• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 25 Januari 2024

   De voordelen van glazen infrarood panelen: perfect voor natte ruimtes

   In deze moderne tijd zijn we altijd op zoek naar manieren om ons huis comfortabeler en energiezuiniger te maken. Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verwarmingstechnologie zijn de glazen infrarood panelen. Deze panelen zijn niet alleen efficiënt en kostenbesparend, maar ze zijn ook perfect voor vochtige of natte ruimtes zoals badkamers en sauna's. In dit artikel zullen we enkele voordelen van glazen infrarood panelen bespreken en waarom ze zo'n goede keuze zijn voor natte ruimtes.

    

   Efficiënt en kostenbesparend

   In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden, zoals radiatoren of convectoren, verwarmen glazen infraroodpanelen de objecten in hun directe omgeving in plaats van de lucht. Dit betekent dat er geen warmteverlies optreedt en de panelen minder energie verbruiken, waardoor het de meest efficiënte manier is om een ruimte op een aangename temperatuur te houden. Het zorgt ook voor een gelijkmatige warmtedistributie, waardoor er geen koude plekken in de kamer zijn. Verder zijn ze zeer eenvoudig te installeren en te bedienen, waardoor de kosten van de installatie ook worden verlaagd.

    

   Geen condensatie

   Een van de grootste problemen in natte ruimtes is de condensatie die zich kan opbouwen op muren en plafonds. Glazen infraroodpanelen produceren geen waterdamp en voorkomen hiermee vochtontwikkeling en schimmelvorming. In combinatie met een goede ventilatie, kan het gebruik van deze panelen de vochtigheid in een badkamer of sauna aanzienlijk verminderen. Een ander voordeel is dat een glas infrarood verwarrming objecten en oppervlakken kan verwarmen in de kamer, waardoor de gevreesde koude tegelvloeren tot het verleden behoren.

    

   Duurzaam en gemakkelijk schoon te maken

   Glazen infraroodpanelen zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Bovendien zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Doordat ze geen lucht circuleren, is er minder stofophoping en voorkomen ze allergische reacties en andere gezondheidsproblemen.

    

   Design en flexibiliteit

   Glazen infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en designs. Hierdoor kunnen ze moeiteloos worden geïntegreerd in elk type inrichting. De panelen zijn ook zeer dun en lichtgewicht en kunnen op muren of plafonds worden gemonteerd, waardoor de ruimte optimaal benut kan worden.

    

   Veiligheid

   Glazen infraroodpanelen zijn ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze worden nooit te heet om aan te raken en veroorzaken geen brandgevaar. Daarnaast zijn ze ook bestand tegen water. Het is dus geen probleem als er water op het paneel terecht komt.

    

   Een glazen infraroodpaneel iets voor u?

   We hopen dat u na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt van de voordelen van glazen infrarood panelen voor natte ruimtes. Concluderend hebben de glas infraroodpanalen het voordeel om een comfortabele en veilige omgeving te creëren. Daar zorgt het voor vermindering van vochtigheid en zijn ze kostenefficiënt, gemakkelijk te installeren, en flexibel in design. Glazen infraroodpanelen zijn een fantastische investering en een duurzame, innovatieve en praktische oplossing voor elke badkamer of sauna. Naast de glazen infraroodpanelen bieden we bij 123InstallatieMaterialen ook andere infraroodpanalen aan. Denk bijvoorbeeld aan het ecosun infrarood paneel voor een prettige en duurzame warmteafgifte. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen omtrent infraroodpanelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven graag advies.

   • Cox. A.

    Geplaatst op donderdag 11 januari 2024 19:02

    Waar zijn verkooppunten met een showroom waar we voorlichting kunnen krijgen en kunnen zien over alles wat met deze vewarmingsbron

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking