen van de vloerverwarming. Hiervoor doorlopen we een aantal stappen:

    

   1. Draai de thermostaat volledig open en zet de thermostaat hoog (30°C), zodat de ketel voorlopig blijft branden
   2. Draai de thermostatische regelknop van de vloerverwarming een stuk open, bijvoorbeeld naar 20°C, maar niet hoger dan de maximale temperatuur van 50°C
   3. Het systeem moet nu opwarmen, dus neem even de tijd
   4. Tussentijds kunt u controleren of de aanvoerleidingen warmte aan de verdeler af geven
   5. Na 20 á 30 minuten controleert u of de retour warm wordt. Deze zal minder warm zijn dan de aanvoer, maar toch duidelijk warm

    

   Geleidelijk opwarmen

   De temperatuur van de vloerverwarming moet stapsgewijs opgewarmt worden via de regelknop tot dat het zijn maximale temperatuur heeft bereikt. Die maximale temperatuur ligt rond de 40°. Heeft u een houten of laminaat vloer? Dan is de maximale temperatuur ongeveer 30°. Door stapgewijs uw vloerverwarming op te warmen voorkomt u mogelijke schade aan de vloer. Een te snelle opwarmen kan bij een cemente dekvloer leiden tot scheuren. Bij een houten vloer kan de vloer krom gaan trekken door de warmte.

    

   Veelvoorkomende Vragen

   Hoe weet ik of mijn systeem goed werkt?

   U kunt dit merken aan een gelijkmatig warme vloer en aan de prestatie van het systeem in overeenstemming met de ingestelde waarden op de thermostaat.

    

   Hoe vaak moet ik mijn systeem bijstellen?

   Eenmaal ingesteld zou het systeem naar behoren moeten werken. Echter, als de weersomstandigheden sterk veranderen, kan het nodig zijn om de instellingen enigszins aan te passen.

    

   Meer tips voor vloerverwarming?

   Het juist instellen van je vloerverwarming kan het verschil maken in comfort en energieverbruik. Neem de tijd om het systeem te leren kennen en pas de instellingen aan aan jouw persoonlijke voorkeuren en levensstijl. Met de juiste instellingen en onderhoud kan vloerverwarming een geweldige toevoeging zijn aan je huis en helpen om energiekosten te verlagen.

    

   Wilt u meer weten over vloerverwarming? Bij 123InstallatieMaterialen geven we advies over allerlei soorten vloerverwarming. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming of watergedragen vloerverwarming. Onze MAGNUM verwarmingsmat is speciaal ontwikkeld voor bestaande of reeds aangbrachte vloeren. Deze wordt uiteraard geleverd met de elektrische vloerverwarming thermostaat om de temperatuur te regelen op afstand. Zo kunt u genieten van een warme vloer in huis.

    

   Vloerverwarming offerte

   • Roedoe

    Geplaatst op maandag 17 januari 2022 13:44

    Beste mensen bedankt de uitleg van het afstellen van mijn vloerverwarming maar bedoel u het voetventiel
    die op de retour zit dat inbus kan ik die naar links draaien.
    bedankt Alex

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking