• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 24 April 2023

   Hoe kun je duurzaam wonen?

   De aarde en ons klimaat veranderen snel. Het is daarom steeds belangrijker om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Door bijvoorbeeld duurzamer te wonen kunnen we onze impact op het milieu verminderen. Maar hoe pak je dit aan? In deze blog lees je tips en tricks voor een groener huis en hoe jij duurzamere keuzes kunt maken.


   Verduurzaam uw energiegebruik.

   Een van de grootste impacten op het milieu komt voort uit energiegebruik in huis. Door over te switchen naar groene energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen te installeren, kun je je eigen energie opwekken en goedkoper uit zijn. Het is ook belangrijk om te investeren in energie-efficiënte apparaten in huis, zoals een zuinige elektrische boiler kopen of elektrische vloerverwarming in huis nemen. Daarnaast kan het bewuster omgaan met energie, zoals het uitzetten van apparaten na gebruik, al een grote stap zijn naar een duurzamer huishouden.

    

   Verminder afval en hergebruik.

   Gooi niet alles weg wat u niet meer nodig heeft, maar kijk of u het nog een tweede leven kunt geven. Denk aan het hergebruiken van glazen potten als opslag voor eten, of het doneren van kleding die je niet meer draagt. Ook kun je in plaats van wegwerpartikelen, zoals plastic flesjes of servies, kiezen voor herbruikbare varianten. Zo verminder je niet alleen het afval, maar bespaar je ook geld.

    

   Investeer in isolatie

   Een goed geïsoleerd huis zorgt voor een lagere energierekening én een positieve impact op het milieu, aangezien u minder hoeft te stoken. Het is daarom slim om te investeren in goede isolatie, bijvoorbeeld voor de muren, vloer of het dak. Zo blijft de warmte in huis in de winter en de koele lucht in de zomer en hoeft je verwarming of airco minder te werken.

    

   Groen in huis

   Planten zijn niet alleen mooi in huis, maar ook nog eens functioneel. Ze zuiveren lucht en nemen CO2 op. Daarnaast zorgen ze voor een beter klimaat in huis en kunnen ze zelfs stress verminderen. Je kunt ook een moestuin starten op je balkon of in de tuin om verse groenten en fruit te kweken.

    

   Duurzame verbouwingen

   Als je van plan bent om te verbouwen kan dit een perfect moment zijn om te investeren in duurzaamheid. Denk aan het installeren van energie-efficiënte ramen en deuren, het duurzaam isoleren van het huis of het gebruik van duurzame materialen in de keuken of badkamer.

    

   Duurzaam watergebruik

   Een laatste stap is om het waterverbruik te verminderen en onnodige verspilling te voorkomen. Repareer waterlekken, verkort je douchetijd, gebruik een vaatwasser in plaats van handwas, en kies voor een dual-flush systeem in je toiletten. U kunt ook regenwater opvangen en gebruiken voor irrigatiedoeleinden. Waterefficiënte kranen en douchekoppen helpen ook uw totale waterverbruik te verminderen.

    

   Ga voor duurzaam wonen

   Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met deze tips kunt u zelf aan de slag om je huis duurzamer te maken. Het hoeft niet altijd een grote investering te zijn en kan zelfs geld besparen op de lange termijn. Door op kleine schaal bij te dragen aan een duurzamere wereld kunnen we samen een groot verschil maken.

    

   Uw specialist voor verduurzaming

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende soorten materialen aan voor het verduurzamen van uw woning. Zo hebben we een ruim assortiment aan verwarming, ventilatie, sanitair en boilers. Wilt u uw woning voorzien van grote hoeveelheden warm water op een duurzame manier? Dan kunt u bij ons een warmtepompboiler kopen. Wilt u op een kosteneffiënte manier uw woning verwarmen en alle materialen direct in huis halen? Kies dan voor een complete vloerverwarmingset. Kies de producten die het beste passen bij uw ideale situatie. Hier helpen wij u graag bij. Neem gerust contact op voor vragen. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »