• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Herish - Dinsdag 30 Mei 2024

   Cv-ketel bijvullen met deze eenvoudige stappen

   Wanneer de verwarming het laat afweten tijdens de koudere maanden, kan dat een flinke domper zijn op uw comfort thuis. Een veelvoorkomende oorzaak van problemen met de cv-ketel is een te lage waterdruk. Gelukkig is het bijvullen van uw cv-ketel een klus die u vrij eenvoudig zelf kunt uitvoeren. In dit artikel leiden we u door het proces, zodat u snel weer van een warm huis kunt genieten.

    

   Waarom is bijvullen nodig?

   De waterdruk in uw cv-systeem is essentieel voor de goede werking ervan. Als de druk te laag is, werkt het systeem niet efficiënt, wat leidt tot een koud huis en hogere energierekeningen. Het bijvullen van de cv-ketel helpt de druk op het juiste niveau te krijgen, zodat uw systeem optimaal kan functioneren.

    

   Wanneer moet u uw cv-ketel bijvullen?

   Het is verstandig om de waterdruk van uw cv-ketel regelmatig te controleren. De ideale waterdruk ligt tussen de 1,5 en 2 bar. Als de druk onder de 1 bar zakt, is het tijd om de ketel bij te vullen.

    

   Stap voor stap uw cv-ketel bijvullen

   Benodigdheden

   • Een emmer
   • Een vulslang
   • Een doek om eventueel gemorst water op te vangen

    

   Stap 1: Voorbereiding

   Zorg ervoor dat uw cv-ketel uitgeschakeld is en laat deze afkoelen voordat u begint. Dit voorkomt eventuele schade of verwondingen.

    

   Stap 2: Vulslang aansluiten

   Sluit de vulslang eerst aan op de koudwaterkraan. Laat vervolgens water door de slang lopen om de lucht eruit te krijgen, en sluit daarna de slang aan op de vulkraan van de cv-ketel. Het is belangrijk om dit in deze volgorde te doen om luchtbellen in het systeem te voorkomen.

    

   Stap 3: Cv-ketel bijvullen

   Open nu langzaam de koudwaterkraan en vervolgens de vulkraan van de cv-ketel. Houd de drukmeter van de ketel in de gaten terwijl u dit doet. Zodra de druk tussen de 1,5 en 2 bar ligt, kunt u de koudwaterkraan en de vulkraan sluiten. Doe dit eerst op de kraan van de cv-ketel en daarna op de waterkraan.

    

   Stap 4: Afronding

   Koppel de vulslang los en laat het eventuele restwater in de emmer lopen. Controleer of er geen water heeft gelekt en veeg dit zo nodig op met de doek.

    

   Na het bijvullen

   Zodra de cv-ketel is bijgevuld, is het raadzaam om de ketel te ontluchten. Dit verwijdert eventueel opgehoopte lucht in de radiatoren en het systeem, waardoor uw verwarming efficiënter werkt. Het regelmatig controleren en bijvullen van uw cv-ketel is niet alleen goed voor uw comfort, maar ook voor uw portemonnee. Het zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem efficiënt werkt en kan de levensduur van uw cv-ketel verlengen.

    

   Eenvoudig uw cv-ketel bijvullen?

   Het bijvullen van uw cv-ketel is een relatief eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren. Door deze stappen te volgen, zorgt u ervoor dat uw verwarmingssysteem optimaal presteert en u er warm bij zit tijdens de koude dagen. Mocht u zich echter oncomfortabel voelen bij het uitvoeren van deze taak, schakel dan altijd een professional in. Veiligheid en zekerheid staan voorop.

    

   Specialist in cv-ketels

   Bij 123InstallatieMaterialen zijn we specialist in de verkoop van cv-ketels. Zo kunt u bij ons een elektrische cv-ketel kopen die past bij uw situatie. We hebben een breed assortiment om aan uw behoeften te voldoen. Ontdek ons productaanbod en maak een weloverwogen keuze voor een efficiënt en betrouwbaar verwarmingssysteem.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking