• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 25 December 2021

   De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloerverwarming

   Het is al lang bekend dat vloerverwarming een comfortabele en energiebesparende manier is om een huis te verwarmen. Het biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren. Het is daarom ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. Maar wist u dat er de laatste jaren veel ontwikkelingen zijn geweest op het gebied van vloerverwarming? In dit artikel gaan we daar dieper op in en vertellen we alles van u moet weten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloerverwarming.

    

   Watergedragen vloerverwarming

   Vroeger werd vloerverwarming voornamelijk gelegd met elektrische verwarmingselementen. Tegenwoordig zijn er echter watergedragen systemen beschikbaar die veel efficiënter zijn. Bij dit systeem wordt er warm water door vloerverwarmingsbuizen in de vloer gepompt, waardoor de ruimte geleidelijk wordt opgewarmd. Dit zorgt voor een aangename en constante temperatuur in huis. Bovendien is deze vorm van vloerverwarming goed te combineren met een warmtepomp, waardoor het nog energiezuiniger wordt.

    

   Regeling via de smartphone

   Het gebruik van slimme thermostaten is de laatste jaren enorm toegenomen. Ook vloerverwarming kan met deze thermostaten op afstand worden geregeld. Via een app op je smartphone kunt u de temperatuur in huis bedienen en programmateren. Hierdoor kunt eenvoudig besparen op uw energierekening door vloerverwarming alleen in te schakelen wanneer het echt nodig is. Hiervoor bieden wij onze MAGNUM vloerverwarming thermostaat aan.

    

   Zoneregeling

   Een andere ontwikkeling op het gebied van vloerverwarming is de mogelijkheid tot zoneregeling. Bij deze vorm wordt het huis ingedeeld in verschillende zones, waarbij elke zone een eigen temperatuur heeft. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld de temperatuur in de woonkamer hoger instellen dan in de slaapkamer. Zo bespaart u niet alleen energie, maar verbetert u ook het comfort in huis.

    

   Snellere opwarmtijd

   Vroeger duurde het lang voordat vloerverwarming de ruimte op temperatuur had. Dit is echter verleden tijd met de nieuwste ontwikkelingen. Tegenwoordig zijn er systemen beschikbaar die veel sneller opwarmen, waardoor je de comfortabele warmte sneller voelt. Bovendien is dit systeem ook nog eens energiezuinig.

    

   Toepasbaar in de badkamer

   Een van de nadelen van vloerverwarming was lange tijd dat het niet kon worden toegepast in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Hier is echter verandering in gekomen, want er zijn nu speciale waterdichte vloerverwarmingssystemen ontwikkeld die perfect zijn voor de badkamer. Zo heeft u altijd warme voeten in de badkamer, zonder dat het vochtige klimaat invloed heeft op de vloerverwarming.

    

   Op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

   Kortom, er zijn talloze ontwikkelingen op het gebied van vloerverwarming. Van de mogelijkheid om via de smartphone te regelen tot snellere opwarmtijden en waterdichte systemen voor de badkamer. Het zijn allemaal ontwikkelingen die bijdragen aan een nog betere en efficiëntere vorm van verwarmen. Of u net gaat bouwen of erover nadenkt om over te stappen op watergedragen of elektrische vloerverwarming, de nieuwste ontwikkelingen maken het nog aantrekkelijker en de investering meer dan waard.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking