• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 22 April 2021

   Hoe lang duurt het voordat vloerwarming op temperatuur is?

   Hoe lang duurt het voordat vloerwarming op temperatuur is? En wanneer bereikt uw vloerverwarming de dan juiste temperatuur? Als vuistregel is dat een vloerverwarmingssysteem tussen 30 minuten en een uur nodig heeft om volledig op temperatuur te komen. Wel is dit afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Wij leggen je graag uit hoe lang het duurt en welke factoren invloed hebben op hoe snel uw vloerverwarming een aangename temperatuur heeft bereikt.

    

   Hoe werkt vloerverwarming?

   Een vloerverwarmingssyteem wordt in de meeste gevallen gebruikt met warm water dat wordt rondgepompt in de buizen. Daarbij is het van belang dat de temperatuur niet warmer wordt dan 60 graden. Dezer temperatuur kan worden begrenst met een bestuurbare elektrische vloerverwarming thermostaat. Op die manier zorgt u ervoor dat u schade aan uw vloer voorkomt. Een andere manier om uw vloer te verwarmen is door gebruik te maken van elektrische vloerverwarming. Deze vorm van vloerverwarming zorgt ervoor dat uw vloer snel op temperatuur is.

    

   De voordelen van vloerverwarming

   Vloerverwarming brengt een aantal voordelen met zich mee. Om uw ruimte optimaal te voorzien van vloerverwarming geven we u graag een kijkje in de voordelen die vloerverwarming met zich meebrengt.

    

   • De verwarmingselementen zijn onzichtbaar. Dit zorgt ervoor dat u een warme vloer heeft zonder dat dit zichtbaar is in uw interieur.
   • Uw vloer wordt gelijkmatig verdeeld met warmte waardoor uw gehele oppervlakte voorzien wordt van warmte.
   • Vloerverwarming is altijd te gebruiken. Dus ook in de zomer!
   • Vloerverwarming vermindert de stofcirculatie en reduceert de kans op huisstofmijt waardoor uw ruimte een betere luchtvochtigheid heeft.
   • Met vloerverwarming kunt u energie besparen aangezien de gemiddelde temperatuur 1 á 2 graden kan worden verlaagd.

    

   Hoe lang duurt het voordat vloerwarming op temperatuur is?

   Nu u weet hoe vloerverwarming werkt kunnen wij u uitleggen hoe lang het duurt tot uw vloerverwarming de juiste temperatuur heeft bereikt. De volgende vier factoren hebben invloed op de temperatuur van uw vloerverwarming:

    

   1. Dikte van uw vloer
   2. Warmteverlies/isolatie
   3. Watertemperatuur die de vloer ingaat
   4. Persoonlijke voorkeur

    

   Dikte van de vloer

   De dikte van uw vloer heeft invloed op hoe lang het duurt voordat uw vloer op de juiste temperatuur is. De vloerverwarming moet de warmte van onder naar boven brengen en dat kan tijd kosten. Wanneer uw een dikke vloer heeft kan dit ervoor zorgen dat het langer duurt voordat uw vloer om de juiste temperatuur is.

    

   Warmteverlies/Isolatie

   Er kan warmteverlies ontstaan wanneer uw ruimte niet goed is geïsoleerd. Denk daarbij aan wanden, vloeren, glaspartijen of het dak. Door gebruik te maken van isolatiematerialen zorgt u ervoor dat uw vloerverwarming sneller op temperatuur komt en haalt u een hoger rendement uit uw vloerverwarming. Wij adviseren daarom om gebruik te maken van reflectiefolie. Onze verwarmingsfolie is direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat.

    

   Watertemperatuur die de vloer ingaat

   De warmtebron die u gebruik heeft invloed op de temperatuur van uw vloerverwarming. Maakt u gebruik van een warmtepomp? Dan zal het langer duren voordat uw vloer op temperatuur is dan bij een cv-ketel. Een cv-ketel zorgt er namelijk voor dat uw vloer sneller opwarmt omdat dit heter water genereert.

    

   Persoonlijke voorkeur

   Het blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie wanneer we het hebben over de juiste temperatuur. Warmte verschilt uiteraard per persoon aangezien de een het sneller warm heeft dan de ander. Is dat 18 graden of 20 graden? Houd er dus rekening mee welke temperatuur voor u het meest aangenaam is.

    

   Tips voor efficiënt gebruik van vloerverwarming

   1. Programmeerbare thermostaat: Gebruik een programmeerbare thermostaat om de verwarmingstijden in te stellen voor optimale efficiëntie.
   2. Juiste isolatie: Zorg voor goede isolatie onder de vloerverwarming en in de rest van de kamer.
   3. Juiste inregeling: Laat het systeem goed inregelen door een professional, zodat het optimaal functioneert.
   4. Temperatuur instellingen: Begin met een lagere temperatuur en verhoog deze geleidelijk indien nodig.
   5. Geleidelijke verwarming: Probeer de verwarming geleidelijk omhoog te brengen in plaats van in één keer naar de maximale temperatuur te gaan.

    

   Specialist in vloerverwarming

   Uw woning, kantoorruimte, winkel of bedrijfspand voorzien van vloerverwarming? Met een de juiste vloerverwarming en temperatuur kunt u optimaal genieten van de warmte. Wij bij 123InstallatieMaterialen bieden een groot assortiment aan vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan MAGNUM vloerverwarming voor een comfortabele warmte in huis. U kunt bij ons terecht voor ondermeer vloerverwarmingsbuizen, een vloerverwarming verdeler of een complete vloerverwarming set.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking