• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 19 Augustus 2023

   De meest gemaakte fouten bij het kiezen van een boiler en hoe deze te vermijden

   Een boiler is een belangrijk apparaat in het huishouden om warm water te genereren en zo min mogelijk te verspillen. Voor het kopen van een boiler zijn er echter veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Er worden nog weleens fouten gemaakt bij het kiezen van een boiler. Om deze veelvoorkomende fouten te vermijden nemen wij u mee in een aantal handige tips. Zo kunt u met een gerust hard de juiste boiler in huis halen en hier zo lang mogelijk van genieten.

    

   Geen rekening houden met de grootte

   Een van de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een boiler is dat er geen rekening wordt gehouden met de grootte. Een kleine boiler wordt overbelast als het warm water moet leveren voor meerdere taken, wat resulteert in verminderde efficiëntie en hoge energierekeningen. Een te grote boiler verwarmt juist weer meer water dan nodig, wat resulteert in verspilling van energie. Om die reden is het belangrijk om de juiste maat te kiezen op basis van de grootte van uw huis en de warmwaterbehoeften van uw gezin.

    

   Geen rekening houden met het type boiler

   Een andere veelvoorkomende fout van mensen bij het kiezen van een boiler is dat ze zich niet bewust zijn van het type boiler dat ze nodig hebben. Er zijn verschillende soorten boilers, waaronder een elektrische boiler, warmtepompboiler, close in boiler of doorstroomboiler. Elke boiler heeft zijn eigen voor- en nadelen en is ontworpen om te voldoen aan specifieke vereisten. Het is daarom belangrijk om het type boiler te kiezen dat past bij uw huis, locatie en budget. Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de rest van uw huishouden en kijken of de boiler gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld uw zonnepanelen, elektrische cv-ketel of warmtepomp.

    

   Geen rekening houden met het rendement van de boiler

   Het rendement is is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een boiler. Een efficiënte boiler verbruikt minder energie en kan u helpen om op de lange termijn geld te besparen. Bij het kiezen van een beschikte boiler adviseren wij om rekening te houden met het rendement en kiezen voor een energiezuinige optie. Informeer hiervoor naar het energielabel en kies voor een boiler met een hoog label (bijvoorbeeld A+ of A++).

    

   Geen rekening houden met de installatiekosten

   Bij het kiezen van een boiler moet u niet alleen rekening houden met de aanschafkosten, maar ook met de installatiekosten. Een onjuiste installatie kan leiden tot veel reparaties en verhoogde energierekeningen. Het is daarom belangrijk om te investeren in een ervaren installateur om ervoor te zorgen dat uw boiler correct wordt geïnstalleerd en op de juiste manier werkt.

    

   Geen rekening houden met het onderhoud

   Veel mensen realiseren zich niet dat een boiler regelmatig onderhoud nodig heeft, net als elk ander apparaat in huis. Het niet uitvoeren van regelmatig onderhoud kan leiden tot vele problemen (zoals lekkages en slechte prestaties). Houd rekening met het type boiler en het gebruiksgemak, zodat u zeker weet dat u in staat bent om het onderhoud uit te voeren of laat dit uitvoeren door een professionele servicemonteur.

    

   Haal een geschikte boiler in huis

   Het kiezen van de juiste boiler kan lastig zijn, maar het is belangrijk om rekening te houden met de grootte, het type, rendement, installatiekosten en onderhoud. Door deze tips in gedachten te houden, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste boiler kiest die bij uw huishouden past, voor jarenlange warmwaterdienst en nog jarenlange besparing van energie en geld.

    

   Specialist in boilers

   Wilt u een boiler kopen maar weet u niet zeker welke boiler het meest geschikt is voor uw situatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij geven graag advies over het kiezen van de juiste boiler voor aangenaam warm water in huis. Zo hebben we een breed assortiment aan verschillende boilers die passen bij uw woonsituatie. 

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »